Bu Cep Bataryasına Dikkat !.. Nokia Bataryaların Bir Modeli Aşırı Isınıyor !..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Merkezi Japonya'da bulunan Matsushita Battery şirketinin Aralık 2005-Kasım 2006 tarihleri arasında ürettiği 46 milyon BL-5C bataryasında aşırı ısınma söz konusu olabiliyor. Bu durum, cihazların şarj edilirken kısa devre yaparak, bataryanın yerinden oynamasına sebep oluyor.

Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia'nın müşterilerine yönelik yaptığı duyuruya göre, şu ana kadar dünya genelinde yaklaşık 100 aşırı ısınma şikâyeti bildirilirken, hiçbir ciddi yaralanma ya da maddi hasar söz konusu olmadı.

Aşırı ısınma vakalarının hepsi şarj işlemi sırasında gerçekleşirken bu durum, mobil cihazın şarj dışındaki diğer kullanım süreçlerini etkilemiyor.

Cep telefonlarında BL-5C batarya bulunan tüm Nokia kullanıcıları, yetkili bayilere başvurarak bataryalarını değiştirebiliyor.

Mühendislerin konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü bildiren Finlandiyalı şirket, BL-5C bataryaların üretimi konusunda birden fazla tedarikçiden hizmet alıyor ve bu tedarikçiler bugüne kadar toplam 300 milyonu aşkın BL-5C batarya üretmiş bulunuyor.

Bir bataryanın, Nokia tarafından yapılan açıklama kapsamındaki bataryalardan olup olmadığını anlamak için öncelikle bataryayı cihazdan çıkarmak gerekiyor. Bataryanın ön yüzünde 'Nokia' ve 'BL-5C' yazısı bulunuyor. Arka yüzünde ise, üst tarafta Nokia logosu, alt tarafta da 26 karakterden oluşan batarya numarası yer alıyor.

Aralık 2005-Kasım 2006 döneminde Matsushita tarafından üretilmiş bataryalardan olup olmadığını anlamak için bu numarayı kullanmak gerekiyor. Söz konusu numaranın bilgilendirme kapsamıyla karşılaştırılması sonucunda, tüketiciye ücretsiz olarak batarya değişimi sağlanıyor. Türkiye'deki Nokia kullanıcıları, bu konuda yardım almak için web sitesine ya da Nokia Türkiye Çağrı Merkezi'nin 0 212 337 17 17 numaralı telefonuna başvurabiliyor.

Hangi modellerde sorunlu batarya var?

BL-5C, Nokia ürünlerinde kullanılan 14 farklı batarya modelinden biri. BL-5C bataryaların kullanıldığı telefon modelleri ise şunlar: Nokia 1100, 1100c, 1101, 1108, 1110, 1112, 1255, 1315, 1600, 2112, 2118, 2255, 2272, 2275, 2300, 2300c, 2310, 2355, 2600, 2610, 2610b, 2626, 3100, 3105, 3120, 3125, 6030, 6085, 6086, 6108, 6175i, 6178i, 6230, 6230i, 6270, 6600, 6620, 6630, 6631, 6670, 6680, 6681, 6682, 6820, 6822, 7610, N70, N71, N72, N91, E50, E60.

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar Herkesin Siteye Girerek Bataryasini Kontrol Etmesini Oneririm.

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
bizim bataryada fason çıktı iyimi :vur:vur:vur

sublieutenant

sublieutenant

Üye
benimkisi 5L-4C.. sıfır daha yeni aldım...:lol

WolF77

Üye
tşkrler

mservank

mservank

Üye
biliyordum bende de bu batarya var valla bazen o kadar ısınıyordu ki elimde patlayacak diye ödüm kopuyor valla

The_Punisher

The_Punisher

Üye
oldukça dehşet hemen bakmak lazım bataryalara

Spawn

Spawn

Üye
bende bu bataryadan var vede hiç ısınmıyor orjinalse ısınma olmaz:?sl?k

The_Punisher

The_Punisher

Üye
orjinal bataryalarda bu sorun olabildiği için nokia değiştiriyor orjinal olmayan bataryaları hiç değiştirir mi biraz mantıklı ol ks38 :nono:

Spawn

Spawn

Üye
orjinal bataryalarda bu sorun olabildiği için nokia değiştiriyor orjinal olmayan bataryaları hiç değiştirir mi biraz mantıklı ol ks38 :nono:

tamam mantıklı olurum ...:kop:benimki macar yapımı telefonla kendi geldi:oke:kontrolde ettim içim rahat...bu arada nokia hiç değişim yapmışmı sanmıyorum...

Spawn

Spawn

Üye
Your battery is not among those manufactured by Matsushita between December 2005 and November 2006 and your battery will not be replaced.

kontrol sırasında bu yazı çıkarsa rahat olun sorun yok...

Ozan

Ozan

Admin
Nokia ya iyi bir ders :oke:

M@xWeL

Üye
Bendeki bozulan 2600 bataryasında sorun yaşamıyordum. Demekki yeni bataryalar bozuk çıkmış

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Çok ilginç birşey var kvk'dan alınan telefondaki bataryaya bile fason diyor. :)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Kvk Dan Olmasi Bisey Degistirmez Ki !..

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Kvk Dan Olmasi Bisey Degistirmez Ki !..
yaniii... zaten hatayı yapan nokia ama 10 telefondan 9unda bu batarya mevcut. tabii ben bunu 1seneyi aşkın zamandır kullandım,taaaki batarya patlayacak derecede şişene kadar.. ama hata benim çünkü batarya yarı dolluyken bile şarja taktım....:ehe

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
nede olsa çin malı :pro:

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
S€YF€TTiN;443160' Alıntı:
nede olsa çin malı :pro:

fazla söze gerek yok diyorsun yani :kop:

ayrıca oldukça faydalı bilgilendirme için teşekkürler :oke:

zartan

zartan

Üye
tşkrler

youngprogrammer

Üye
teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt