Bu gece kimler var bakalım? Gececiler buraya!

Sponsorlu Bağlantılar

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Hala başlamadımı yav:allalla:

arslansem

arslansem

Üye
Oku ve geç!
Ezberleyip ezberlemediğine takılma. Önemli noktalarda bazı anahtar sözcükler bul. Not al. Tümünü okuduktan sonra o minik notlarına da bir kere göz gezdir ezberlersin.

İlla birebir ezberlemek istiyorsan da ilişkilendir bir şeylerle.
Mesela;

3 çeşit şeker vardır diyelim ki...
Glikoz, sakkaroz, frukoz.
Şeker çeşitleri.
Mesela bizim forumdaki Furkan çok şeker ya :ehe
Bizim forumdaki Frukan sakkar bir kuşu yakalamak için uğraşırken suya düşüp glik gluk sesler çıkartıp boğuldu diye düşün.
Ama bunu düşünürken gerçekten de Furkan'ın sakar bir kuşun peşinden koşarken suya düştüğünü falan geçir gözünün önünden.
Sınavda şıkları gördüğünde beynin "gli" ""fru" ve "sakka" kelimelerini derhal tanır :)

Birebir ezberlemek zorunda olduğun her kelimeye bunu yap.
Saçma sapan şeylerle ilişkilendir. Ama bir hikâye yarat. Unutmazsın. Bir süre sonra da bu yöntemde ustalaşacağın için beynin her şeyi kapmaya başlar...
Vay canına!Dahi admin :ehe

--------------- Ekleme ---------------

Yaz, sonra da sesli oku defalarca ....

1,5 kişi nasıl oluyor acaba? :allalla:
Sağolun hocam :)

--------------- Ekleme ---------------

DiaBLoS™;1772981' Alıntı:
Semih , kardeşim 300 sayfadan bahsediyorsun ya..? :kahve:
Evet Ali.Biraz azalttım gibi.Ama sağlam değil :hmmm

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Cokmus yaa :ehe Allah kolaylık versin abi 300 sayfa ne demek...

Cynical

Cynical

Üye
Oku ve geç!
Ezberleyip ezberlemediğine takılma. Önemli noktalarda bazı anahtar sözcükler bul. Not al. Tümünü okuduktan sonra o minik notlarına da bir kere göz gezdir ezberlersin.

İlla birebir ezberlemek istiyorsan da ilişkilendir bir şeylerle.
Mesela;

3 çeşit şeker vardır diyelim ki...
Glikoz, sakkaroz, frukoz.
Şeker çeşitleri.
Mesela bizim forumdaki Furkan çok şeker ya :ehe
Bizim forumdaki Frukan sakkar bir kuşu yakalamak için uğraşırken suya düşüp glik gluk sesler çıkartıp boğuldu diye düşün.
Ama bunu düşünürken gerçekten de Furkan'ın sakar bir kuşun peşinden koşarken suya düştüğünü falan geçir gözünün önünden.
Sınavda şıkları gördüğünde beynin "gli" ""fru" ve "sakka" kelimelerini derhal tanır :)

Birebir ezberlemek zorunda olduğun her kelimeye bunu yap.
Saçma sapan şeylerle ilişkilendir. Ama bir hikâye yarat. Unutmazsın. Bir süre sonra da bu yöntemde ustalaşacağın için beynin her şeyi kapmaya başlar...

Görsel hafıza setlerine göz gezdirmişiz sanırım. ;)
Evet, acayip etkili bir yöntemdir bu. Öyle ki fi tarihinde bunun İngilizce setinin reklamını görmüştüm. O zamandan beri "Chasm" kelimesini unutmam. :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Vay canına!Dahi admin
Estağfrullah :)
Görsel hafıza setlerine göz gezdirmişiz sanırım. ;)
Bu yöntemi ilkokula giderken tarih dersinde ezber yapmak için bulmuştum. Kendi kendime yaptığım minik bir oyundu. Küçük küçük hikayecikler yaratıyordum, sayıları çarpıp böle böle rakam ezberleri yapıyordum...
Hem eğleniyordum hem de ezber kolay oluyordu.

Yıllar sonra o bahsettiğin reklamı görmüş, o seyrek uçuşan saçlı adamı, götürdüğü paradan dolayı feci halde kıskanmıştım :ehe:ehe:ehe

Cynical

Cynical

Üye
Bu yöntemi ilkokula giderken tarih dersinde ezber yapmak için bulmuştum. Kendi kendime yaptığım minik bir oyundu. Küçük küçük hikayecikler yaratıyordum, sayıları çarpıp böle böle rakam ezberleri yapıyordum...
Hem eğleniyordum hem de ezber kolay oluyordu.

Yıllar sonra o bahsettiğin reklamı görmüş, o seyrek uçuşan saçlı adamı, götürdüğü paradan dolayı feci halde kıskanmıştım :ehe:ehe:ehe

Feci patlamış desene. :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Çok fena hem de :ehe

Ama o adam aşmıştı yahu. O kadar abartmamıştık biz olayı :kop:
Artık son dönemde reklama deve çıkartıp İbraniceyi falan söktürtüyordu :kop:

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Gizli olmayı bıraksanız diyorum ... :)

Cynical

Cynical

Üye
Çok fena hem de :ehe

Ama o adam aşmıştı yahu. O kadar abartmamıştık biz olayı :kop:
Artık son dönemde reklama deve çıkartıp İbraniceyi falan söktürtüyordu :kop:

Bayadır rastlamadım ben o reklamlara. En son balonlu, kuşlu, arabalı, kuyulu birşeyler anlatıyordu. Bunları bile hatırlıyorum ya, ona da pes..!

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Göremiyorum çünkü :ehe

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Görme sen de meraklı :ehe
Ben görüyorum herkesi de ne oluyor sanki :ehe

Candy

Candy

Üye
Küçük küçük hikayecikler yaratıyordum, sayıları çarpıp böle böle rakam ezberleri yapıyordum...

Yaratmak yoktan var etmek demektir ve Allah'a mahsustur... "Üretiyordum" kelimesini kullanmak daha sağlıklı olacaktır! ;)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
+1 .........

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ben niyete inanırım kelimelerin şekilciliğine takılmam. Kendimi Yaradan'a bir koşma iradesiyle hareket etmediğime göre "yaratmak" kelimesini de pekala kullanabilirim. Mecazî anlamda kullanmadığımı düşünecek kadar artniyetli olan olduğunu zannetmiyorum. Varsa da, herkesin günahı boynuna :oke:

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
bensiz dedikodu ha :nono:

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Vadiyi izleyen var mi :)

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
evet eksiktim şimdi fazla olcam :D