BlackBerry Curve 8520

Sponsorlu Bağlantılar

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Evet ilk fotoğraf Bis aboneliğimin olmadığının kanıtı edge yazıları büyük harfle olsaydı bis paketimin olduğu anlamına gelecekti...

Şimdiki resimde telefonun kendi tarayıcısından facebook sayfasına giriş yaptığım fotoğraf...

wifi bağlantısı ile bağlandığım daha iyi görünsün diye bir fotoğraf daha çektim...

Evet şimdide geldi bis aboneliğim olmadı halde Opera Mini ile facebook'a bağlandığımı göstermeye... Ayrıca bu fotoğrafta facebooka giriş yapmış halim hani inanmayanlar olur diye girişte yaptım...

Opera Mini olduğuna inanmayanda çıkabilir bu da şüphede kalmasın diye bir fotoğraf daha ekliyorum...

Evet fotoğraflar bu kadar daha bis olmadan kullandığım programlarda var google map Nimbuzz(Messenger programı) ve işcep (iş bankası uygulaması) bunların hepsini bis olmadan rahatlıkla kullanıyorum hemen şu notu düşeyim fotoğrafların hepsinde wifi ile bağlantı kurdum çünkü internet paketim yok kontörüm gitmemesi için operatörden bağlanmadım ama şu konuda şüphe olmasın operatörden bağlanamadığınız bis gerektiren programlara wifi ile de bağlanamazsınız yani ben wifi ile bağlanıyorsam operatörden de bağlanır ki öyle de kullandığım oluyor internet paketim olduğunda ... Burdan uzmanlara duyurulur :D :D

başta dediğim gibi sana yalancı diyen yok ama zahmet etmişsin resim çekmişsin saol en azından interneti nasıl onu gördük :ehe bu arada bir şey sorucam., internet hızı yeterli mi ? 3g olmadığı için çok mu yavaş yoksa yeterli mi ?

jigsaw_54

Üye
uzmanım diye kendini tanıtan kişi bişeyi belirtmeyi unutmuş sanırım daha dün turkcell ile konuştum torch ile nete bağlanamamıştık blackberry uzmanına bağladılar ve gelen cevap "BLACBERRY VERSİYONU 6.0 ve SONRAKİ VERSİYONLARDA BIS ABONELİĞİ OLMADAN İNTERNETE BAĞLANILAMAZ" 8520'nin versiyonu (eğer değiştirilmediyse) 6.0 olmadığına göre gayette internet paketiyle filan interneti kullanabilir bende de 9300 vardı benim de BIS aboneliğim yoktu ama gerek wifi ile gerek hattım ile her yere rahatça bağlanabiliyordum ve şuan babamda da 2 tane blackberry 9300 var birinde bıs var diğerinde yok ikisiyle de bağlanabiliyor ayrıca bir çok arkadaşımda da 8520 var onlar da bıs aboneliği olmadan gerek turkcell gerek vodafone internet paketleriyle interneti facebook'u vs vs kullanabiliyorlar

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
başta dediğim gibi sana yalancı diyen yok ama zahmet etmişsin resim çekmişsin saol en azından interneti nasıl onu gördük :ehe bu arada bir şey sorucam., internet hızı yeterli mi ? 3g olmadığı için çok mu yavaş yoksa yeterli mi ?

Yok ne zahmeti bu arada benim kızgınlığım sana değil millete uzman diye atıp tutan bide doğru bilgi verenleri kötüleyenlere benim kızgınlığım... Bu arada koyduğum fotoğraflardaki ekran içi görüntülere aldanma telefonda daha net güzel görünüyor iyi bir kameradan çekemediğim için ekran içi görüntü kalitesi kötü olmuş ama maksat zaten bis olmadan internete girilebildiğini göstermekti : )

Senin soruna yanıt vereyim şahsen ben 3G li telefonum varken dahi 3G kullanmamış biriyim çünkü şarj dayanmıyor :) ama tabi tercih meselesidir ama soruna devam edersek kesinlikle 3G çok gerekli değil bunu şu yüzden söylüyorum gireceğin sayfalar zaten çok büyük sayfalar olmayacak ben Vodafone cepnet kullanıyorum fazlasıyla yetiyor. Yani telefonda 3G özelliği olsa yinede kullanmazdım gerekte duymazdım : ) Cihazla ilgili sormak istediğin aklına takılan başka şeyler varsa sorabilirsin seve seve yanıtlamaya çalışırım dostum...

