bimde fırsat ürünü olarak verile CASİO EXİLİM Z27 hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
    Konu Sahibi
bimde fırsat ürünü olarak verile CASİO EXİLİM Z27 hakkında ne düşünüyorsunuz?
evet ben almayı düşünüyorum fiyat 179 görüş ve önerilerinizi bekliyorum

kol@j

kol@j

Üye
markete düşen ürünler genellikle piyasa da pek rağbet görmeyen ürünler olarak bilinir...
ama benim kanaatim, insanlar zaten yeterinece fotoğraf makinei aldığı için firmanın elinde kalan olabilir

zaten casio kalitesini kanıtlamış...

profesyonel bir makineyle hemen hemen aynı çözünürlüğe sahip

14.1 mp gayet ideal...

bu çözünürlük içinde 5X yaklaştırma oranı çok daha uzak mesafelerden etkin fotoğraf çekmeni sağlar...

yalnız uzak mesafe çekimi yaparken doğacak sıkıntı şudur mesafe arttıkça makineyi daha sağlam tutmak lazım ki fotoğrafta netlik kaybı olmasın

zaten makine de enstante önceliğini yani perde hızını arttıran ayarlar mevcut olması lazım... perde hızı arttıkça hata töleransı artar. ama bu durumda da ışık oranı iyi olması lazım

zaten flash olduğundan matör kullanım için gerekli ışığı da kendisine sağlayacaktır...

bu yeni nesil makinelerde menü ayarlarında profesyonellerin kendi makinelerinde verdiği ayarları (yüz tanıma, netlik merkezi gibi) otomatik olarak verebileceğin ayarlar olacağından
kullanma kılavuzundan takip ederek ve kullandıkça tecrübe edinerek etkin fotoğraf çekebilirsin..

düşüncem olumlu..

şimdiden hayırlı olsun...

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
    Konu Sahibi
markete düşen ürünler genellikle piyasa da pek rağbet görmeyen ürünler olarak bilinir...
ama benim kanaatim, insanlar zaten yeterinece fotoğraf makinei aldığı için firmanın elinde kalan olabilir

zaten casio kalitesini kanıtlamış...

profesyonel bir makineyle hemen hemen aynı çözünürlüğe sahip

14.1 mp gayet ideal...

bu çözünürlük içinde 5X yaklaştırma oranı çok daha uzak mesafelerden etkin fotoğraf çekmeni sağlar...

yalnız uzak mesafe çekimi yaparken doğacak sıkıntı şudur mesafe arttıkça makineyi daha sağlam tutmak lazım ki fotoğrafta netlik kaybı olmasın

zaten makine de enstante önceliğini yani perde hızını arttıran ayarlar mevcut olması lazım... perde hızı arttıkça hata töleransı artar. ama bu durumda da ışık oranı iyi olması lazım

zaten flash olduğundan matör kullanım için gerekli ışığı da kendisine sağlayacaktır...

bu yeni nesil makinelerde menü ayarlarında profesyonellerin kendi makinelerinde verdiği ayarları (yüz tanıma, netlik merkezi gibi) otomatik olarak verebileceğin ayarlar olacağından
kullanma kılavuzundan takip ederek ve kullandıkça tecrübe edinerek etkin fotoğraf çekebilirsin..

düşüncem olumlu..

şimdiden hayırlı olsun...
kardeşim verdiğin bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum makinayı yüzde 90 alacağım ama aklıma takılan bi soru var bu makine 720p video çekebilir mi acaba? sadece merak ediyorum mp4 çeksede yeter ama merak işte naparsın:D

kol@j

kol@j

Üye
kardeşim verdiğin bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum makinayı yüzde 90 alacağım ama aklıma takılan bi soru var bu makine 720p video çekebilir mi acaba? sadece merak ediyorum mp4 çeksede yeter ama merak işte naparsın:D

1280X720 AVİ formatlı video çekiyor

ayrıntılar için

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
    Konu Sahibi
saol galiba alacam bu makinayı

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
    Konu Sahibi
başka görüşü olan arkadaşlar da yazsın lütfen

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Sony Cybershot'dan sonra Casio Exilim dayanıklı makineler üretiyor. Fakat ufak marketler de satılan ürünleri almanızı tavsiye etmem.

Zaten Z27 dizayn, kalınlık ve boyutu bakımından kaba bir digital fotoğraf makinesidir. Makinenin 14.1 Megapixel olması önemli değildir. 12 megapixel'lik bir makinede de çekilen fotoğrafın boyutu 14 megapixel'e göre eşittir. Yani 12 Megapixel bir fotoğraf makinesinin sensörü daha iyi ise Pixel fotoğraf nokta sayısı, 14 megapixel'e eşittir ve aynı boyutta ve kalite de bir resim ortaya çıkacaktır. Zaten siz megapixel ve örneğin 5x Zoom'a göre fotoğraf makinesini alıyorsanız, teknolojiden anlamıyorsunuz demektir. Sensör'ün çapına ve ebatlarına baktığınız zaman örneğin 12 megapixel fotoğraf makinesi frame: 6.3-18.9mm 1.3.1-5.9'dur. 14 Megapixel makine de ise bu sensör ebatları daha düşük ise 12 megapixel dijital fotoğraf makinesi ile aynı kalitede fotoğraf çeker. Bir dijital fotoğraf makinesin de Zoom önemli değildir. Zoom'u ne kadar artırırsanız, fotoğrafın kalitesi de o kadar düşer ve nokta sayısı da belirginsizleşir. Onun için sensör ebatlarına göre digital fotoğraf makinesi alınmalıdır ki Pixel yoğunluğu ve çekilen fotoğrafın kalitesi anlaşılsın. 179 TL'ye daha iyi ve ince bir dijital fotoğraf makinesi alabilirsiniz. Teknosa, Media Markt, Vatan computer vb yerlerden almanızı tavsiye ederim.

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
    Konu Sahibi
Sony Cybershot'dan sonra Casio Exilim dayanıklı makineler üretiyor. Fakat ufak marketler de satılan ürünleri almanızı tavsiye etmem.

Zaten Z27 dizayn, kalınlık ve boyutu bakımından kaba bir digital fotoğraf makinesidir. Makinenin 14.1 Megapixel olması önemli değildir. 12 megapixel'lik bir makinede de çekilen fotoğrafın boyutu 14 megapixel'e göre eşittir. Yani 12 Megapixel bir fotoğraf makinesinin sensörü daha iyi ise Pixel fotoğraf nokta sayısı, 14 megapixel'e eşittir ve aynı boyutta ve kalite de bir resim ortaya çıkacaktır. Zaten siz megapixel ve örneğin 5x Zoom'a göre fotoğraf makinesini alıyorsanız, teknolojiden anlamıyorsunuz demektir. Sensör'ün çapına ve ebatlarına baktığınız zaman örneğin 12 megapixel fotoğraf makinesi frame: 6.3-18.9mm 1.3.1-5.9'dur. 14 Megapixel makine de ise bu sensör ebatları daha düşük ise 12 megapixel dijital fotoğraf makinesi ile aynı kalitede fotoğraf çeker. Bir dijital fotoğraf makinesin de Zoom önemli değildir. Zoom'u ne kadar artırırsanız, fotoğrafın kalitesi de o kadar düşer ve nokta sayısı da belirginsizleşir. Onun için sensör ebatlarına göre digital fotoğraf makinesi alınmalıdır ki Pixel yoğunluğu ve çekilen fotoğrafın kalitesi anlaşılsın. 179 TL'ye daha iyi ve ince bir dijital fotoğraf makinesi alabilirsiniz. Teknosa, Media Markt, Vatan computer vb yerlerden almanızı tavsiye ederim.
abicim iyi güzel yazmışsın çok teşekkürler ben anlamıyorum FOTOĞRAF MAKİNALARINDAN siz aynı fiyata daha iyisini tavsiye edebilir misin ona yöneliyim bende

kol@j

kol@j

Üye
abicim iyi güzel yazmışsın çok teşekkürler ben anlamıyorum FOTOĞRAF MAKİNALARINDAN siz aynı fiyata daha iyisini tavsiye edebilir misin ona yöneliyim bende
eğer buradan vaz geçtiysen....

sony
panasonic
fuji film
casio
nikon
canon

gir bir teknoloji markete

bu fiyata alabileceğin varsa bu markalardan al...
sorun olmaz.
ya da
buradan alabilirsin

hemen hemen hepsi aynı kalite merak etme...

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür derim fotoğraf makinası işini daha sonraki bir vakte erteledim

deha83

deha83

Üye
PC Mühendisi arkadaşım keşke z27yi değerlendirirken bahsettiğin sensör çapı ve ebatını belirtip diğer makinalardan örnek vererek karşılaştırsaydın daha sağlıklı bir yorum ortaya çıkardı. Yine de teşekkürler.

----------Eklendi @ 23:35:26 ---------- Yazıldı @ 23:04:33 ----------

Specifications
File Format Snapshots:
JPEG (Exif Version 2.3); DCF 2.0 standard; DPOF compliant
Movies: Motion JPEG AVI, IMA-ADPCM audio (monaural)
Audio (Voice Recording): WAV (monaural) Recording Media Built-in Memory (Image Storage Area: 14.2MB) SD/SDHC/SDXC
Recorded Image Sizes Snapshot: 14M (4320x3240), 3:2 (4320x2880), 16:9 (4320x2432),10M (3648x2736), 6M (2816x2112), 3M (2048x1536),VGA (640x480)
Movies:WIDE (848x480), STD (640x480)
Image Deletion 1 file; selected files; all files (with memory protection feature)
Effective Pixels 14.10 Megapixels
Imaging Element Size: 1/2.3-inch square pixel CCD
Total Pixels: 14.53 Megapixels
Lens/Focal Distance F2.8 (W) to 6.5 (T) f = 4.7 to 23.5 mm (equivalent to 26 to 130 mm in 35 mm format)
Seven lenses in five groups, including aspherical lens.
Zoom 5X optical zoom, 4X digital zoom (20X in combination with optical zoom) Up to 79.7X when HD Zoom and Digital zoom are used in combination (VGA size)
Focusing Contrast Detection Auto Focus
• Focus Modes:
Auto Focus, Macro Focus, Super Macro Focus, Infinity,
Manual Focus
•AF Area: Spot, Multi, Tracking
Approximate Focus
(Snapshot)
(From Lens Surface)
Auto Focus: 15 cm to 9 (5.9" to 9) (Wide Angle)
Macro Focus: 5 cm to 50 cm (2.0" to 19.7") (Third step zoom from the Widest Angle setting)
Super Macro Focus: 5 cm to 50 cm (2.0" to 19.7")
Infinity: 9
Manual: 15 cm to 9 (5.9" to 9) (Wide Angle)
* Range is affected by optical zoom.
Metering Multi-pattern (center weighted for some BS scenes) by imaging element
Exposure Control Program AE
Exposure Compensation –2.0 EV to +2.0 EV (in 1/3EV steps)
Shutter CCD shutter, mechanical shutter
139
Appendix
Shutter Speed Snapshot (Auto): 1/2 to 1/2000 second
Snapshot (Night Scene): 4 to 1/2000 second
* May differ due to the camera setup.
Aperture Value F2.8 (W) to F7.9 (W) (When used with ND filter)
* Using optical zoom changes the aperture value.
White Balance Auto, Daylight, Overcast, Shade, Day White Fluorescent,
Daylight Fluorescent, Tungsten, Manual WB
Sensitivity (Standard
Output Sensitivity,
Recommended
Exposure Index)
Snapshots: Auto, ISO 64, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800,
ISO 1600 equivalent
Movies: Auto
Self-timer Approximate Trigger Times:
10 seconds, 2 seconds, Triple Self-timer
Flash Modes Auto, Off, On, Red-eye reduction
Flash Range
(ISO Sensitivity: Auto) *
1
Wide Angle: 0.15 m *
2
to 2.86 m (0.5' *
2
to 9.4')
Telephoto: 0.4 m to 1.23 m (1.3' to 4.0')
*1 Range is affected by optical zoom.
*2 Macro Focus
Flash Charging Time Approximately 5 seconds maximum
Recording Snapshots; Macro; Self-timer; Continuous Shutter (Normal
Speed CS); BEST SHOT; Face Detection; Anti Shake;
Lighting; easy Mode; Movies (normal movie and For YouTube)
(with monaural audio); Audio (Voice Recording)
Approximate Maximum
Audio Recording Times
After Recording: 30 seconds per image
Voice Recording:
41 minutes 49 seconds (when using built-in memory)
Monitor Screen 2.7-inch TFT color LCD
230,400 (960x240) dots
Viewfinder Monitor Screen
Timekeeping Function Built-in quartz digital clock
Date and Time: Recorded with image data
Auto Calendar: To 2049
World Time 162 cities in 32 time zones
City name, date, time, summer time
External connection
terminal
USB port (Hi-Speed USB compatible, USB charging) /
AV output terminal (NTSC/PAL)
Microphone Monaural
Speaker Monaural
Power Requirements Rechargeable lithium ion battery (NP-80) x1

Bunlar kullanıcı klavuzunda yazanlar ama hengisi önemli özellikleri burada yazanlardan. Bilgisi olan lütfen paylaşsın:)

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
"Deha83" makinenin sensör çapı ve ebatlarını zaten açık bir şekilde söyledim. Ayrıca Megapixel bakımından da karşılaştırma yaptım. Merak etmeyin ben sağlıklı şekilde yorum yaparım :)

Ayrıca sizin bu yazılanları anlamanız lazım. Nede olsa sensör çapını ve ebatlarını biliyorsunuz. Fakat ben yinede sizin için bu konuyu açıklığa kavuşturayım.

Resim formatı JPEG olarak kaydediliyor. Video formatı olarak ( Motion JPEG AVI, IMA-ADPCM audio ) desteklidir ve mono olarak kaydediliyor. Audio ( Voice Recording ) ses kaydıdır ve buda Wav formatında mono olarak kaydediliyor. "Recording Media Built-in Memory" kayıt medyasının dahili hafızası, görüntü depolama alanı ile 14.2 MB'dır ve SD/SDHC/SDXC bu gibi hafıza kartlarına kaydediliyor. Bu hafıza kartları dışındakiler makine de desteklenmiyor. "Recorded Image Sizes Snapshot" yani kaydedilen fotoğrafın boyutları ve çözünürlüğüdür. 14M (4320x3240), 3:2 (4320x2880), 16:9 (4320x2432). 14 Megapixel olarak 3:2 ve 16:9 çerçeve oranı ile bu çözünürlükte ve ebatlar da resimlerinizi çekebilirsiniz. 10M (3648x2736), 6M (2816x2112), 3M (2048x1536),VGA (640x480). Geri kalanlar ise 10 Megapixel, 6 Megapixel, 3 Megapixel ve VGA çekim olarak değerlendirilmiş. Movies:WIDE (848x480), STD (640x480). Filmlerinizi "Wide" yani geniş ekran olarak (848x480) ve STD (640x480) çözünürlük ile çekebilirsiniz. Image Deletion 1 file; selected files; all files Resim silme olarak tek, seçilen dosyalar veya tüm dosyalar olarak bellek koruması aracılığında silebiliyorsunuz. Etkin pixel olarak makine 14.10 Megapixel'dir. Resmi görüntüleme boyutu 1/2.3-inch veya square pixel CCD kare CCD pixel'dir. Ayrıca günümüzde artık CCD yerine CMOS kullanılır. Toplam pixel 14.53'tür. Lensin odak mesafesi olarak F2.8 (W) to 6.5 (T) f = 4.7 to 23.5 mm olarak ele alınmış. Fakat 35mm format içinde 26-130mm'ye kadar eşdeğerdir. 5X Optik, 4X'de dijital Zoom yapıyor. Optik zoom ile birlikte 20X'e kadar kombine edilebiliyor ve HD Zoom modunda 79.7X Zoom ve dijital zoom'da bu kombinasyon içinde kullanılabiliyor. Dijital Zoom'da sadece VGA boyutunda kullanılabiliyor. Otomatik odaklanma ve kontrast tespiti de yapılabiliyor. Odaklanma şunları içeriyor : Auto Focus ( otomatik odaklanma ) Macro Focus ( makro odaklanma ) Super Macro Focus ( süper makro odaklanma ) Infinity ( sonsuz ) ve Manual Focus ( manuel odaklanma ) makinenin özelliklerindedir. Otomatik odaklanma Auto Focus: 15 cm to 9 (5.9" to 9) (Wide Angle) -> geniş açı olarak odaklanır. Makro odaklanma ise 5 cm'den 50 cm'e 2.0"'dan 19.7"olarak odaklanır. Üçüncü adım Zoom'u ise en geniş açı ayarından alırsınız. Makineni ekranı 2.7" TFT Color LCD'dir. ( 960x240 ) dots pixel ile... Yani dot pixel 960x240 durumuna göre makinenizin Monitorunda ki inch başına düşen nokta sayısı oluyor. Fotoğraflarınızı ISO 64, ISO 100, ISO 200, ISO 400, ISO 800 ve ISO 1600 olarak düşük veya yüksek hassasiyet modların da çekebiliyorsunuz. Diğer özellikleri de makinanın sallanmasına karşı Anti-Shake, yüz tanıma ve Youtube için normal videolardır.

Yazılar uzun olduğu için en önemli özelliklerini itina ile seçip, İngilizceden Türkçeye çevirerek buraya yazdım.

----------Eklendi @ 17:31:23 ---------- Yazıldı @ 17:02:09 ----------

Daha iyi fotoğraf makinası almak istiyorsanız Sony Cyber-shot'a yönelin. Marka olarak Sony Cyber-Shot DSC-W35'i alabilirsiniz. Ayrıca W35'in gövdesi de Alüminyum olduğu için eskimiyor. Paranızı biraz daha biriktirip bu makineyi almanızı tavsiye ederim. Aşağıda verdiğim linkler de ürünün, resmi sitesinde ki özellikleri ve teknik özellikleri yer alıyor. Onun için detaylı bilgi alabilirsiniz.

buroplus

buroplus

Üye
Ben bu makinayı ilk günü aldım çok memnunum herkeze öneririm 5x optik Zoom ve dijital Zoom çok işe yarıyor BestShoot özelliği sayesinde Çok güxzel manzara fotoğrafları çekebiliyorsun(özellikle Gün batımlarını ve Mum ışığı).Ben siyah olanı aldım. Hafıza kartı olarak 2 gb kingston MicroSd kartı Dönüştürücüsüne takıp bağladım.
SDhc SD SdXs yani başında SD yazan her türlü kartı destekliyor.Öndeki lens çerçevesi ve makinanın etrafındaki çizgiler kromaj.
kısacası Şık,Ucuz,KALİTELİ.:aha:

----------Eklendi @ 14:15:28 ---------- Yazıldı @ 14:11:24 ----------

bu arada ürün çok hafif sadece 100 gr.:ehe (telefonum 120 gr.[Zuma] diğeri 60 gr[nokia 2630].

ksoykan

Üye
ürünü bende aldım kullanışı çok basit. iş görür. ama arkadaşların dediği gibi daha iyileride vardır tabikii.

Redoxon_girl

Redoxon_girl

Üye
Casio iyi bir marka fiyat uygun bir fiyat. Ben de takip edeceğim şu BİM'i deki kampanyaları :)

Üst Alt