Bilim insanları: ‘Bana beyin taramanızı gösterin, size gerçek arkadaşınız kim söyleyelim’

Sponsorlu Bağlantılar

Eren Değerli

Eren Değerli

Moderator
    Konu Sahibi
Bilim insanları: ‘Bana beyin taramanızı gösterin, size gerçek arkadaşınız kim söyleyelim’


Bilim insanları farklı insanlardan oluşan
beyinleri tarayarak, kimlerin bir grubun içinde yakın arkadaş grubunuzda olduğunu kimlerin ise arkadaşlarınızın arkadaşları statüsünde kaldığını tahmin edebiliyorlar.

Dailymail’de yer alan habere göre, araştırmacılar, “gerçekten arkadaş olanların” beyin etkinliklerinin -özellikle de dikkat duygu ve dil ile ilgili alanlarda- birbirlerini tanımayan insanlarınkinden çok daha fazla olduğunu keşfettiler.

Araştırmanın lideri Dr Carolyn Parkinson,
‘Videolarda karşılaşıldığı gibi dinamik, doğal
uyarımlardaki sinirsel tepkiler, insanların kısıtsız, kendiliğinden gerçekleşen düşünce süreçlerine açıldıkça bir pencere açabiliyor.” diyor: Araştırma sonuçlarımız, arkadaşlarının çevrelerindeki dünyayı son derece benzer yollarla zihinlerinde işlediğini gösteriyor!

Ekip, araştırma sırasında New Hampshire’daki Dartmouth College’da bulunan ekip, yaklaşık 279 lisansüstü öğrencinin arkadaşlık ve sosyal
bağlarını inceledi. Karşılıklı olarak bildirilen sosyal bağlara dayalı olarak birey çiftleri arasındaki toplumsal mesafeyi tahmin ettiler.
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK


haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Çok saçma bilimle alakası yok, sırf lisedeki denediğim hocaya benzediği için konuşmadığım birini düşünürasek benzerlik gösteren nep in dalagaları hiç bir işe yaramaz.
 
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Her zaman sağlar mı acaba doğruluğu ? Çok yakın oluşta aslında bir uzak olmak istediğim kişileri bilebilirler mi ?
 


Üst Alt