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Yok ne zahmeti bu arada benim kızgınlığım sana değil millete uzman diye atıp tutan bide doğru bilgi verenleri kötüleyenlere benim kızgınlığım... Bu arada koyduğum fotoğraflardaki ekran içi görüntülere aldanma telefonda daha net güzel görünüyor iyi bir kameradan çekemediğim için ekran içi görüntü kalitesi kötü olmuş ama maksat zaten bis olmadan internete girilebildiğini göstermekti : )

Senin soruna yanıt vereyim şahsen ben 3G li telefonum varken dahi 3G kullanmamış biriyim çünkü şarj dayanmıyor :) ama tabi tercih meselesidir ama soruna devam edersek kesinlikle 3G çok gerekli değil bunu şu yüzden söylüyorum gireceğin sayfalar zaten çok büyük sayfalar olmayacak ben Vodafone cepnet kullanıyorum fazlasıyla yetiyor. Yani telefonda 3G özelliği olsa yinede kullanmazdım gerekte duymazdım : ) Cihazla ilgili sormak istediğin aklına takılan başka şeyler varsa sorabilirsin seve seve yanıtlamaya çalışırım dostum...

tamam ilgilendiğin için saol .)

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
tamam ilgilendiğin için saol .)

Son birşey söyleyeyim sana tavsiyem ürünü alacaksan uzun süreler hangi operatörü kullanacaksan o operatörden alman. Zaten ya Turkcell yada Vodafone'den alacaksındır çünkü operatör değiştirdiğinde internet ayarlarında garip sorunlar çıkabiliyor çözülmez mi elbet çözülür ama yine de uğraşmak istemiyorsan uzun süreler kullanacağın operatörden cihazı temin etmek daha mantıklı zaten bahsettiğim iki operatörde de cihaz aynı fiyat : )

• Beğen
Tepkiler: N1C<-lazımdeğil
N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Son birşey söyleyeyim sana tavsiyem ürünü alacaksan uzun süreler hangi operatörü kullanacaksan o operatörden alman. Zaten ya Turkcell yada Vodafone'den alacaksındır çünkü operatör değiştirdiğinde internet ayarlarında garip sorunlar çıkabiliyor çözülmez mi elbet çözülür ama yine de uğraşmak istemiyorsan uzun süreler kullanacağın operatörden cihazı temin etmek daha mantıklı zaten bahsettiğim iki operatörde de cihaz aynı fiyat : )

tamam tavsiyen için saol. turkcell den alırım büyük ihtimal. zaten daha var 1 ay sonra felan alıcam .)

y n s c n

y n s c n

Üye
İnternet alıp bis kullanamamak cok saçma olmuış, ayrıyetten birde turkcellden alıyorsun.. Veya sadece bis alıyorsun internete giremiyosun bu seferde.. BB çok saçma sistem yapmış. 2.el düşünüyosan satıyorum..

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
uzmanım diye kendini tanıtan kişi bişeyi belirtmeyi unutmuş sanırım daha dün turkcell ile konuştum torch ile nete bağlanamamıştık blackberry uzmanına bağladılar ve gelen cevap "BLACBERRY VERSİYONU 6.0 ve SONRAKİ VERSİYONLARDA BIS ABONELİĞİ OLMADAN İNTERNETE BAĞLANILAMAZ" 8520'nin versiyonu (eğer değiştirilmediyse) 6.0 olmadığına göre gayette internet paketiyle filan interneti kullanabilir bende de 9300 vardı benim de BIS aboneliğim yoktu ama gerek wifi ile gerek hattım ile her yere rahatça bağlanabiliyordum ve şuan babamda da 2 tane blackberry 9300 var birinde bıs var diğerinde yok ikisiyle de bağlanabiliyor ayrıca bir çok arkadaşımda da 8520 var onlar da bıs aboneliği olmadan gerek turkcell gerek vodafone internet paketleriyle interneti facebook'u vs vs kullanabiliyorlar

Versiyon 6 da servis kitapçıklarında ayar yaptığında internete girmekte sorun kalmıyor. Yani imkansız diye birşey yok ama servis kitapçıklarıyla sürekli düzenleme yapmak gerekmesi biraz can sıkıcı olabilir...

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
kamerası nasıl peki ? 2mp çokmu kötü çekiyor .|

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
kamerası nasıl peki ? 2mp çokmu kötü çekiyor .|

Kamera günün teknolojisine bakarsan baya gerilerde. Blackberry kameraya pek önem vermiyor şöyle söyleyeyim gündüz fotoğraf kalitesi yeterli seviyede gece yada karanlık ortamda kamera vasat seviyede. Kamerayı çok kullanacaksan senin için önemliyse bu cihaz pek uygun değil senin için.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Kamera günün teknolojisine bakarsan baya gerilerde. Blackberry kameraya pek önem vermiyor şöyle söyleyeyim gündüz fotoğraf kalitesi yeterli seviyede gece yada karanlık ortamda kamera vasat seviyede. Kamerayı çok kullanacaksan senin için önemliyse bu cihaz pek uygun değil senin için.

tamam yorumun için saol :oke: belki fotoğraf makinesi de alırım. :hmmm

----------Eklendi @ 17:53:37 ---------- Yazıldı @ 17:50:57 ----------

Sence.,
nokia 5800 mı bb 8530 mi ?
(2.el alıcam)

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
tamam yorumun için saol :oke: belki fotoğraf makinesi de alırım. :hmmm

----------Eklendi @ 17:53:37 ---------- Yazıldı @ 17:50:57 ----------

Sence.,
nokia 5800 mı bb 8530 mi ?
(2.el alıcam)

Nokia 5800 kullandım sürekli olur olmadık yerde kendine reset atıyordu telefon çok sinir bozucu bir durum. 5800 önermem donma sorunlarıda yaptığı oluyor ben şuan için neredeyse hiç bir nokia cihazı tavsiye etmem genelde hepsinde aynı sorunlar mevcut E serisinde de var örneğin aynı sorunlar. Zaten google Nokia Donma sorunu yaz gör kaç modelde sorunlar var :D şimdi şunuda göz ardı etmeyelim Blackberry içinde yazsan çıkar ama Belli başlı cihazlarda çıkar yani bütün cihazlarda yoktur senin aldığın cihaz şansına arıza yapmış olabilir ama nokia lar seri üretim olarak böyle sorunlu geliyor işletim sisteminden dolayı.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Nokia 5800 kullandım sürekli olur olmadık yerde kendine reset atıyordu telefon çok sinir bozucu bir durum. 5800 önermem donma sorunlarıda yaptığı oluyor ben şuan için neredeyse hiç bir nokia cihazı tavsiye etmem genelde hepsinde aynı sorunlar mevcut E serisinde de var örneğin aynı sorunlar. Zaten google Nokia Donma sorunu yaz gör kaç modelde sorunlar var :D şimdi şunuda göz ardı etmeyelim Blackberry içinde yazsan çıkar ama Belli başlı cihazlarda çıkar yani bütün cihazlarda yoktur senin aldığın cihaz şansına arıza yapmış olabilir ama nokia lar seri üretim olarak böyle sorunlu geliyor işletim sisteminden dolayı.

evet ama bazıları var 5800 kullanıyor çok memnun. mesela benim arkadaşta 5800 var 2 senedir kullanıyor hiç bir sorun yaşamıyor. bi arkadaşta da nokia 5228 var bi kere servise verdi donuyor die sonra geldi şimdi 1 senedir sorunsuz kullanıyor. şans meselesi galiba :ehe blackberry kullanan arkadaşımda var oda çok memnun :ehe nkia 5800 3.2mp diye aklım karıştı. foto. maki. sına ihtiyaç kalmaz, ama bb 8520 de çok güzel bilmiyorum ya :ehe bişi merak ettim facebook a girince "blackberry ile gönderildi/yazıldı" yazıyor mu ? :ehe

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
evet ama bazıları var 5800 kullanıyor çok memnun. mesela benim arkadaşta 5800 var 2 senedir kullanıyor hiç bir sorun yaşamıyor. bi arkadaşta da nokia 5228 var bi kere servise verdi donuyor die sonra geldi şimdi 1 senedir sorunsuz kullanıyor. şans meselesi galiba :ehe blackberry kullanan arkadaşımda var oda çok memnun :ehe nkia 5800 3.2mp diye aklım karıştı. foto. maki. sına ihtiyaç kalmaz, ama bb 8520 de çok güzel bilmiyorum ya :ehe bişi merak ettim facebook a girince "blackberry ile gönderildi/yazıldı" yazıyor mu ? :ehe

