Boşta kalan Ram yetersiz kalıyor..

Sponsorlu Bağlantılar

folfol322

folfol322

Üye
    Konu Sahibi
Boşta kalan Ram yetersiz kalıyor..
Merhaba arkadaşlar, benim telefonum durduk yerde Ram sömürüyor. Bunu geniş bir özetle açıklamak istiyorum.

Telefon: LG Optimus L5
Sistem: Android v20C e612
Bellek: 512 mb

Root'lu - Framaroot kullandım.

Telefon bir süre boşta durduktan sonra azar azar kullandığı Ram artmaya başlıyor. Mesele diyelim ki telefonu yeni açtım. İlk açtığımda boştaki Ram miktarı 200 mb ve üstü oluyor. Fakat sonra zamanla kullanılan Ram artıyor ve aradan saatler geçtikten sonra bana kalan boştaki Ram 50 mb a kadar düşüyor. Ayrıca temizleme programları ile önbelliği temizlediğimde de max 2 - 4 mb ram temizleyebiliyor bu durumda. Öyle zamanlar oluyor ki bunu düzeltmek için telefona tekrar reset atmam gerekiyor.

Telefonun başlangıçta çalıştırılan programlarına göz attım ve onları eledim. Bununla birlikte arkaplanda çalışan uygulamaları da eliyorum. Ayrıca Ayarlar> Uygulama Ayarları'ndan (Hepsi) uygulamaları tek tek seçip durdur da dedim (gereksiz gördüklerimi) fakat yine de bu sorun ile karşılaştım.

Bazen telefonun Ram'i 80 civarında kalıyor boşta. "Defender" diye bir oyunum var. Oyuna girip bi süre oynayıp çıktığımda Ram çok az bir miktar daha azalıyor fakat bu sefer önbellekteki işlemleri temizlediğimde 150 ve üstü boşta Ram tekrar geri geliyor. Ama boşta kalan Ram miktarı çok düşünce bu da bir fayda etmiyor.

Bu sorunun nedeni ne olabilir bi fikri olan varsa ve yardım edebilirse çok sevinirim. Bu konuda telefondaki dahili uygulamaları da kaldırabilirim, sadece ne yapmam gerektiği konusunda bi fikrim yok.

Qrdap

Qrdap

Üye
Bende de galaxy wonder var.aynı şekilde benimde ram yetersiz. Hafızayı sil dediğimde tekrar çıkıyo eski düzeye.Sanırım yeni bir rom yükleme ramanı geldi. Her rom ada güvenemiyorum.Telefon şuanda rootlu ve stock romda.:dry:

• Beğen
Tepkiler: SEANmirac

furkan4045

Üye
Android işletim sisteminde uygulamaları kapatamazsın mesela önbelleği temizle dediğin zaman 150-200 mb bos yer acar ama tekrar dolmasının sebebi uygulamaların yeniden açılması sen istesende istemesende bu uygulamalar açılır android işletim sisteminde ama oyuna girdiğin zaman telefon uygulamaların bazılarını kapatır ram acar ve oyuna bos ram bırakır o bos ramıde oyun kullanır yani senin raminin dipte olması pek sorun olmaz programların acılması ise daha hızlı erişim saglamak uygulamalar altta acık kalır tıkladıgında direk açılılır.

folfol322

folfol322

Üye
    Konu Sahibi
orası öyle de açık olan uygulamaları kapattığım halde oluyor bu. Dahili uygulamaları devre dışı bırakabiliyorsun mesela. Bunların bir çoğunu hallettim ben. Haricilerde de çalışma ihtimali olanları sildim doğrudan, nasıl olsa ihtiyacım olmaz diye ama son zamanlarda çok yaşar oldum bu durumu. Telefonda uygulamalar açılmıyor bu durumda.

konun

Üye
root yaptığınızdan dolayı sıkıntıda olabilir farklı bir sürüm deneyiniz babamdada aynı cihazdan var 4.1.2 orjinal kurulu rootsuz sıkıntı yok

folfol322

folfol322

Üye
    Konu Sahibi
humm.. L5 firmware TR için sunulan versiyonunun Root halini kullanıyodum. Bi deneyelim bakalım :\

insomm

insomm

Üye
humm.. L5 firmware TR için sunulan versiyonunun Root halini kullanıyodum. Bi deneyelim bakalım :\
android isletim sisteminin calisma prensibi budur zaten amac bosta ram birakmamak sonuna kadar kullanmak acik uygulama yoksa bile sık kullanilanlari onbellege alip bekler bu yuzden ramde bos yer kalmaz.task killer gibi programlardan uzak durun.android linux isletim sistemi tabanlidir. Linux te ayni pensible calisir.

Üst Alt