Massa korkuttu!Pole Alonso'nun!..

Sponsorlu Bağlantılar

'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Massa korkuttu!Pole Alonso'nun!..
Formula 1'de Macaristan Grand Prix'inde Budapeşte'deki Pazar günkü dev yarışa en önde başlayacak isim belli oldu. Sıralama turları sonucunda pole pozisyonun sahibi Renault'tan Fernando Alonso oldu.
Sıralama turları sonucunda ikinci sırada yer alan pilot Redbull'dan Vettel olurken, 3.sırayı takım arkadaşı Webber aldı. Şampiyona lideri Button ise ancak 8. olabildi. Sıralama turlarının son saniyelerinde derecelerin teknik bir sorunla gitmesi ise yarış sonucunda pole pozisyonu kimin aldığı konusunda herkesi bir süre sıkıntıya soktu. Özetle Macaristan GP öncesi sıralama turları büyük bir talihsizlikler zinciri şeklindeydi.

SONUÇLAR
1. Fernando Alonso - Renault
2. Sebastian Vettel - RBR-Renault
3. Mark Webber - RBR-Renault
4. Lewis Hamilton - McLaren-Mercedes
5. Nico Rosberg - Williams-Toyota
6. Heikki Kovalainen - McLaren-Mercedes
7. Kimi Räikkönen - Ferrari
8. Jenson Button - Brawn-Mercedes
9. Kazuki Nakajima - Williams-Toyota
10. Felipe Massa - Ferrari
Formula 1'de dev yarış Pazar günü TSİ 15.00'te gerçekleştirilecek.

MASSA'NIN KASKINA ÇARPAN CİSİM!
Sıralama turlarına damga vuran olay ise Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın ikinci seansta geçirdiği kötü kaza ve helikopter ile hastaneye kaldırılışı oldu. İkinci seansta 4. virajda Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın arabası lastik duvarlara çakıldı. Kötü bir şekilde kaza geçiren Massa'ya iki ambulans ile müdahale edildi. Daha sonra durum netlik kazandı.
KORKU DOLU BİR 20 DAKİKA
Kayıtlar izlendiğinde Massa yoluna 250 km/s hızla devam ederken Barrichello'nun arabasından gelen bir yay parçasının pilotun kaskına çok sert bir şekilde çarparak kaskını kaydırdığı ve bu darbe ile bilinci kapanan Massa'nın son gaza basarak bir süre ile istemdışı bir şekilde lastik duvarlarına girdiği gözüktü. Yaklaşık 20 dakikalık çıldırtan bekleyişten sonra ise iyi haber geldi ve Massa'nın ilk müdahalesinden sonra bilincinin açık olduğu ise Ferrari takımı tarafından resmen açıklandı.
Bu arada sıralama turlarında ilk etapta sıralama turlarında dışarıda kalan pilotlar şu şekildeydi; Nick Heidfeld, Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil, Robert Kubica ve Jaime Alguersuari. İkinci seansta sıralama turları dışında kalan pilotlar ise Sebastien Buemi, Jarno Trulli, Timo Glock ve Nelson Piquet Jr. oldu.
F1'DE SÜRÜCÜLER KLASMANI
1. Jenson Button (İNG) Brawn GP 68.0
2. Sebastian Vettel (ALM) Red Bull 47.0
3. Mark Webber (AVU) Red Bull 45.5
4. Rubens Barrichello (BRE) Brawn GP 44.0
5. Felipe Massa (BRE) Ferrari 22.0
F1'DE TAKIMLAR KLASMANI
1. Brawn GP 112.0
2. Red Bull 92.5
3. Toyota 34.5
4. Ferrari 32.0
5. Williams 20.5


25.07.2009
Kaynak : Sporx.com
 


Cynical

Cynical

Üye
Benzin yükleri açıklandı mı bilmiyorum ama Alonso RedBulllardan çok daha hafiftir tahminimce. Redbulllara başka bir tehditse 4. sıradaki KERSli Hamilton. Güzel bir start göreceğiz yarın. Brawnlarda düşüş devam ediyor. Sezon ilerledikçe bütçe farkı meydana çıkıyor yavaş yavaş... Umarım yarın yağmurlu olur Macaristan da zevkli bir yarış izleriz. Yoksa start hariç zor geçiş görürüz biraz...
 
arslansem

arslansem

Üye
Button gitgide aşağılara düşüyor.Noldu bunlara :hmmm
 


Üst Alt