Valla benim tanıdıklarımdan 4 arkadaş var 5800 sorunsuz olduğunu söyleyen olmadı :D Bis paketin varsa ve BB 'nin kendi facebook programı ile bağlanırsan facebookta bıraktığın mesajlarda 'Blackberry ile gönderildi / yazıldı' yazar. Ama bis paketin yoksa tarayıcıdan bağlanırsan yazmaz.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Valla benim tanıdıklarımdan 4 arkadaş var 5800 sorunsuz olduğunu söyleyen olmadı :D Bis paketin varsa ve BB 'nin kendi facebook programı ile bağlanırsan facebookta bıraktığın mesajlarda 'Blackberry ile gönderildi / yazıldı' yazar. Ama bis paketin yoksa tarayıcıdan bağlanırsan yazmaz.

emin misin benim arkadaşım bb 8520 kullanıyor bis aboneliği yok ama internet paketi var. ve facebook a girince o yazı çıkıyor :hmmm

----------Eklendi @ 01:10:38 ---------- Yazıldı @ 00:12:47 ----------

bunu yapsak olur mu ?
http://www.maxicep.com/blackberry-u...gulamasi-bis-bes-olmadan-kullanim-549720.html

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
emin misin benim arkadaşım bb 8520 kullanıyor bis aboneliği yok ama internet paketi var. ve facebook a girince o yazı çıkıyor :hmmm

----------Eklendi @ 01:10:38 ---------- Yazıldı @ 00:12:47 ----------

bunu yapsak olur mu ?
http://www.maxicep.com/blackberry-u...gulamasi-bis-bes-olmadan-kullanim-549720.html

verdiğin linki denemedim bilemiyorum. Bu arada tarayıcıdan girince yazmıyor diye biliyorum denemekte fayda var : ) ama bana kalırsa çokta önemli bir ayrıntı değil :D

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
verdiğin linki denemedim bilemiyorum. Bu arada tarayıcıdan girince yazmıyor diye biliyorum denemekte fayda var : ) ama bana kalırsa çokta önemli bir ayrıntı değil :D

bence de değil sadece merak ettim .)

TonyukuK

TonyukuK

Üye
BB Curve 8520 kullanıyorum, cihazda OS5 yüklü, Facebook ve Twitter programlarını tarayıcımdan Blackberry AppWorld sayfasına girerek indirdim, wi-fi üzerinden sorunsuz bağlanabiliyorum programlara.. BB bu programlardaki BİS zorunluluğunu kaldırdı.

Dumbledore

Dumbledore

Üye
ben paraya kıyıp bir blackberry alacaktım ama bu bis hakkında bir bilgim yoktu bu bis ne ki birde blackberrylerin işletim sistemlerinde kendinden flash player desteği varmı program çeşitliğiği nasıl blackberrylerde

TonyukuK

TonyukuK

Üye
ben paraya kıyıp bir blackberry alacaktım ama bu bis hakkında bir bilgim yoktu bu bis ne ki birde blackberrylerin işletim sistemlerinde kendinden flash player desteği varmı program çeşitliğiği nasıl blackberrylerde

Telefonu herkes ihtiyaçlarına göre seçmeli, benim seçim kriterimi şöyle açıklamak isterim;

klavyeli bir telefon kullanmak işimi görüyor avea hattımda çünkü çok mesajlaşan biriyim, bu sebeplede pil süresi benim için değerli. Moto Q kullandım bundan önce, windows mobile olmasından ötürü bir yavaşlık var bu cihazda, E72'de pil süresi harika olmasına rağmen o da yavaş bir cihazdı 6 ay kullanabildim. Yani BB8520 hız ve pil süresi anlamında tercihim oldu.

Eğer siz özellikli, program yüklemek, internette kolay gezinti anlamında bir cihaz ararsanız, daha yüksek bir BB modeli ve BİS paketi öneririm. 8520 önermememin tek sebebi ise 3G olmaması bu cihazda, internet paketi almanız durumunda EDGE hızıyla internete bağlanmak durumundasınız. Wi-fi bulurum derseniz o ayrı bir durum tabiki.

BİS açılımı Blackberry İnternet Servisi'dir.. fakat isme aldanmamak lazım, BİS hizmeti telefonunuzu blackberry.net sunucularına kaydetmek anlamına gelir, yani BlackBerry Messenger kullanmak, BlackBerry App World'den uygulama indirmek ve bu programları kullanmak için bu kayıt gereklidir. Türkiye'de operatörler çeşitli BİS seçenekleri sunmakta, ihtiyacınıza uygun olanı bu şekilde seçebilirsiniz.

Flash player malesef bulunmamakta bu arada ;)

Üst Alt