'Şike teklif ettiler kabul etmedim'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
'Şike teklif ettiler kabul etmedim'
Futbolda şike soruşturmasında 3. dalga dün sabah başladı.
Ankaragücü’nün sağbeki, ifadesinde “Bana 6-0 yenildiğimiz F.Bahçe maçından önce şike teklif edildi. Ancak kabul etmedim” derken, kaleci Senecky de ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, idari menajer Hasan Çetinkaya, İstanbul BŞB’li oyuncu Can Arat ile eski hakem ve Gençlerbirliği eski Genel Müdürü Zafer Önder İpek, ifade için davet edildikleri Emniyet’te gözaltına alındı.

Ankaragücü kalecisi Stefan Senecky ve Uğur Uçar ifade verdikten sonra ayrılırken daha önce tutuklanan Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’ın kardeşi İlhan Çelikay ve Eskişehirspor’un eski Teknik Direktörü Bülent Uygun’un arkadaşı Fatih Akbaba da geldikleri Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alındı.

Dört kişi daha gözaltına alındı

Şüpheli olarak sorgulanan Uğur Uçar’ın, ifadesinde “Bana 6-0 yenildiğimiz F.Bahçe maçından önce şike teklif edildi. Ancak ben kabul etmedim” dediği öne sürüldü. Özaydınlı, Çetintaya, Arat ve İpek dün sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.4 kişi hakkında gözaltı kararı alındı ve uygulandı. Daha sonra Haseki Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Murat Özaydınlı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Teklif Yusuf Turanlı’dan geldi

3. dalgadaki hareketlilik önceki gün akşam saatlerinde başladı. Emniyet’in telefonla davet ettiği A.Gücü kalecisi Senecky ve Uğur Uçar, önceki gün akşam Ankara’dan İstanbul’a uçakla geldi. Uğur Uçar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından sabah uçakla tekrar Ankara’ya döndü. Ankaragücü’nün yollarını ayırdığı kaleci Senecky de emniyetteki ifadesinin ardından serbest kaldı.

Şike hazırlığı menajerler Uğur Açar arasında yapılmış

İFADESİ alınan Uğur Uçar’a şike hazırlığı menajerler arasında yapılmış. 10 Mayıs’ta Uğur’un menajeri Ümit Aydın’la Yusuf Turanlı’nın buluştuğu tespit edildi. Polisin tespitine göre, Ümit Aydın, Uğur Uçar ve bazı futbolculara şike teklif etmeyi kabul etti. Bu görüşmeden sonra cevap bekleyen Turanlı’nın menajer Abdullah Başak’la görüşüp, “Abi olumsuz, korkuyorlar, yok diyorlar” dediği takibe takıldı. Uğur, şike teklifi aldığını ama kabul etmediğini söyledi.

NEDEN GÖZALTINDALAR?

Arat’ın konuşma kayıtları

Bize bir maça yatın demedikleri kaldı

1 Mayıs’taki F.Bahçe-İBB maçından sonra Can Arat’ın Ali Kıratlı’yı aradığı, Kıratlı’nın,”İyi oynadın ama ya” dediği, Can Arat’ın “Yüzde 100 gol kurtardım,…, ... sezon sonu kontratım bitiyor. F.Bahçe almayacak mı beni,… Eelimden geleni yaptım” dediği, dinlemeye takıldı. İbrahim Akın, Metin Depe ve Can’ın maçtan sonra yaptıkları konuşmada Metin’in “Bizimkiler de istemedi yenmemizi” Can’ın da, ”Yatın demedikleri kaldı kulüpten” dediği kayıtlara geçti.

Çelikay’ın konuşma kayıtları

'Ben 3’e razıyım abi'

Menajer Yusuf Turanlı ile Sivas kalecisi Korcan ve kardeşi İlhan Çelikay arasında F.Bahçe’nin 4-3 kazandığı maçın öncesi-sonrasında yapılan görüşmeler: 19 Mayıs’ta Sivas-F.Bahçe maçından 3 gün önce saat 12.24’te Turanlı, “Kaç olur, 4 mü olur” (Gülüyor) demesi üzerine Çelikay, “3’e razıyım abi” diyor. 22 Mayıs’ta maçtan sonra Turanlı, “Oh be rahatladım, aradım telefonu kapalı. Lig başından beri her gol normal mi?” demesi üzerine Çelikay, ”Aynen öyle” diye cevaplıyor.

Çetin AYDIN / İSTANBUL
 
Masha

Masha

Üye
Uğur Uçar Galatasaray'ın eski futbolcusu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

bydexer
Cevap
8
Görüntüleme
546
bydexer
JaNbErG
Cevap
0
Görüntüleme
299
JaNbErG
India
Cevap
3
Görüntüleme
446
arslansem
Tuba.Erva
Cevap
0
Görüntüleme
370
Tuba.Erva
Samsun55''
Cevap
1
Görüntüleme
357
guero


Üst Alt