Bisiklete şerit led döşeme lütfen acil yardim !!!

Sponsorlu Bağlantılar

nokia 6303c

nokia 6303c

Üye
    Konu Sahibi
Bisiklete şerit led döşeme lütfen acil yardim !!!
Merhaba arkadaşlar, benim bianchi surf fs bisikletim var ben bisikletimin alt demirine şerit led takıp 12 volt luk bir dinamo alıp şerit lede takmak istiyorum ve anahtar olarak ise beyinli anahtar yani her basışınızda farklı bir hızla ışığı açıp kapatan anahtarlar varya panayırlarda felan renkli ışıklar satılıyor her basışınızda farklı hızda yanıp sönüyorlar onun anahtarında beyinde oluyor ben o beyinli anahtarı alıp ledi açıp kapamak için kullanacağım hem bu şekilde farklı hızda yanıp sönebilecek bisiklete taktığım şerit led olabilir mi bu acaba bisikletin fotosu aşağıda :

- - - Eklendi - - -

Lütfen bir cevap arkadaşlar lütfen maxicep ailesi

B.BUSKUT

B.BUSKUT

Üye
VBen bisiklete Led döşedim fakat sırdan 9Vlik pil ile çalışıyor :)

Mert045

Mert045

Üye
Dinamo ledı stabil çalıştırmaz ki 2 gün sonra patlar. Ledler hassas aygıtlar.

nokia 6303c

nokia 6303c

Üye
    Konu Sahibi
nasıl olcak pekiyi

- - - Eklendi - - -

Bir arkadaşım bisiklete takmış normal çalışıyor bişey de olmamış arkadaşım hatta 1 buçuk metre led takmış çok hoş duruyordu beya<z led bende beyaz taakacağım led var anahtar var dinamo alcam bir tane

Mert045

Mert045

Üye
O kare piller ledi yakmaya yetiyor. Sabit bir şekilde yak. Eğer yakıp sönme olayını yaparsan dediğin gibi . Ledler felç olur.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
nasıl olcak pekiyi

- - - Eklendi - - -

Bir arkadaşım bisiklete takmış normal çalışıyor bişey de olmamış arkadaşım hatta 1 buçuk metre led takmış çok hoş duruyordu beya<z led bende beyaz taakacağım led var anahtar var dinamo alcam bir tane

Dinamo ac elektirik üretir ledler dc elektrik ile çalışır. Dinamodan üretilen elektirik bisikletin hızna göre degişir
bisikletle biraz hızlı gidmeye başlıyınca bütün ledler patlar

ugur1000

ugur1000

Üye
patlarmı eminmisiniz bu parçalar ne işe yarıyor ?? :D

- - - Eklendi - - -

zaten şerit RGB ledlerde her led için direnç vardır 14 volta kadar dayanıyor sonra ısınmaya başlıyorlar

nokia 6303c

nokia 6303c

Üye
    Konu Sahibi
uğur hocam ledlerdeki dirençeler hangileri bi foto ile gösterebilirmisin veya internetten bul paintten göstersen olurmu ve dediğin gibi ledler zarar görmez dimi anahtar koycam zaten hızlı giderken kapatırım teşekkür ederim şimdiden

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
patlarmı eminmisiniz bu parçalar ne işe yarıyor ?? :D

- - - Eklendi - - -

zaten şerit RGB ledlerde her led için direnç vardır 14 volta kadar dayanıyor sonra ısınmaya başlıyorlar

direnç takmak çözüm olabilir ledler patlamaz ama bu seferde bisiklet ile yavaş gidildiginde letler çalışmacaktır.
ledler çalıştırmak için belli bir hızın üstüne çıkmak gerekcektir
dinamo ile ledleri çalıştırmak için, bisikletin her hızında ledelerin çalışıp hızlı gidildiginde patlamaması için dinamodan alınan
elektirik regülatör ile filitre edildikten sonra ledlere gönderilmelidir

regülatör devresini girişine verilen 12v 35v arasındaki elektriği 9v şeklinde sabit şekilde verir
bisikletin hızına göre dinamonun verdigi sabit olmayan dalgalı elektrik regülatör devresiyle
9v sabit hala gelecektir buda kare pile denk geliyor

HakanLJ

HakanLJ

Üye
Zevk meselesi ama dostum bu kadar dinamo falan ugraşmana değmez . Anlıyorum enerji kaynağını bedava getirmek istiyosunda dinamodan devamlı stabil olarak net güç alamassın hıza göre değişir aldığın güç . Direnç muhabbetine girmişsin belli bir hıza kadar yanmaz ledlerin onra istediğin hıza cıksanda sıkıntı olmaz direnç oldugu için ama ben uğraşma derim . Tavsiyem git yedek parça vb. eşya satan yerlerde 12 V luk küçük ışıldaklar için aküler satılır bunlardan al . Ben zamanında bisiklete ışık vb. takıcağım zaman bunları kullanırdım ömrüde uzun hem o led lerinde çok bi enerji harcıyacak bir yanı yok işini görür . Sadece tavsiye . Yazım yanlışı falan olduysa kusura bakmayın . İyi forumlar .

Üst Alt