Botoksla terlemeye son

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Botoksla terlemeye son
Botoksun aşırı terlemeyi engellemek için nasıl kullanıldığını Nöroloji Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Göksel Somay anlattı...

Neden terleriz?

Terleme, vücudun su tuz ve ısı dengesini sağlayan, sağlıklı insanlarda olması gereken ve kişinin kontrolü altında olmayan fizyolojik bir metabolizma olayıdır. Ter salgılandığında aslında renksiz ve kokusuzdur; ancak bakteriler koltukaltı gibi sıcak ve nemli ortamlarda çoğalarak ter salgısının kötü kokmasına neden olur. Stres, heyecan, uyarıcı ilaçlar, tiroid bezinin aşırı çalışması, kan şekeri değişiklikleri, böbrek üstü bezi hastalıkları, menopoz, kullanılan ilaç ve hormonlar gibi etkenler aşırı terlemeye neden olabilir.

Aşırı terlemeyi önleyerek tedavi etmek mümkün mü?

Terleme cildi nemlendirerek vücut ısısını sabitler ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Ancak doğal olan bu süreç, bazı kişilerde istenmeyen sıkıntılara neden olabiliyor. Özellikle koltuk altı bölgesindeki terleme kişiyi görüntüsü nedeniyle rahatsız ederken; koku nedeniyle de zor durumda bırakıyor. Çünkü pudra, krem ya da spreyler terlemeyi tamamen kesme özelliğine sahip değil. Ancak kısa süreli geciktirebiliyor. Oysa Botoks’la çok etkili ve uzun süreli kalıcılık sağlamak mümkün.

Botoks uygulaması nasıl yapılır?

30 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilen Botoks’u; özellikle koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemesinde kullanıyoruz. İşlem yapılmadan önce hastanın şikâyeti olan alanlara iyot-nişasta testi yapılıyor. Test sonucunda, aşırı terlemeye neden olan aktif alanlar belirleniyor. Bu cilt alanların yaklaşık 2 mm derinliğine son derece ince uçlu iğnelerle Botoks ilacı enjekte ediliyor.

Koltuk altı uygulaması, el ve ayak tabanı uygulamasına göre daha kolay ve çok az ağrılı. El ve ayak tabanı uygulaması ağrılı olduğundan genellikle kısa süreli anestezi kullanılması gerekiyor. Botoks uygulaması, uygulama bölgesinde terleme işlevini geçici olarak, tamamen veya belirgin bir şekilde azaltarak etkisini gösteriyor. Botoks’un etkisi geçici olduğu için yapılan işlem istenirse 6-8 ay gibi uzun aralıklarla tekrarlanabiliyor.

Özellikle yaz mevsimi gibi terlemenin yoğun olduğu dönemde uygulama tercih edilebildiği gibi; tüm yıl etkinlik sağlaması için yılda 2-3 doz uygulama kişinin isteğine bağlı olarak da uygulanabiliyor. İşlemin hemen ardından günlük hayatınıza rahatlıkla dönebiliyorsunuz. 18-65 yaş aralığındaki herkesin yararlanabileceği bu uygulamanın sonucunu 2-4 gün içerisinde görmeniz mümkün.

Kimlere Botoks Yapılmaz?

Hamilelere,
Emziren annelere,
Cildinin üzerinde enfeksiyon olan hastalara,
Myasthenia Gravis (özellikle kaslarda görülen kas zayıflığı) gibi nörolojik hastalıkları olanlara,
Aminoglikozit türü antibiyotik kullananlara,
Penicillamin kullanan romatoid artritli hastalara,
Bağışıklık sistemini zayıflatan ilaçlar kullanan hastalara Botoks uygulaması yapılmaz.
 
yakup_281

yakup_281

Üye
terleme olmasa ölürük la
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt