biz bunu isemiyorduk meego=winmobile7

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
denizci535

denizci535

Üye
interneti birtek iyiydi resimde bilgisayarda o kadar guzel hic degil... zaten n900 300 mb bir oyun indirip yuklemek oynam'k imkansiz sadece internetinde sorf yapiyordum guneste ekrani gormek imkansizdi, birde sitenin birinde okudum 1 metreden dusmus ekran tuzla buz olmus... n900 heryerden atiyorum dersem yeri yani ama en saglami bu... ama ekrani buyuk internet icin iyiydi diyorum gerisi hikaye hemen dolan ram kasan wm6.5 vs.... yinede n900 gibi yok derim...

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
sanırım bu birleşme çok önceden planlandı

serdarrrr

Üye

denizci535

denizci535

Üye
simdi sacmaladilar. elinde nokiasoft ile dolanir millet windows mobile 5 i de cakarlar icine al sana telefon... 128 mb ram sevinerek kullan...

saruman_me

saruman_me

Üye

enolaguy

Üye
İşin acı tarafı su ki , Nokia Android in yükselen değeri karşısında ödleklik yaptı ve bu yüzden gidip microsoftla anlaştı.... Sanırım bunu yaparken de kendi gücünü gerçekten de küçümsedi çünkü aslında nokia nın elindeki symbian işletim sistemi değil symbiana ürettiği cihazlar gelişkin değildi örneğin düşük CPU hızları küçük ekranlar ve hantal yapılı cihazlar ile dokunmatik ekrana yeterli eğilimi göstermeme sonucunda yoğun program desteği ve ovi gibi altyapısı güçlü bir kuruluma rağmen i phone ve android karşısında doğal olarak biraz pazar kaybetti.... işin ilginci bu pazar kaybı piyasaya giren rakipler karşısında normaldi ve bana kalırsa paniğe gerek yoktu çünkü ne symbian ne de maemo ne de meego kötü değillerdi... bu yüzden Nokia her halikarda yanlış yaptı diyebilirim

Şimdi bunları biraz açmak istiyorum

İleri sayılacak şekilde symbian, android, ve windows mobile cihazları kullandım ve birini değil hepsini toplasanız işletim sistemi olarak bir maemo edemezlerdi.

Windows mobile ın tek artısı excel ve word gibi ofis programlarıdır çünkü microsoft orijinal kaynak kodlarını sakladığı için onlar windows mobile da iyi çalışır.. örneğin windows mobile hariç diğerlerinde örneğin çalıştığınız bir firmaya teklif için bir word dosyası yazsanız şirketinizin logosu olan kısımlar veya tab ler halinde girdiğiniz boşluklarda kayıklıklar oluşur ve sonuçta ortaya çıkan metin bir bilgisayarda açıldığında on numara olmaz, ve yine aynı şekilde bilgisayarda yazılmış bir word dosyası android olsun iphone olsun veya bir nokia olsun tam anlamıyla bilgisayarda yazılan orijinali gibi görünmez.. işte bu durum belki de windows mobile telefonun tek artısıydı yani ofis uygulamasında windows mobile iyiydi ama o işte kadar

Symbian ise telefon özellikleri olarak diğerlerinin hepsine karşı rahatlıkla üstünlük kurar derim ve hatta yazılım olarakta ben beğeniyorum ama nokia hızlı ve monoblok telefon üretmediği için symbian da nokianın telefonlarının azizliğine uğruyor bana kalırsa

Android tanımadığı bir dosyayı mailbox ınızdan alıp hafızasına kayıt bile edemez mutlaka uzantısını bilmesi gerekir ne dosyalaması ne de diğer özellikleri bir maemo gibi bilgisayarı andırmaz o daha çok telefon havasındadır programları da sanıldığı kadar fazla değil ( en azından nokia elindeki symbian programcı takımını harcamasaydı android in yazılımları symbian a epeyce bir zor yetişirdi belki de hiç yetişemezdi )

İphone zaten ayrı bir dünya ama aslında güçlü bir dünya çünkü apple iphone hiç yokken de her zaman farklı olmayı başarmıştır bu yüzden iphone u kötüleyenlere katılmıyorum çünkü o kötü değil sadece farklıdır tamamen kendi çizgisindedir diğer telefonlarla bluetooth transferi yapabilmiş yapamamış fazla umrunda olduğunu i tunes veya apple store dan gayet memnun olmadığını hiç sanmıyorum

Yalnız benim tüm bu yazıyı yazmamın asıl nedeni nokia nın aptallığına doymaması gerektiğini ifade etmekten başka birşey olmayacak çünkü Ben şimdiye kadar Maemo nun yanına yaklaşabilecek işletim sistemini başka bir telefonda hiç görmedim ve hatta onun linux üzerine yazılmış olması bu yüzden beğenilmesi falan aslında hiç önemli değil sonuçta ne ortaya çıkarabilmiş olduğu önemli ve bu yüzden nokianın her ne kadar göremeyipte vazgeçtiği Maemo Android e on basar çünkü şiir gibi akıcı olarak hatasız çalışan ve her donanımı destekleyebilecek derecede güçlü bir altyapıya sahip olan Android in cep telefonu havası verdiği yerde bilgisayar havası veren Maemo yu Nokia çok arayacak ve İntel gibi bir devin bile maemo/meego olarak kendisine ortak geliştirme teklif ettiği bir ortamda Nokia Windows ta hiç tahmin etmediği kadar hüsrana uğrayacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt