Brezilya artık daha uzak!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Brezilya artık daha uzak!


A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki üçüncü maçında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Romanya ile karşı karşıya geldi. A Milli Takımımız 45. dakikada Grozav'un golüne engel olamazken gruptan çıkma şansını daha da zora soktu.
A Milli Takımımız sahaya; Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Ömer Toprak, Semih Kaya, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop, Sercan Sararer, Arda Turan ve Umut Bulut ilk 11 ile sahaya çıktı.
Romanya ise Ciprian Anton Tatarusanu, Razvan Rat - Dinca, Gabriel Sebastian Tamas, Alexandru Bourceanu, Vlad Iulian Chiriches, Ciprian Andrei Marica, Gabriel Andre Torje, Gheorghe Teodor Grozav, Nicolai Dorin Goian, Doru Mihai Pintilii ve Bogdan Sorin Stancu ilk 11'i ile sahadaki yerini aldı.
Karşılaşmaya savunmada pas yaparak başlayan A Milli Takımımız ilerleyen dakikalarda orta sahada Emre ve Mehmet Topal ile agresif bir baskı yapmaya başladı. Baskının da getirdiği avantajla Romanya kalesine yüklenen milliler ilk tehlikeli atağını Semih Kaya ile yakaladı.

İLK TEHLİKELİ ATAĞIMIZ (SEMİH KAYA): 8.dakikada Arda'nın sağ kanattan kullandığı köşe atışından gelen topa Semih harika bir kafa vuruşu yaptı. Kaleye giden topu kaleci Tatarusanu uzanarak çizgi üzerinden çıkardı.
Maçın başlarında oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Türkiye, ilerleyen dakikalarda savunmadan top çıkarmakta zorlandı. Yarı alanımıza yerleşen Romanya, zaman zaman Türkiye kalesinde etkili olmaya başladı.
Savunmada tüm hatlarıyla kapanan Romanya'nın üstüne kanatlarden gitmeye başlayan ay-yıldızlılar bir türlü Rumen savunmasını açmayI başaramadı. Kanatlardan istediğini alamayan Türkiye orta alanda pas yaparak oyun kurmaya çalıştı. Türkiye'nin orta alanda pas yapmasına izin vermeyen Romanya pres yaparak işimizi zorlaştırdı.
Savunmamız kötü yakalayan Romanya 45. dakikada Grozav ile aradığı golü buldu.
TÜRKİYE: 0 ROMANYA: 1
GOL DAKİKA 45 (GROZAV): Orta alandan Pintilii'nin uzun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Grozav, kalesini terk ederek ceza alanı dışına kadar çıkan kaleci Volkan Demirel'in hatasını da değerlendirerek meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi.
İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Romanya Grozav'ın 45. dakikada attığı golle ilk 45 dakikayı 1-0 önde kapadı.
Romanya ikinci yarıya etkili başladı. Üst üste sağ kanattan ataklar geliştiren Romanya, kalemizde tehlike pozisyonlar üretti.
OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ
61. dakikada Abdullah Avcı oyuncu değişikliğine gitti. Hamit Altıntop yerini Mevlüt Erdinç'e bıraktı. Oyuna müdehale etmek isteyen Abdullah Avcı ilk değişiklikten 8 dakika sonra ikinci oyuncu değişikliğine gitti. Sercan Sararer oyundan çıkarken yerine Emre Çolak dahil oldu.
Oyuncu değişikliğinden sonra biraz da olsa toparlanan A Milli Takımımız ikinci yarıdaki ilk ciddi atağını 77. dakikada Arda ile gerçekleştirdi. Arda ceza alanı önüdeki güzel paslaşmalar sonrasında topla birlikte ceza alanına girdikten sonra şutunu çekti ancak yavaş olan şutu kaleci Tatarusanu kontrol etti.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Türkiye sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Türkiye 3 puanda kalırken Romanya puanını 9'a çıkardı.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Milli Futbol Takımı'nda sakatlıkları bulunan Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu'nda Romanya ile yapılan maçın kadrosunda alınmadı.

Sol uyluk arka kas grubunda ödem olan Selçuk İnan ve sol kalça arkası kas grubunda gerilme ve ödem tespit edilen Burak Yılmaz, maç kadrosunda bulunmadı. İki futbolcu milli takımın 16 Ekim'de deplasmanda Macaristan ile yapacağı mücadeleye yetiştirilmeye çalışılıyor.

Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eleme grubunda bundan önce yine Kadıköy'de Estonya ile yaptıkları mücadelenin 11'inden 2 değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Romanya karşısında kaleye geçen Volkan Demirel, eleme grubu maçlarında ilk kez görev alırken, Hamit Altıntop Hollanda maçının ardından tekrar 11 kişilik kadroda sahaya çıktı. Hamit, Hollanda maçından sonraki Estonya mücadelesinde sahaya yedek çıkmıştı.

