Biri Bu Soruları Çözebilirmi Sınavım var Yapamıyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İncİnat

İncİnat

Üye
1. Soru 30
2.soru O2-6----- Cl 2-8-7------ K 2-8-8-1
3- MgO CaF2 Mg(NO3)2
4-108 gr
5- a ve c
6- önce mıknatısla kobaltı ayırır sonra kumla tuzu suda karıstırırsın tuz suda çözünür kumu tuzlu sudan süzersin sonra tuzlu suyu ısıtırsın su buharlasır dipte tuz çöker
7-sofra tuzu su - karbonmonoksit

not: kimya olimpiyatlarına hazırlanıyorum

Jomolocco

Jomolocco

Üye
1. sorunu cevabi ca 30 o 12
4. sorunun cevabi 108
5. sonun cevabi a ve c kimyasal b fiziksel
7. sorunun cevabi su oksijen karbonmonoksit
ben bu kadar biliyorum
lise 1 misin kardes?

e.c

Üye
    Konu Sahibi
evet lise birim abi :)

Jomolocco

Jomolocco

Üye
e.c' Alıntı:
evet lise birim abi :)

cevaplarin bazilarini verdim gerci hepsini cevaplayan olmus
guzel calis onundeki universite sinavinin birinci asamasinda bunlar cikicak simdiden ogren

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
beşinci soruyuda bilmiyorsan artık :d: neyse bundan sonraki yaşamında başarılar :d:

Astrosman

Astrosman

Üye
Gardaşım kolay bunlar diyecektim ama ben sözelciyim. :D

codblackops2

codblackops2

Üye
7yi söylim sodyum klörür-su - kalsiyum oksit 5.soru a c fiziksel b kimyasal.geri kalanıda yapardımda kağıt kalem yok elimin altında :hmmm

- - - Eklendi - - -

7. soru Tuz Su ve Karbonmonoksit daha söylemem
Çalışsana biraz maxicebe gireceğine

Abi ordaki ca kalsiyum karbon c olur :hmmm

e.c

Üye
    Konu Sahibi
1. Soru 30
2.soru O2-6----- Cl 2-8-7------ K 2-8-8-1
3- MgO CaF2 Mg(NO3)2
4-108 gr
5- a ve c
6- önce mıknatısla kobaltı ayırır sonra kumla tuzu suda karıstırırsın tuz suda çözünür kumu tuzlu sudan süzersin sonra tuzlu suyu ısıtırsın su buharlasır dipte tuz çöker
7-sofra tuzu su - karbonmonoksit

not: kimya olimpiyatlarına hazırlanıyorum

kolay gelsin olimpiyatlar için abi :)

İncİnat

İncİnat

Üye
İnşAllah...

minoo

minoo

Üye
ben bunlara da cevap vereyim bak ilk soruda 5/2 diyor ya sen buna 5n/2n de toplam bilesigın kütlesi 42 gr yani 5n+2n=7n o da 42 ye eşit n burdan 6 çıkar ca dan 5n vardı 5x6 =30

- - - Eklendi - - -

2. Sorun bak 1s2 2s2 2pt bu oksıjen boyle gormrdıysenız 2 6 dıye ayrılr
1s2 2s2 2p6 3s2 3p5 boyle gormedıysen 2 8 7 dıye ayrılır
1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s1
boyle grmedıysen 2 8 8 1 dıye ayrılır

- - - Eklendi - - -

3. Sorun a)mgo b)caf2 c)mg(no3)2

- - - Eklendi - - -

4. Sorun bak 100 de 36 ıse
300de x kadar tuz lazım 300x36=100x(x)x=108 gr tuz lazım

- - - Eklendi - - -

5. Soruun a ıle c fızksel b kımyasal

- - - Eklendi - - -

6. Sorun mıknatısla cobaltı cek su ekle suzme ıle kumu ayır krıstallendırme ıle tuzu ayır

- - - Eklendi - - -

7. Sorun a)sodyumklorur b)bunu hatırlayamadım :hmmm
c)kalsıyum oksıt yanlıs hatırlamıyorsam

H2O'yu nasıl hatırlamadın yahu su işte :hmmm
Tebrikler, cevaplarının tümü doğru. Ama keşke direkt cevabı vermeseydin de açıklasaydın ayrıntılı :)

6.soruda sırası önemlidir kardeşim. İlk olarak Joker'in de dediği gibi kuru karışımda kobaltı mıknatısla çekmen gerekir. İlk olarak kumu ayrıştırmak isteyip su eklersen kobaltı mıknatıs ile sulu karışımdan çekemezsin. Sonra kalan kum ve tuzlu karışıma su ekleyip süzerek kumu ayrıştırırsın. Süzülen suyun içinde kalan tuzu da kristallendirme yöntemi ile ayırırsın. Bitti.

Joker arkadaşım 4.soruyu o kadar karışık yazmışsın ki çözemesem ben bile anlamazdım :ehe Ama cevap doğru :oke:

Bu soruyu da açıklayayım;
Aynı sıcaklıkta cevabı istediği için 20 derece kafanı karıştırmasın. 100 gr suda 36 gr tuz varsa 300 gr için ne kadar tuz gerektiğini hesaplayacaksın sadece. Onu da orantı ile bulacaksın. 100 gr suda 36 gram tuz ise 300 gr su için kaç gr tuz gereklidir.
Yani şöyle;

Böyle konular olduğu zaman bana mutlaka pm atın. Az matematik anlatmadım millete :D

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

Tebrikler, cevaplarının tümü doğru. Ama keşke direkt cevabı vermeseydin de açıklasaydın ayrıntılı :)

6.soruda sırası önemlidir kardeşim. İlk olarak Joker'in de dediği gibi kuru karışımda kobaltı mıknatısla çekmen gerekir. İlk olarak kumu ayrıştırmak isteyip su eklersen kobaltı mıknatıs ile sulu karışımdan çekemezsin. Sonra kalan kum ve tuzlu karışıma su ekleyip süzerek kumu ayrıştırırsın. Süzülen suyun içinde kalan tuzu da kristallendirme yöntemi ile ayırırsın. Bitti.

Joker arkadaşım 4.soruyu o kadar karışık yazmışsın ki çözemesem ben bile anlamazdım :ehe Ama cevap doğru :oke:

Aynı sıcaklıkta cevabı istediği için 20 derece kafanı karıştırmasın. 100 gr suda 36 gr tuz varsa 300 gr için ne kadar tuz gerektiğini hesaplayacaksın sadece. Onu da orantı ile bulacaksın. 100 gr suda 36 gram tuz ise 300 gr su için kaç gr tuz gereklidir.
Yani şöyle;

Böyle konular olduğu zaman bana mutlaka pm atın. Az matematik anlatmadım millete :D

yardımsever mod iş başında :ehe

• Beğen
Tepkiler: minoo
joker.lg

joker.lg

Üye

Yani şöyle;

h2o yu hatırladım bak orda gerçek isimlerini yazdım sodyumklorur falan sunun ismi gelmedi aklıma e mobilden yazıyorum hep ancak :) birde ben arkadaşa özelden anlamadıgı yeri anlatıyorum :ehe tskler ayrıntılar için pınar (pınardi) değil mi ? Eline sağlık unutmadan bende 4. Soruda oran orantı yazdım ama elle :ehe :kop2:

e.c

Üye
    Konu Sahibi

h2o yu hatırladım bak orda gerçek isimlerini yazdım sodyumklorur falan sunun ismi gelmedi aklıma e mobilden yazıyorum hep ancak :) birde ben arkadaşa özelden anlamadıgı yeri anlatıyorum :ehe tskler ayrıntılar için pınar (pınardi) değil mi ? Eline sağlık unutmadan bende 4. Soruda oran orantı yazdım ama elle :ehe :kop2:

ben h2o olduğunu biliyordum ama sodyumklorur gibi bir ismi olcak zannettim :d:

Yani şöyle;

teşekkürler abla :)

ve 30 dkye sınava gidiyorum :(

ismail

ismail

Üye
valla arkadaş bende çözerdim ama lysden yeni çıktım hiç hal yok :(

- - - Eklendi - - -

İlk baş kobaltın üzerinde kalan tuz ve kum tanelerini ayırmak için suyla karıştır ki tamamen üzerinden suya aksınlar.

Sonra mıknatısla kobaltı çek ama yavaş yavaş ki alttarıfına yapışan kumlar suyla temizlensin :)

Sonra o kobaltı güneşe bırak ki su gitsin üstündeki :)

Sonra çok ince süzgüyle süz ve kumlar süzgüde kalsın. Onuda güneşe bırak hafif nemli kalmıştır çünkü :)

En son olarak tencereyi ocağa koy ateşi aç ve su buharlaşsın gitsin. Ama dikkat et tencerede kalan tuzu yakma :)

Hepsi bu kadar :) :ehe

joker.lg

joker.lg

Üye
valla arkadaş bende çözerdim ama lysden yeni çıktım hiç hal yok :(

- - - Eklendi - - -

İlk baş kobaltın üzerinde kalan tuz ve kum tanelerini ayırmak için suyla karıştır ki tamamen üzerinden suya aksınlar.

Sonra mıknatısla kobaltı çek ama yavaş yavaş ki alttarıfına yapışan kumlar suyla temizlensin :)

Sonra o kobaltı güneşe bırak ki su gitsin üstündeki :)

Sonra çok ince süzgüyle süz ve kumlar süzgüde kalsın. Onuda güneşe bırak hafif nemli kalmıştır çünkü :)

En son olarak tencereyi ocağa koy ateşi aç ve su buharlaşsın gitsin. Ama dikkat et tencerede kalan tuzu yakma :)

Hepsi bu kadar :) :ehe

adam sınavdan çıktı iyi misin ne yorum atıyorsun daha

:ehe :kop2: :d:

codblackops2

codblackops2

Üye
​Geçmiş olsun :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...