Aman Nokia'nın aklını kaybettiğini herkes biliyor. Ancak Nokia'nın Android'e geçmesi geleceği açısından daha iyi olacağına inanıyorum.
Nokia'nın android'e geçecegini sanmıyorum. Belki birkaç işletim sistemine uyumlu donanıma sahip cihazlar geliştirebilir ve android kurulumunu kullanıcılara bırakabilir fakat açık açık android'e destek verceğini sanmıyorum. Bu olsaydı Nokia bunu en başında yapardı, çünkü Google ve nokia android konusunda en başında anlaşamadı. Android her ne kedar ücretsiz bir işletim sistemi olsa da google kullanıcılara tüm yetkileri sunmuyor, bütün patentlerini elinde tutuyor ve uzun vadeli bir anlaşmaya yanaşmıyor. Yani google'ın android denen nehirin suyunu ne zaman keseceği ya da hangi yöne çevireceği hiç belli olmaz. Samsung'un ve diğer firmaların da endişeşi ve arayışları da zaten bu yüzden.
Android'in tekel haline gelmesini istemiyor Nokia. Düşünsenize Nokia da samsung gibi android ' e geçmiş olsaydı android nokia ile gücünü birleştirseydi google pazarın %90 sahip olurdu ve diğer işletim sistemlerin hiç bir şansı olmazdı. Hal böyle olunca da rekabet olmaz gelişim olmaz ve google istediği gibi at oynatırdı (ki zaten oynatıyor). bunun da zararını en cok biz tüketiciler çekerdik.
Nokia nın tekel olduğu dönemlerde ki ukalalığını hiç hazzetmemişidir ve Nokia ya eski dönemlerdeki tavırlarından dolayı gıcık olmuşumdur, Fakat Nokia'nın andoid konusundaki yaklaşımını tebrik ediyorum.Tamam nokia ve android'i bir arada düşünmek kulağa çok hoş gelebilir fakat bunun bedeli ilerde agır olabilr. Nokia diğerlieri gibi kolay yolu seçmedi, Googlun önünde boyun eğmek istemedi. Diğerleri gibi bedava gelen derenin suyuna tezgah kurmadı, bu derenin suyu bir çok firmaya hayat kaynagı olmuş olabilir. sonyericsson, HTC, Samsung, LG andoid sayesinde tekrar can bulmuş olabilir fakat unutulmamalıdır ki Google de pazarda tekel olabilmek için bu firmaları basamak olarak kullanıyor . Nokia yı bu yüzden tebrik ediyorum, çok büyük zarar etme pahasına da olsa buna alet olmadı ve tüketicelere farklı alternatifler sunmak için uğraştı. Kimseyle anlaşma yapmayan bu derenin suyu birgün kesilirse ya da google başka yönlere çevirirse o zaman görürüz, o gözü kapalı android peşinde koşan firmaları.
Ayrıca Nokia hiçbir zaman ülkemizdeki müşterlilerine diğerleri gibi 2. sınıf muamaelesi yapmadı (anna istisnası hariç

) . Sonyericsson fanı olduğum dönemlerde beklerdim yıllarca, yeni duyurulan ürünün ülkemize gelmesini ya hiç gelmezdi ya da geldiğinde bir anlamı kalmazdı örn.K850, P1, g900, g901 c900. Göreceğiz bakalım İphone 5 duyurulduktan kaç ay sonra ülkemize gelecek ve fiyatı ne olacak.
Saygılar.