Boyunda Sinir Sıkışması Belirtileri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Boyunda Sinir Sıkışması Belirtileri
Boyun bölgesinde bulunan sinirlerin kemik, kas, eklem ve bağ dokuları tarafından sıkıştırılmasıyla husule gelen boyunda sinir sıkışması hastalığı hem şiddetli şikayetlere sebep olmakta hem de bir türlü geçmek bilmemektedir. Boyunda sinir sıkışması, vücudumuzun sinirlere uyguladığı basınç ve baskının en çok boyun bölgesinde yoğun olmasından meydana gelmekte ve hastanın günlük hayatını en çok etkileyen sağlık sorunlarından birisi olmaktadır. Sizlere bu yazımızda boyunda sinir sıkışmasının belirtilerinden bahsedeceğiz.



Boyunda sinir sıkışması belirtileri nelerdir?


Omuzlarda hissedilen ağrılar aslında boyun sıkışmasının en bilindik belirtisidir. Boyunda sinir sıkışması meydana geldiği zaman ağrılar kol ve bacak bölgelerinde de hissedilir. Buna ilaveten bel kısmında da ağrılar ortaya çıkar.

Aslında bu ağrıların sadece boyunda görülmemesinin sebebi, sinirlerin bu bölgelerden de yoğun geçmesine bağlıdır. Ağrılar hareket halindeyken daha çok artar ve hareket durduğunda ise geçer.

Boyunda sinir sıkışması belirtileri arasında ağrıdan ziyade uyuşmalarda meydana gelir.Yine aynı bölgelerde uyuşukluk ve hissizlik hissedilir. Boyun bölgesine yapılan masajlar bu uyuşma ve ağrıların şiddetini artırır.

Birde kaslarda zayıflık ve spazmlar oluşur. Boyun ve omuz bölgesinde hissedilen sertlikler boyunda sinir sıkışması belirtileri arasındadır.
 


gutihaz1

gutihaz1

Üye
:tşk:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:rica:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt