BMW 2008'de Pes Etmeyecek..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
BMW 2008'de Pes Etmeyecek..
BMW Sauber takım patonu Theissen, son yarışlarda düşük performans gösterdiklerini kabul etmesinin ardından takımının hâlâ 2008'e odaklanmış durumda olduğunu söyledi.

Sene içinde şampiyona liderliğine kadar yükselen Robert Kubica, son 4 yarışta sadece 7 puan alabildi ve takım, sıralamada McLaren'in gerisine düştü.

Theissen: "Budağeşte'de ve belki de öncesinde de kesinlikle düşük performans gösterdik. Hâlâ önümüzdeki ikiliyi yakalamak istiyoruz"

"Macaristan'da yok gibiydik. 2-3 mesele ile ilgiliydi. Esas olanı lastikler veya lastiklerin kullanımı idi. Bu da lastik basınçlarından olabilir. Lastik basınçları açısından kötydük"

Kubica, lastik basınçlarının yanlış seçilmesinin Macaristan'da kendisi için muhtemel bir podyuma mâl olduğuna inanıyor ama sorunun tekrarlanmayacağı konusunda umutlu.

Robert Kubica: "Macaristan, büyük hayal kırıklığıydı. Aracın dengesine tutunma seviyesine büyük etkide bulunan üyük bir lastik basıncı sorunu yaşadık."

"Bu tip bir sorun, F1'de genelde yaşanmaz ama ne yazı ki bazı operasyonel sorunlar yaşadık ve bu, bize bir çok puana mâl oldu. Ayrıca bana, 70 turluk Macaristan GP'sinde yarışı bitirmek için çok fazla çaba harcamama neden oldu"

"Operasyon çerçevesinden çok uzaktık. Ama gelişmek için çalışacağız ve bu tip şeylerin tekrar olmacağını umuyorum"

Theissen, Kubica'nın, lastikleri doğru operasyon çerçevesine getiremediklerini söylemesine rağmen bu sorunun bu sene sadece BMW Sauber'i başına gelmediğine inanıyor.

Theissen: "Bu çok normal. Bu lastikler, basınçlara karşı çok hassas. Herkes aynı sorunla karşılaşıyor"

"Tur zamanlarında, lastikler kilit nokta ve doğru lastik basınçları, ortam şartlarına, pist koşullarına göre oldukça fazla şeyi değiştirir. Zor bir şey bu. Bunu doğru yapmayı öğrenmek için çok zaman kullanmamız gerkti."

Heldfeld ise, son yarışlarda Toyota ve Renault'un tehdidi altına kalmalarına rağmenm yavaş olmadıklarını söyledi.

Heidfeld: "Bu daha çok piste bağlı. Arkamızdaki bazı takımlar, bazı iyi adımlar attılar, özellikle de Toyota, Renault ve zaman zaman Red Bull. Ama Ferrari için bile geçmişte olduğundan daha fazla inişler ve çıkışlar oldu"

"Budapeşte bizim en güçlü yarışımız değildi ama aracın farklı olmadığı iki hafta önceki Hockenheim'de en hızlı turu attım. Bu yüzden aracımızın yavaş olduğunu söyleyemezsiniz."
 

Benzer Konular

Onur Saka
Cevap
0
Görüntüleme
428
Onur Saka
>>impacter<<
Cevap
0
Görüntüleme
489
>>impacter<<
>>impacter<<
Cevap
0
Görüntüleme
460
>>impacter<<
>>impacter<<
Cevap
1
Görüntüleme
571
schumici


Üst Alt