TRİBÜNLER DOLDU
Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesi üzerinden ve stat gişelerinden satışını yaptığı biletler maça iki gün kala tükenirken, tribünlerin büyük bölümü doldu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda büyük bir milli coşku yaşanırken, iki takım taraftarı arasında bırakılan güvenlik boşluğunun yanı sıra bazı tribünlerde de yer yer boşluklar göze çarptı.

''BANDO ES-ES'' TARAFTARLARI COŞTURDU
Futbol Federasyonu'nun daveti üzerine milli maça gelen, Eskişehirsporlu taraftarların oluşturduğu ''Bando Es-Es'' çaldıkları parçalarla taraftarları coşturdu.

Karşılaşma öncesi stat önünde parçalar çalan bando, futbolseverlere coşkulu anlar yaşattı.

TRİBÜNLER KIRMIZI VE BEYAZ
Futbol Federasyonu'nun internet sitesi üzerinden sattığı formaları tüketen futbolseverler, gerek teknik direktör Abdullah Avcı gerekse federasyon yöneticilerinin çağrısına yanıt vererek, karşılaşmaya büyük bir çoğunlukla milli takım formalarıyla geldiler.

Kadıköy'de tribünlerde kırmızı ve beyaz renkler hakim olurken, üzerinde kulüp forması bulunan taraftarın da tribünlerde olduğu görüldü.

Karşılaşma öncesi seremonide İstiklal Marşı okunurken maraton üst tribünü boydan boya kaplayan dev boyutta Türk Bayrağı açıldı. Taraftarlar marşın okunduğu sırada bayrağı dalgalandırdılar.

KULÜP BAŞKANLARI VE TEKNİK DİREKTÖRLER MİLLİ MAÇTA
Türkiye-Romanya mücadelesini Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanları, yöneticileri ve teknik direktörleri de statta izledi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugünkü toplantısına katılan kulüp başkanları ve kulüplerin yöneticileri Futbol Federasyonu'nun davetlisi olarak milli maça geldiler.

Çok sayıda teknik direktör de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

TÜRKİYE VE ROMANYA 27 YIL SONRA RESMİ MAÇTA KARŞI KARŞIYA
Türkiye ve Romanya milli futbol takımları 27 yıl aradan sonra resmi maçta karşı karşıya geldi.

Bundan önce 13 Kasım 1985'te Dünya Kupası Eleme Grubu maçında İzmir'de Romanya'nın Türkiye'yi 3-1 yendiği maçta karşı karşıya gelen iki ekip, 27 yıl aradan sonra Kadıköy'de bir resmi maça çıktılar.

Türkiye ve Romanya geçen 27 yıllık süreçte 4 özel maç oynadılar.

ROMANYA CEPHESİ

Galatasaray Futbol Takımı'nın eski futbolcusu ve teknik direktörü Rumen Gheorge Hagi ile yine eski futbolcusu olan Gheorge Popescu Türkiye-Romanya maçını izlediler.

Romanyalı taraftarlar Türkiye karşısında milli takımlarını yalnız bırakmadılar. Rumen taraftarlar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki misafir seyirci tribününün üst kısmının büyük bölümünü doldururken, yaklaşık bin 500 seyirci tribünde yer aldı.

Türkiye-Romanya maçında ayrıca Romanya'dan gelen 42 medya mensubu da takip etti.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor'da forma giyen Bogdan Sorin Stancu, Türkiye'ye karşı milli maçta Romanya'nın 11'inde yer aldı.
 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
çok kötü oldu yav
 
Jitou

Jitou

Üye
Hoca yanlış yaptı Burak olmadığı için sistemi bozdu tek forvet oynattı Halbuki Mevlüt vardı
 
haltie

haltie

Üye
Volkan o gol yenir mi? Takımda ruh yok
 
jackalmami

jackalmami

Üye
Acımız büyük :(
 
haltie

haltie

Üye
Mevlüt kim ya ts li olcan neden yok halil altintop bile mevlutten iyidir, birde normalde iyi oynayan adamlar milli takımda kötü oynuyor emre hasan gökhan umut
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
:oha:
 
ismail

ismail

Üye
of yaaa :@
 
hidayet02

hidayet02

Üye
Yıldırım Demirören: "Brezilya'daki Dünya Kupası'na Gidemesek Bile Abdullah Avcı'yla Uzun Vadede Çalışmak İstiyoruz. İstikrarı Sağlamamız Şart." Demiş.

Ben Bu Açıklamaya Çok Sevindim:)

Çünkü Abdullah Avcı Bu Kafayla Grubu 4'üncü Bitirir, Basın ve Kamuoyu Baskılarından Sonra Abdullah Avcı ve Yıldırım Demirören İstifa Eder, Yada Bidahaki Seçimlerde Yıldırım Demirören Hezimete Uğrar. Böylelikle Federasyona Adam Gibi Birini, Milli Takımada Ne Yaptığını Bilen Birini Getirtirler...

"Umarım"
 
ismail

ismail

Üye
Yıldırım Demirören: "Brezilya'daki Dünya Kupası'na Gidemesek Bile Abdullah Avcı'yla Uzun Vadede Çalışmak İstiyoruz. İstikrarı Sağlamamız Şart." Demiş.

Ben Bu Açıklamaya Çok Sevindim:)

Çünkü Abdullah Avcı Bu Kafayla Grubu 4'üncü Bitirir, Basın ve Kamuoyu Baskılarından Sonra Abdullah Avcı ve Yıldırım Demirören İstifa Eder, Yada Bidahaki Seçimlerde Yıldırım Demirören Hezimete Uğrar. Böylelikle Federasyona Adam Gibi Birini, Milli Takımada Ne Yaptığını Bilen Birini Getirtirler...

"Umarım"

Ben taraflı bakıyorum ve inşAllah Şenol hoca gelmez tekrar milli takıma. Trabzonspor için kötü olur o zaman.


Ama bence tolunay veya cuper gibi bi adam gelebilir
 
hidayet02

hidayet02

Üye
Cuper Olur. Ama Şenol Güneş Favorilerimden:)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Ne şenol güneşi yahu ...
Cuper en iyi tercih olur ...

Takım olarak çok kötüydük . Defansta semih çok sırıtıyor . Sağ da hamit çok kötü ... Orta saha da yaratıcı olamadık . Forvette umut çok yanlız kalıyor ve iş yapmaz.

Dolayısıyla sonuç bu ...
 
haltie

haltie

Üye
Harbiden şenol güneş kim ya sanki dünya ikinciliği var, her yıl kadrosu değişen trabzonu kafaya oynatıyor cuper tabi bunların hepsini yaptı
 
hidayet02

hidayet02

Üye
Şuan Şenol Güneş En İyi Tercih Olur. Cuper'de Olur Ama Onun Sonunun Hidink Gibi Olmasından Korkuyorum...
 
greenmile

greenmile

Üye
bırakın hoca kalsın hoca değişse bu saatten sonra gidecek miyiz sanki?
 
haltie

haltie

Üye
Mourinho+luxembourgo+ fatih t + zico gelse ne olur futbolun başındaki adamlara sisteme bakalım
 
hidayet02

hidayet02

Üye
Evet Bu Zihniyetle Olmaz. Dünya Kupası veya Diğer Milli Takımların Katıldığı Turnuvalarda Başarılı Olan Milli Takımların Yaş Ortalaması 27. Peki Abdullah Avcı Ne Yapıyor? Daha Dünkü Çocukları İlk 11'de Oynatıyor. Sahadaki Oyuncuların Yarısının Ayakları Titriyor.

Milli Takıma Çağrılan Oyuncuların Uluslarararası Tecrubesi Olması Lazım, En Azından Bir Adları Olması Lazım. Senin Benim Bile Tanımadığımız Oyuncular Milli Takımda Oynuyor.

Aydın Yılmaz Galatasaray'da 11'e Giremezken Milli Takımda Oynuyor. Diğer Genç Oyuncularda Böyle.

Evet Bu Zihniyet Değiştirilmeli...
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Diyecek hiç bir şey bulamıyorum ...
 
hidayet02

hidayet02

Üye
Neymiş, Gençleştirmeymiş. Sanki Milli Takım Yaş Ortalaması 32! Ya İtalya Nasıl Başarılı Oldu? İspanya? Beğenmediğimiz Yunanistan Bile Avrupa Şampiyonasını Kazanınca Yaşlılarla Kazandı. Hem Ümit Milli Yada 18 ve 16 Yaş Altı Milli Takımlarımız Boşunamı Var? Genç Oyuncuların Yetişme Yeri A Milli Takımmı? Kimse Kalkıp Bunları Abdullah Avcı'ya Söylemiyormu?

Adam Milli Takımı DENEME TAHTASI Yaptı...
 
arslansem

arslansem

Üye
Beyler malzeme bu,ülke bu,çap bu.Hiddink geldi de noldu sorarım size?Mesele yönetim teknik adam meselesi değil, mesele eldeki malzemenin kalitesizliği. Bu ülkenin son 10 yıldaki tarihine göz atalım. 2002'de Galatasaraylıyım diye demiyorum inanın,o zaman ki Galatasaray iskelet kadrosu Tugay Okan Hasan Emre Ergün Bülent Hakan Ş. ile elemelere gittik ve başarı elde ettik.Sonra 2004 yok 2006 yok.Fatih Terim geldi 2008'de biraz şans biraz da sistem gereği kıpırdandık turnuvaya katıldık en azından kendimizi hatırlattık.Ondan sonra ne oldu?2010 yokuz 2012 yokuz 2014 %99 yokuz,şimdi sene 2012 ama hedef 2016 :)

Biz kendimizi dev aynasında gördüğümüz sürece gerek milli takımda gerek kulüpler bazında hiçbir şey yapamayız.Dünya futbolu ilerledikçe biz sürekli gerilemeye devam ederiz maalesef.2 yıl önce bir söz vardı kimse cesaret edemiyor artık söylemeye: "Biim takımımız dünyanın her yerinde herkesi yenecek güçte" peh peh peh :) bu takım şu anda San Marino'ya karşı bile sahasında zorlanır be
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt