VERSİYON 31 SAHİPLERİ PLATFORM H*CK İÇİN HELLOOX METODUNU KULLANABİLİRLER. v30 SAHİPLERİ VERSİYONUNU

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ThE VeNoM

ThE VeNoM

Üye
    Konu Sahibi
VERSİYON 31 SAHİPLERİ PLATFORM H*CK İÇİN HELLOOX METODUNU KULLANABİLİRLER. v30 SAHİPLERİ VERSİYONUNU
Artık zamanı geldi.
Bu telefonun kendine ait başlığı olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak başlığa "Başka Konu Açmayın" demeyi uygun bulmadım.

N95 8 GB grey market ürünü olarak birkaç haftadır bulunabiliyor idi. Şimdi Nokia Store'lara da KVK Genpa garantisi ile gelmeye başladı.

Bu yazının yazıldığı an itibariyle telefonun fiyatları kaynağa göre değişiklikler arzetmektedir:
1) Doğubank. Güvenirlik problemi olduğu konusunda değişik görüşler olsa da en ucuz ürünler burada. Eğer kendinize ait bir pasaportla kaydını yaptırmayı kabul ederseniz, ürün fiyatı 980 YTL'ye kadar iniyor. Kaydı onların yapmasını istiyor iseniz, 50-80 YTL'lik fark isteniyor.
2) Gray market / paralel ithalat satıcıları: Online alışveriş siteleri yoğunlukla bu grubu oluşturuyor. Fiyatlar 1244 YTL - 1400 YTL arasında değişiyor. Fark, sağlanan garanti türüne göre değişiyor. Örneğin cepkask veya VIP hizmet gibi uygulamalar isterseniz, daha fazla ödüyorsunuz.
3) KVK Genpa garantili: Nokia Kom AŞ garantisi ve TRT Bandrolü ile birlikte satılıyor. En pahalı opsiyon ancak 2yıl garantiye sahip.


Arkadaşlar N95-2 8GB, version 10.0.021 cihazı bir süre kullandıktan sonra görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Klasik bir review gibi olmayacak ve madde madde ifade edeceğim telefonun (bana göre) en önemli özelliklerini:

1) Ekran görüntü kalitesi:

N95 ile kıyaslanan bir özellik. N95'in 0.2" daha küçük ekranı ile aynı çözünürlükte daha iyi sonuç verdiği söyleniyor. Bu konuda benim şikayetim olmadı. Yani ekranda pikselleri tek tek sayıyorum diyenlere şüphe ile yaklaşmak gerekir. Parlaklık konusunda ise, 2 husus var:a) Koruma camı nedeniyle N95-2'nin ekranı daha az parlak görünüyor olabilir, b) Cihazın default durumda ekranı en parlak konumda değil. 2 kademe daha arttırılabiliyor. Ama sonuçta ekran parlaklığının da tartışma konusu edilmemesi gerekiyor. Oldukça geniş bir ekran ve bu durum oyun oynarken, film seyrederken ve çalıştırabilirseniz GPS kullanırken işinize yarayacaktır. Gündüz koşullarında, gün ışığı altında, rehber kullanmak ve telefon numaralarına bakmak hiç sıkıntı değil. Ancak daha ince detaylar için güneşin altında olmanızı önermem.

2) Fotoğraf

Fotoğraf kalitesi gündüz çekimlerinde oldukça iyi. Makro fokus modu da dahil başarılı oluyor. Gece çekimlerinde Automatic mode yerine Gece çekimi mode'unu tercih ederseniz daha iyi fotoğraflar alıyorsunuz. Led flash'ı nedeni ile 5 MP'lik bir fotoğraf makinesine göre geride kalıyor. Sizin için gece gündüz fotoğraf çekmek önem arzediyor ise, xenon flaşlı bir modele örneğin N82'ye yönelmenizi öneririm. Bunun dışında pek çok kullanıcıyı memnun edecek kadar iyi fotoğraflar çektiğini ifade etmeliyim. Benim açımdan tamamen tatminkar idi. Kendi kararınız için demo bir cihazda çekimler yaparak sonucu kendinizin görmesi en iyisi olacaktır. Firmalarda bulacağınız cihazlarla genellikle iç mekan çekimleri yapabilir ve olası en kötü koşulu test etmiş olursunuz. Amatör ruhla çekilen fotoğraflar için 5 MP kamera, o anı kaydetmek adına mükemmel bir olanak sunuyor. Birkaç paragraf aşağıda göreceğiniz Spiderman kutu fotoğrafı Nokia N95-2 8GB ile çekilmiştir.

3) WLAN - Web

WLAN uygulaması ile ilgili olumsuz yorum yapmayacağım. Cihaz üst kat, alt kat ve yan dairedeki wireless modemleri gösterdi. Hatta 4.bir tane daha gösterdi ve bu nerenin modemi onu bilemiyorum. Tek sorununuz SSID broadcasting yaptırmıyor iseniz bazen sıkıntı çıkartıyor olabilmesidir. Bu durumda gizli WLAN olarak ilgili ağı tanımlıyor ve bağlanmanıza olanak veriyor ama bazen de ağı bulamadığını ifade ediyor. Ağınızı bir defa yakaladığınızda, kolayca şifreleme bilgilerinizi girip ağa dahil oluyorsunuz. ADSL Wireless modeminizde MAC filtresi kullanıyor iseniz, cihazınızın MAC numarası, Spiderman 3 temalı kartonun üzerinde yazıyor ve MAC filter listenize buradan bulup ekleyebiliyorsunuz. MAC adresinizi öğrenmenin diğer yolu ise *#MAC0WLAN# tuşlamak. Bağlantı hızı tatmin edici ve güzel bir özelliği bir köşe yazarını veya bu yazıyı telefonunuzla okurken, satırı ekrana sığdırıyor olması. Yani siz sadece aşağı yönde kaydırarak hareket ediyorsunuz. Yanlara doğru metni takip etmeniz gerekmiyor. Satır sonunda diğer kelimeyi otomatik olarak alt satıra aktarıyor.


4) Telefon
Bazı forumlarda, bu türden cihazlarda telefonun arka plana itildiği görüşü dile getirilse de bu telefonda öyle birşey yok. Bildiğiniz Nokia işte. Avea hattım var ve bozduğum önceki telefonumun 1-2 kademede çektiği yerde N95-2'nin 7 çentikle () çektiğini görünce şaşırdım. Görüşmelerimi iyi kalitede gerçekleştirdim.

5) GPS

Nokia Maps uygulaması yüklü geliyor ve Ankara için (şüphesiz İstanbul için) haritalar oldukça detaylı. Bu detaylı cadde / sokak isimleri arasında metro istasyonu, otel ve hatta zabıta amirliği gibi çeşit çeşit yerleşke işaretlenmiş durumda. Haritalar o kadar detaylı ki, yıllardır geçtiğiniz bir yolda, haritanın göstermiş olduğu bir sokağı veya yolu farkedip "orada ne var ki?" diye dönüp bakıyor ve bunca zaman orayı farkedemeyişinize şaşırıyorsunuz.
Aldığınızda cihaz size version 10.0.021 olarak geliyor ve version 11.0.026'ya upgrade olmadan GPS'i sizin için bir ülser sebebi olabilir. Bağlanmasındaki yavaşlık ağlatacak düzeylerde. Kapalı ortamlarda GPS kullanmaya çalışmak GPS'in doğasına aykırı ama version 11.0.26'ya upgrade olduğunuzda pencere kenarına gidip birkaç saniyede 5 uydu yakalayınca ve 1 dakika içinde konumunuz saptanınca vay benim version 10.0.021'li günlerime diyorsunuz.
Dolaşım için 3 günlük demo'yu kullanabilirsiniz. Son derece başarılı rotalar çiziyor. Sadece o yörenin yerlisinin bilebileceği ara yollardan sizi hedefinize çıkarabiliyor. Bu yıl kurban bayramında ben bunu bizzat yaşadım...
Eğer telefonunuzu yeni satın alıyorsanız, Nokia Store'larda kampanya dahilinde 1 aylık sesle yönlendirme şifresi veriyorlar. Bunu isteyin.
Eğer version yükseltmekten çekiniyor iseniz, Nokia Maps için aşağıdaki upgrade'i yükleyebilirsiniz:
.
Ben 10.0.021'de bu upgrade'i yüklememe rağmen, version 11.0.026 GPS tecrübemi bambaşka bir seviyeye taşıdı.
GPS ve Nokia Maps ile ilgili ile ilgili sık rastlanılan sorunlar için ve tıklayınız.

GARMİN konusunda bilgi almak için:




6) Radyo

FM radyoyu çalıştırdığınızda, Size bulunduğunuz şehri soruyor ve WAP GPRS üzerinden kanal listesi alıp (kısa sürüyor ve az kB kullanıyor) set ederek hazırlıyor. Bu işlem sadece bir defa yapılıyor. Böylece siz elle girmeden 50 kanalın ismi ve set edilmiş FM frekansı ekranda bulunuyor. Listeyi daha sonra elle modifiye edebiliyorsunuz. RDS desteği yok. Bu bir negatiflik. Sinyal gücüne göre kulaklığınızda stereo < > mono geçişler farkediyorsunuz. Özellikle hareket halinde iseniz, bu biraz keyfinizi kaçırabilir. Herşey kanalı ne kadar iyi çektiği ile ilgili. Hoparlör çok güçlü. Bu konuyu kafanıza takmayın bile. Anten olarak kullanılan kulaklıklar kalmak kaydıyla, hoparlörden gayet güzel dinleyebiliyorsunuz. Hatta sesi kısıyorsunuz.

7) Bluetooth

Sorunsuz. Hızlı ve kolay. Alışageldiğiniz gibi.
Bende jabra handsfree bluetooth set var. Bunu 10 m mesafeden kullanabiliyorum. Arada duvar olsa bile çektiğini gözlemledim. Kablosuz a2dp teknolojisi ise hiç kullanmadım (sahip değilim).

8) n-GAGE
Aşağıdaki veriler telefonun size ilk olarak geldiği dönem için geçerli olup N-Gage konusundaki son gelişme için bu topic'in ına gidiniz.

N-GAGE oyunları oynatma yeteneğine sahip. Ancak iş bununla bitmiyor. Cihaz size 2 demo oyunla geliyor. Toplam 10 kez oynama hakkı verilen FIFA'07 ve Demo mode'unda kullanım sınırlaması olmayan ama pisti sınırlı Asphalt oyunu. Forumda Nokia başlığı altında ÖNEMLİ listesi içinde N-GAGE oyunları var. Ancak bunları sisteminize hiç değilse orada anlatıldığı şekliyle kuramıyorsunuz. Telefonunuzda çalışan bir Fexplorer ve N-Gage oyunu kurmanıza yarayan küçük bir programcık gerekiyor ve o başlık altında verilen programları telefon desteklemiyor. N-GAGE konusu ileride çözülmeyi bekliyor. Oyun oynarken istisnasız her seferinde oyun dışına çıkıyorsunuz. Çünkü sağa gideceğim derken uygulamaları bir arada gösteren carousel'e gidebiliyorsunuz. Tuşların ufaltılması oyun tutkunlarını biraz üzecek gibi. Bunun yanında aleti TV'ye bağlayıp dev ekrandan da oynayabilirsiniz. Özellikle FIFA'07 oyunu Landscape 270 modunda TV'yi tam olarak doldurup oynanabiliyor. Grafikler (N-Gage için FIFA'07'nin boyutu 8687 KB), bir PS3'ün (FIFA'08 DVD'ye sığıyor) yanından geçmez ama idare eder ve sürükleyici.

9) Hız / Kapasite

Cihazı kastırmak mümkün değil. Yada en azından benim gibi bir kullanıcı bunu başaramıyor. Menüler arası geçişler, açılış vs cep telefonlarından alışık olmadığınız bir hıza sahip. RAM yükseltilmesi işe yaramış. C: 'nin kapasitesinin 133.8 MB olması kesinlikle işe yaramış. Açıp unuttuğunuz uygulama sayısı yüzünden, bazen menü tuşuna uzun bastığınızda listeyi görüp şaşırabiliyorsunuz. Bu bir anlamda kötü. Alet kasmadığı için pil tüketimi arka plandaki uygulama çokluğu yüzünden artabilir. Gördüğünüz üzere 128 MB RAM'dan açılıştan sonra 80 MB+ RAM halen emrinize amade. Cihazda arka planda F-Secure antivirus olduğunu belirtmek isterim. İnternette WLAN ile dolaşırken ya da programlarınızı çalıştırırken "Bellek dolu, bazı programları kapatmayı deneyin." gibi bir mesaj almıyorsunuz.

10) Spiderman 3
Resim yeniden boyutlandırılmıştır. Tam halini görmek için buraya tıklayın. Orijinal resim 855x642 ve 173 KB boyutlarındadır.
Kimse istemedi. Kendileri koymuşlar. Normal kutunun üzerine Spideman 3 görseline sahip bir karton muhafaza geçirip cihazı satışa çıkarıyorlar. Ama film (İngilizce dublaj + İngilizce alt yazılıymış. Ben gözümle görmedim) sınırlamalı olarak geliyor. Benim cihazımda baştan itibaren çalışmıyor idi. Etkinleştirme anahtarı olmadığı için seyredemedim. Bildiğim kadarı ile bu türden sorunların özünde cihazın ülke versiyonunu etkileyen değişiklikler yapmak, flash'ı etkileyen işler yapmak gibi hususlar yatıyor. Bu nedenle dışarıdan aldığınız cihazı Türkçeleştirirken bu filmi kaybedebileceğinizi hesaplayın. Ringtone (2 tane) ve ekran koruyucularda (2 tane) sorun yok. Nokia Store'dan da olsa cihazı alırken filmin olup olmadığına bakın.

Önemsiz gibi görünse de sonra gözünüze batabiliyor. Filmin oynadığını görmenizi öneririm. Çünkü sonradan Nokia'ya bu neden böyle diye sorduğunuzda inanın sizinle ilgilenilmiyor... Herşeyin ötesinde 1500 + YTL verdiğiniz bir "sıfır" cihazda neden "standart" bir uygulamanın çalışmadığını kendinize açıklamaya çalışmak zorunda kalmayın.

11) mp3 player

Gayet hoş bir mp3 player'i var. Şu an için 71 tane mp3 attım ama kısa zamanda bu rakam birkaç yüz olur. 8 GB hafıza, tüm sınırları kaldırıyor. Şarkılar arasında rahatça ve hızla dolaşabiliyorsunuz. Örneğin müzisyenin adını seçip farklı albümlerinden şarkıları albüm isimleri altında ayrılmış biçimde bulabiliyorsunuz. Tabii ki bu durum sizin mp3'lerinizin ID3 tag'ları ile ne kadar haşır neşir olduğunuzla yakından alakalı. Bu konuya PC'nizde biraz eğilirseniz, her mp3 player'de olduğu gibi burada da rahat edersiniz. Ses kalitesi kulaklık / hoparlör ile gayet iyi. N95 standart için de geçerli olmak üzere Ses Ayarları > Stereo Genişletme seçeneğini seçili hale getiriniz.

12) Office uygulamaları

.doc, .xls, .ppt ve .pdf dosyaları görüntüleyebilirsiniz. Yüklü gelen uygulamalarla modifiye edemezsiniz. TV kablosunu kullanarak prezentasyon için sadece telefonu kullanmanız mümkün. Ancak son saniyede gözünüze çarpan bir imla hatasını telefon üzerinde değiştiremezsiniz. Ekran geniş olsa da, web tarayıcı için başarılı bulsam da Office için bu "taşıyıcılık" özelliği dışında önermem.

13. Video
Temel olarak mp4 formatında çekim yapıyor. Video çekerken led kırmızı bir renkte yandığı için gizli çekim peşindekiler için uygun değil. .3gp modunu yalnızca MMS ile gönderilecek görüntüler için tercih edebiliyorsunuz ve bu şekilde yapabileceğiniz çekimler 33 saniye ile sınırlı. Onun dışında en yüksek çözünürlükteki filmi 60 dakika müddetle çekmenize izin veriyor. Klip başına 60 dakika sınırlaması var. İlerleyen zamanla süre nasıl etkilenir bilmem ama halen 2.2 GB hafıza dolu ve halen 60 dakika TV çözünürlüğünde çekime izin veriyor.

FİLM MODU _________ DOSYA FORMATI
Paylaşım kalitesi___________ .3GP
E-posta normal kalite_______ .MP4
E-posta yüksek kalite_______ .MP4
TV Normal Kalite___________ .MP4
TV Yüksek Kalite___________ .MP4 (x) Bu film, bu rezolüsyonda çekildi. İyi ışıklandırılmış bir iç mekan örneği...



14. PC - Cihaz bağlantısı

Cihazın kutusu içerisinden çıkan CD, size hangi programları kurmayı istediğinizi soruyor. Klasik PC Suite'den görüntü düzenlemeye kadar, hiçbir program eksik değil. Nokia Lifeblog 2.5 gibi programlar da CD'ye dahil edilmiş. USB kablo ile sistemi bilgisayara ister bir yığın depolama aygıtı (8 GB'lık bir USB Hafıza) ister Nokia N95 gibi bağlayabiliyorsunuz. Bu seçimi baştan yapmanız gerekiyor. Eğer yığın depolama aygıtı olarak seçerseniz, sürükle - bırak biçiminde her iki yöne de dosya transferi yapabiliyorsunuz.

15. IrDA
Bu cihazda N95'den alışık olunduğu yerde bir kızılötesi verici mevcut. Çektiğim bir fotoğrafı arkadaşımın Siemens marka telefonuna IrDA kanalı ile gönderdim. Hiçbir sorun çıkmadı. Kısacası Bluetooth'suz telefonlarla iletişim olanağı sağlayarak, etkinliğinizi genişletiyor. Önceki bir Bluetooth'suz ancak IrDA'ya sahip telefondan telefon rehberindeki girdileri seçip N95-2'nize göndermek için de kullanılabilir. Ancak IrDA'nın bu telefon kalibresindeki bir cihaz için temel kullanımı uzaktan kumanda işleri olsa gerek. Bunun için Psiloc'un çıkardığı uygulamayı öneririm.

16. Bedava alınan ancak cihazda başlangıçta var olmayan uygulamalar
Bu başlık altında N95'in Menü'sü içerisindeki İndirme seçeneğine girmeniz gerekiyor.

Buradan biri hariç tamamı tümüyle bedava olan uygulamaları sisteminize kurabiliyorsunuz. En önemlisi bu indirme işlemlerini WLAN üzerinden yapmanız gerektiğini hatırlamanız. Çünkü dosyaların boyutları fazla. WAP GPRS üzerinden yüklemeniz uzun sürer ve "bedava" yönü kaybolup gider.

Bunlar:
F-Secure Antivirus

Tümüyle bedava olmayan uygulama bu. 1 aylık deneme sürümünün süresi dolduğunda uygulama çalışmaya devam ediyor ancak virus listesini update edemiyor.
Snakes

Nokia'nın standart oyunu olan Snakes'i bedava indirip kullanabiliyorsunuz. Tabii ki oyun 3310'dan bu yana biraz değişmiş. Mesela artık 3D olmuş. N95 Games altından indirilebiliyor.
System Rush (SRE)

Demo mode denilse de 2 terrain ile sınırlı olması dışında bir sıkıntısı yok. Oyunun grafikleri gerçekten mükemmel ve Snakes gibi ikinci bir bedava 3D oyuna sahip olabiliyorsunuz. N95 Games altından indirilebiliyor.
Sports Tracker

GPS uygulaması ile spor aktivitelerini bir araya getiren, başlı başına bir başlık açılıp tartışılmayı hak eden bir uygulama. Basitçe set ettiğiniz bir parkur boyunca sizi takip ediyor ve mesafe, hız, yükseklik gibi bilgilerinizi kaydedip, zamana bağlı veya parkur etaplarına bağlı bunları dökümante ediyor. Ama bunlar herhalde hakkında söylenebilecek en basit şeyler. Bu uygulamayı "gerçek anlamıyla" ve doğru biçiminde kullanan arkadaşlar belki çok daha güzel ve detaylı bir tanıtım yapabilirler. Spor aktivitesi olarak yürüme, koşma, bisiklet ve 2 adet kullanıcı tanımlı boş slottan birini tercih edebiliyorsunuz.

Bunlar dışında IM uygulaması Gizmo, Çektiğiniz fotoğrafı ücreti karşılığında print edip istediğiniz adrese ulaştırmanızı sağlayan XpressPrint uygulaması (Türkiye'de çalışıyor mu emin değilim),internet içerik takip ve indirme işlemlerinde kullanılabilecek WidSet ve BusinessSoftware uygulamalarını da bedavadan indirebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt