Tuba
Üye
buyur tarif edem mi yoluAyyy yeter artık valla aşure yapacam gidip![]()

amaaannn ben meyvesiz istiyom buda meyve yok diye üzülüyorÜstüne meyve yok evde sade yiyecez mecbur Allah kahretsin![]()

normaldirmidemde yangın var

buyur tarif edem mi yoluAyyy yeter artık valla aşure yapacam gidip![]()

amaaannn ben meyvesiz istiyom buda meyve yok diye üzülüyorÜstüne meyve yok evde sade yiyecez mecbur Allah kahretsin![]()

normaldirmidemde yangın var

Ben aşurenin üstüne hiç sevmem nar.... =/
bayılırım 
şimdi fırınlar taze sıcak somun ekmek çıkartıyorlar bi ekmek ve beğendiğin cipsi alıyor ekmeğin arasına dolduruyorsun eşssiz lezzetin keyfini çıkar.. yanında ne içmek istersen

İşte tam ondanbayılırım
![]()

bi de cevizzz offff offffbnm aşure bol tarçınlı olcak...off offff....![]()

sen bi soda iç en iyisi..midemmmmmmmm

bi de cevizzz offff offff![]()

ekmek arası cips ne yapcaz yaa bak işte bu eüper olurşimdi fırınlar taze sıcak somun ekmek çıkartıyorlar bi ekmek ve beğendiğin cipsi alıyor ekmeğin arasına dolduruyorsun eşssiz lezzetin keyfini çıkar.. yanında ne içmek istersen

Gerek yok bunlara.1 paket Dr.Oetker aşureyi suyla karıştırıp kaynatıyoruz sonrada afiyetle yiyoruzMalzemeler
2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
1/2 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 - 15 su bardağı Su
Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri
Yemeğin Tarifi
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık
4. 5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.

şiirde bulsak okuruzne demişler yemek buldunmu yiyecen, dayak buldunmu kaçacan![]()

ne demişler yemek buldunmu yiyecen, dayak buldunmu kaçacan![]()

Semih bak Mustafa abin vermiş tarifi yarın evdesin yap![]()

Gerek yok bunlara.1 paket Dr.Oetker aşureyi suyla karıştırıp kaynatıyoruz sonrada afiyetle yiyoruz![]()
yemede yanında yat.bi de fındık fıstık ooooo sensin fıstık oooo...![]()
![]()

ekmek arası cips ne yapcaz yaa bak işte bu eüper olur
ben kavonozu alır kaçarım ekmek kalır ama![]()
aferin bana yok değil mi 
Fikir kimdenGerek yok bunlara.1 paket Dr.Oetker aşureyi suyla karıştırıp kaynatıyoruz sonrada afiyetle yiyoruz![]()

bi de fındık fıstık ooooo sensin fıstık oooo...![]()
![]()