Bilgisayarım düştükten sonra ekranının yarısı gitti!

Sponsorlu Bağlantılar

Quantal Quetzal

Quantal Quetzal

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım düştükten sonra ekranının yarısı gitti!

Esenlikler arkadaşlar, resimde gördüğünüz bilgisayarı elimde taşırken (açık vaziyetteydi) yere düşürdüm. İçinden bir kayma sürtme sesi geldi. Ekran öncelikle simsiyahtı bastırdığımda gördüğünüz yarısı görünüyordu. Şimdi bastırmadan görebiliyorum ekranı. Bir tamirciye götürdüm ekran kırılmış dedi. Ekran kırılsa göstermez değil mi? Dayıma gösterdim flex kablosu oynamış dedi.

-Eski mevcut görüntünün en solu EKRANIN EN ORTASINDA. Tam ortadan başlıyor görüntü. Dikkatinizi çekerim tam orta.
-Ekran ışığı arttırılırsa tüm ekran bembeyaz oluyor geçişteki yerler renkli kalıyor.

Bunun sorunu nedir? Evde kendim halledebilir miyim? Bir yerde tamir ettirmem gerekiyorsa kaça patlar?

Yardımcı olursanız sevinirim. Dell Inspiron Mini 1018.

azizerkan07

Üye
Ekran kırık değildir diye düşünüyorum. Flex kablo denilen anakarttan ekrana bağlantı sağlayan kablo yerinden oynamış, zarar görmüş olabilir. İşi bilen bi servise söktürürseniz anlaşılır problem.

Quantal Quetzal

Quantal Quetzal

Üye
    Konu Sahibi
Ekran kırık değildir diye düşünüyorum. Flex kablo denilen anakarttan ekrana bağlantı sağlayan kablo yerinden oynamış, zarar görmüş olabilir. İşi bilen bi servise söktürürseniz anlaşılır problem.

Yarın güvenilir birine gideceğim zaten kardeşim. Kaça patlar onu merak ediyorum.

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
Kimse buradan kesin bir rakam veremez, tamircide ortaya çıkacak duruma göre fiyat da belirlenir, birkaç tamirciye göstererek en uygun gördüğüne verirsin.

azizerkan07

Üye
Yarın güvenilir birine gideceğim zaten kardeşim. Kaça patlar onu merak ediyorum.
Eğer kablo problemliyse linkteki gibi bir kablo gerekir. 15-25 lira arası olur muhtemelen. İşçilikle en fazla 50 liraya halledilir gibi.

goldenheros

goldenheros

Üye
Kablo sorunu gibi görünüyor

can1516

can1516

Üye
kardeş panel o bence kabloda sıkıntı olsa tamamen gelmez bi panel en az 300 tl haberin olsun