Vay canına!Dahi adminOku ve geç!
Ezberleyip ezberlemediğine takılma. Önemli noktalarda bazı anahtar sözcükler bul. Not al. Tümünü okuduktan sonra o minik notlarına da bir kere göz gezdir ezberlersin.
İlla birebir ezberlemek istiyorsan da ilişkilendir bir şeylerle.
Mesela;
3 çeşit şeker vardır diyelim ki...
Glikoz, sakkaroz, frukoz.
Şeker çeşitleri.
Mesela bizim forumdaki Furkan çok şeker ya
Bizim forumdaki Frukan sakkar bir kuşu yakalamak için uğraşırken suya düşüp glik gluk sesler çıkartıp boğuldu diye düşün.
Ama bunu düşünürken gerçekten de Furkan'ın sakar bir kuşun peşinden koşarken suya düştüğünü falan geçir gözünün önünden.
Sınavda şıkları gördüğünde beynin "gli" ""fru" ve "sakka" kelimelerini derhal tanır
Birebir ezberlemek zorunda olduğun her kelimeye bunu yap.
Saçma sapan şeylerle ilişkilendir. Ama bir hikâye yarat. Unutmazsın. Bir süre sonra da bu yöntemde ustalaşacağın için beynin her şeyi kapmaya başlar...

Sağolun hocamYaz, sonra da sesli oku defalarca ....
1,5 kişi nasıl oluyor acaba?![]()

Evet Ali.Biraz azalttım gibi.Ama sağlam değilDiaBLoS™;1772981' Alıntı:Semih , kardeşim 300 sayfadan bahsediyorsun ya..?![]()

Oku ve geç!
Ezberleyip ezberlemediğine takılma. Önemli noktalarda bazı anahtar sözcükler bul. Not al. Tümünü okuduktan sonra o minik notlarına da bir kere göz gezdir ezberlersin.
İlla birebir ezberlemek istiyorsan da ilişkilendir bir şeylerle.
Mesela;
3 çeşit şeker vardır diyelim ki...
Glikoz, sakkaroz, frukoz.
Şeker çeşitleri.
Mesela bizim forumdaki Furkan çok şeker ya
Bizim forumdaki Frukan sakkar bir kuşu yakalamak için uğraşırken suya düşüp glik gluk sesler çıkartıp boğuldu diye düşün.
Ama bunu düşünürken gerçekten de Furkan'ın sakar bir kuşun peşinden koşarken suya düştüğünü falan geçir gözünün önünden.
Sınavda şıkları gördüğünde beynin "gli" ""fru" ve "sakka" kelimelerini derhal tanır
Birebir ezberlemek zorunda olduğun her kelimeye bunu yap.
Saçma sapan şeylerle ilişkilendir. Ama bir hikâye yarat. Unutmazsın. Bir süre sonra da bu yöntemde ustalaşacağın için beynin her şeyi kapmaya başlar...

EstağfrullahVay canına!Dahi admin
Bu yöntemi ilkokula giderken tarih dersinde ezber yapmak için bulmuştum. Kendi kendime yaptığım minik bir oyundu. Küçük küçük hikayecikler yaratıyordum, sayıları çarpıp böle böle rakam ezberleri yapıyordum...Görsel hafıza setlerine göz gezdirmişiz sanırım.![]()

Bu yöntemi ilkokula giderken tarih dersinde ezber yapmak için bulmuştum. Kendi kendime yaptığım minik bir oyundu. Küçük küçük hikayecikler yaratıyordum, sayıları çarpıp böle böle rakam ezberleri yapıyordum...
Hem eğleniyordum hem de ezber kolay oluyordu.
Yıllar sonra o bahsettiğin reklamı görmüş, o seyrek uçuşan saçlı adamı, götürdüğü paradan dolayı feci halde kıskanmıştım![]()

Çok fena hem de
Ama o adam aşmıştı yahu. O kadar abartmamıştık biz olayı
Artık son dönemde reklama deve çıkartıp İbraniceyi falan söktürtüyordu
Küçük küçük hikayecikler yaratıyordum, sayıları çarpıp böle böle rakam ezberleri yapıyordum...