Haber Black Güncellemesinden Sonra Nokia Lumia 1020 Kamera Testi

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Black Güncellemesinden Sonra Nokia Lumia 1020 Kamera Testi
Evet aslında Lumia 1020 ciddi anlamda mobil cihaz standartlarının hala daha çok çok üstünde

Lumia 1020 ile çekilmiş ilk örnek fotoğrafları yayınladığımızda artık mobil cihazların Lumia 1020′ye yetişebilmesi neredeyse imkansız, hatta Lumia 1020 artık DSLR cihazlarla karşılaştırılmalı demiştik.
Lumia Black güncellemesi ile Nokia Kamera uygulamasının görüntü işleme algoritmasının değişeceği ve çok daha iyi fotoğraflar çekilebileceği resmi olarak Nokia yetkilileri tarafından açıklanmıştı. Aradan geçen zaman içinde de kullanıcılar Lumia 1020′nin 41MP kamerasından artık çok daha fazlasını beklemeye başlamıştı.

Beklentiler Karşılık Buldu
Lumia Black güncellemesinden sonra Lumia 1020′nin kamera performansındaki artışı test etmek için, Lumia Black güncellemesi yüklü Lumia 1020 ile çekilmiş bir kaç fotoğrafı incelemeye geçmeden önce fotoğrafların hepsinin tamamen otomatik ayarlarla çekildiğini belirtelim ve incelememize geçelim.

http://www.maxicep.com/portal/black-guncellemesinden-sonra-nokia-lumia-1020-kamera-testi.html

• Beğen
Tepkiler: sahte_suhte

4MaGuS

4MaGuS

Üye
resimler gayet güzel ben şunu merak ediyorum orada %100 zom diyorsunuz bunu nasıl ayarlıyorunuz normal resim programında zom var ama bunu ayarlamak için başka programlar mı kullanıyorsunuz acaba

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
resimler gayet güzel ben şunu merak ediyorum orada %100 zom diyorsunuz bunu nasıl ayarlıyorunuz normal resim programında zom var ama bunu ayarlamak için başka programlar mı kullanıyorsunuz acaba
lumia 1020'nin yeniden çerçeveleme özelliğiyle maksimum zoom yaparak kırpılan fotoğraflara %100 zoom diyoruz.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
%100 zoomu resmi çekmeden önce mi yapıyorsunuz yoksa çektikten sonra mı? yani 41 Mp'nin espirisi hangisi? resmi çekmeden önce %100 zoom yapıyorsunuz ve kamera 41 Mp olduğu için o zooma rağmen net çekiyor. Olay bu mu? Yoksa hiç zoom yapmadan çektiğimiz bir resmi bilgisayara attığımızda o kadar çok yaklaştırıyoruz ama resmin çekildiği kamera 41 Mp olduğu için onca yaklaştırmamıza rağmen resim bozulmuyor! 41 Mp'nin mahareti hangisinde?

• Beğen
Tepkiler: cyborg78
4MaGuS

4MaGuS

Üye
lumia 1020'nin yeniden çerçeveleme özelliğiyle maksimum zoom yaparak kırpılan fotoğraflara %100 zoom diyoruz.
hım ben pc den ayarlıyorsunuz diye düşünüyordum tm anladım şimdi teşekkürler

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
%100 zoomu resmi çekmeden önce mi yapıyorsunuz yoksa çektikten sonra mı? yani 41 Mp'nin espirisi hangisi? resmi çekmeden önce %100 zoom yapıyorsunuz ve kamera 41 Mp olduğu için o zooma rağmen net çekiyor. Olay bu mu? Yoksa hiç zoom yapmadan çektiğimiz bir resmi bilgisayara attığımızda o kadar çok yaklaştırıyoruz ama resmin çekildiği kamera 41 Mp olduğu için onca yaklaştırmamıza rağmen resim bozulmuyor! 41 Mp'nin mahareti hangisinde?
pureview'ın çalışma prensibi bunu yapan. Oversampling yani piksel örnekleme sistemiyle çektiğiniz bir fotoğrafı odak noktasını değiştirerek yeniden çekmiş gibi tekrardan boyutlandırıp kaydedebilirsiniz. Dilerseniz aynı resmi daha sonra tekrar orjinal haline de döndürebilirsiniz. Zaten konudaki fotoğraflar 5MP örnek fotoğraflar. Fotoğrafların tam boyutunu ekleseydim sayfa 250MB olur en iyi ihtimalle sayfayı 10 dakikada falan açarsınız.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
dakamon

dakamon

Üye
pureview'ın çalışma prensibi bunu yapan. Oversampling yani piksel örnekleme sistemiyle çektiğiniz bir fotoğrafı odak noktasını değiştirerek yeniden çekmiş gibi tekrardan boyutlandırıp kaydedebilirsiniz. Dilerseniz aynı resmi daha sonra tekrar orjinal haline de döndürebilirsiniz. Zaten konudaki fotoğraflar 5MP örnek fotoğraflar. Fotoğrafların tam boyutunu ekleseydim sayfa 250MB olur en iyi ihtimalle sayfayı 10 dakikada falan açarsınız.
Hey maşallah :) telefona o zaman 4 5 foto çeksek gitti 1 gb :D

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hey maşallah :) telefona o zaman 4 5 foto çeksek gitti 1 gb :D
şöyle söyleyeyim; 5+34mp iki ayrı çekim yapıyor. 5MP 2-3MB,34MP 20-28MB arası oluyor. Ayrıca 3:4 formatında 38MP 28-32MB civarı resimleri oluyor.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
dakamon

dakamon

Üye
O zaman 1020 nin 64 gb lik versiyonunu almak mantıklı :) varsa tabi

enterneoll

enterneoll

Üye
çok güzel çekmiş ama bence hala daha iyi olabilir şu bina ile ağaç fotoğrafındaki mavi gökyüzü aşırı abartılı bir mavi değil mi ?

• Beğen
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Kamera gayet güzelleşiyor bunu zaten biliyorduk kameranın iyileşeceğini.Ama benim bir sorum var 920 ile ilgili bu nokıa camera ile eski(ilk) kamera uygulaması arasında gece çekiminde fark var sanırsam??İlk kamera uygulaması gece çekimini daha iyi yapıyordu.Bu nokıa camera ile gece çekimleri beni tatmin etmiyor

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Fevkaladenin de fevkinde :good: :tşk:

Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
abi çok iyi ya :worshippy:

• Beğen
Tepkiler: PureFood