2013’ün En İyi Tablet Bilgisayarları

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
2013’ün En İyi Tablet Bilgisayarları
Barcelona'da organize edilen Dünya Mobil Kongresi kapsamında heyecan verici yepyeni tablet bilgisayarlar görücüye çıktı.




MWC 2013 kapsamında yepyeni akıllı telefonlar haricinde yepyeni ilgi çekici tabletler de fuarda görücüye çıktı. Özellikle Android işletim sistemli modellerin başı çektiği fuarda, üst düzey ürünlerden giriş seviyesindeki modellere kadar birçok tablet bilgisayar yerini aldı.


Asus'un yenilikçi ürünleri ilgi odağı olurken, Samsung, uzunca bir süre önce Barcelona’da tanıtacağını açıkladığı Galaxy Note 8.0 modeliyle dikkat çekti. Sony’nin Xperia Tablet Z modeli ise fuardaki en iddialı ürünlerden biriydi.

Fuardaki tüm ilgi çekici tabletleri fotoğraflarla bir araya getirmeye çalıştım buyrun inceleyin.




Asus'un Sıradışı tasarımıyla fuarın gözdesi olmayı başaran tableti


Telefon kısmında 5inçlik HD bir ekrana sahip olan ürünün tablet kısmında da HD çözünürlüğe sahip bir panel kullanılmış. 1920×1200 piksel çözünürlüğünde çalışan bu ekranın boyutu ise 10.1inç. Aynı ekranın Sony Xperia Tablet Z’de de yer aldığını belirtmeyi unutmayalım.

Donanım
Qualcomm’un yeni nesil işlemcilerinden olan Snapdragon 600’ü kullanan akıllı telefon dört çekirdekli bir işlemci yapısına sahip. 1.7GHz saat hızında çalışan bu işlemci, Adreno 320 GPU ve 2GB RAM ile destekleniyor.
Sony tarafından üretilen 13 megapiksel çözünürlüğe sahip bir arka kameranın yer aldığı telefonda depolama alanı olarak ise 32GB ve 64GB seçenekleri yer alıyor. Önde ise 2 megapiksellik bir görüntülü konuşma kamerası unutulmayan detaylardan. Her iki kamera da hem telefon hem de tablet modunda kullanılabiliyor.
5inçlik ekrana sahip olan telefon gücünü 2400mah kapasiteli pilden alıyor. Tablet moduna geçildiğinde ise 10.1inçlik ekranın altında yatan güçlü pil 40 saate kadar cihaza kullanım ömrü tanıyor.
Android 4.2 JellyBean sürümünün yüklü olduğu mobil cihaz, EDGE, GSM, WCDMA, HSPA+, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS ve GLONASS gibi bağlantı seçeneklerine sahip.
Nisan ayında Avrupa pazarına adım atacak olan Asus Padfone Infinity, 10.1inçlik ekran ile birlikte 999 Euro’luk fiyat etiketine sahip olacak.





Asus Fenoped

Yine Asus'tan bir inci 7 inçlik ekranı ve intel atom işlemcisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.


Metalik bir dış gövdeye sahip olan Asus Fonepad, Titanyum Grisi ve Şampanya Sarısı renk seçenekleriyle kullanıcılara sunulacak. Fiyat olarak da gayet uygun bir seviyede konumlandırılacak olan ürünün teknik ayrıntıları ise şöyle:
● 7inçlik IPS LCD ekran ve 1280×800 piksel çözünürlük
● 1GB RAM, 8GB ve 16GB bellek seçeneği, microSD bellek kartı yuvası
● 3megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklamalı arka kamera ve 1.2megapisel ön kamera
● HSPA+ ve 3G erişimi (ses iletimi destekli)
● GPS, A-GPS ve GLONASS
● Gürültü ve cızırtı emicili dijital mikrofon
● 10.4mm incelik ve 340g ağırlık
● 4720mAh kapasiteli batarya
● Android 4.1 JellyBean işletim sistemi
● 5GB ömür boyu kullanım olanağı tanıyan Asus Webstorage depolama alanı
Fiyatı ve Çıkış Tarihi
Arka kameralı ve 16GB depolama alanı sunan versiyonu 249 Dolar’lık fiyat etiketi ile satışa sunulacak olan Asus Fonepad, Nisan ayından itibaren kademeli olarak seçilmiş pazarlara gönderilmeye başlanacak.




HP Slate 7


Nexus 7, Amazon Kindle Fire gibi tabletlere rakip olarak konumlandırabileceğimiz ürün, profesyonellere hitap ediyor.


HP, tablet bilgisayar pazarına 7inçlik yeni bir Android tableti ile merhaba dedi. İşte HP Slate 7’nin tüm önemli ayrıntıları:
HP, Android’e yatırım yapmaya devam ediyor. Kendisinden Windows temelli bir tablet beklenen ABD’li teknoloji devi, MWC 2013’te Slate 7 modeli ile mobil dünyanın karşısına çıktı. Uygun fiyatlı tabletlerin son temsilcilerinden olan ve bu yönüyle Nexus 7, Amazon Kindle Fire gibi tabletlere rakip olarak konumlandırabileceğimiz ürün, tatminkar seviyede özelliklere sahip.

ift çekirdekli Cortex A9 tabanlı 1.6GHz bir işlemcinin bulunduğu HP Slate7’de 1GB RAM yer alıyor. 8GB dahili sistem belleğine ek olarak ise microSD bellek kartı yuvası atlanmayan detaylardan olmuş. 7inçlik LCD ekranında 1024×600 piksel çözünürlük sunan ürün, FFS teknolojisi sayesinde dokümanlar, fotoğraflar, oyunlar ve videolar için gün ışığı altında dahi kusursuz bir görünüm sergiliyor.
HTC’nin üst düzey akıllı telefonlarında gördüğümüz Beats Audio yazılımına sahip olan HP Slate 7, berrak bir ses kalitesi vadediyor. Android 4.1 JellyBean sürümü yüklü olarak gelen tablet, 169 Dolar’lık fiyat etiketi ile yılın ilk yarısı içinde satışa sunulmuş olacak.




Sony Tablet Z



ncelikli olarak Japonya yönelik tanıtılan Sony Tablet Z, sonunda tüm dünyada satışa sunulacak versiyonu ile gün yüzüne çıktı. Xperia Tablet Z olarak adlandırılan cihaz, şık tasarımı, hassas Sony çizgileri ve güçlü donanımı ile dikkat çekiyor.
10.1inçlik bir ekran boyutuna sahip olan tablet bilgisayar, 1920×1200 piksel çözünürlüğünde. Yani bu ürün gerçek bir HD deneyimi vadediyor. Ekranında Sony’nin Bravia Engine 2 teknolojisi kullanılan tablet, berrak ve keskin görüntüler sunuyor. Ayrıca 8megapiksellik Exmor R arka kamera, 2megapiksel ön kamera ile Sony’nin S-Force Front Surround 3D ses sistemi görsel bütünlüğü tamamlayan önemli ayrıntılar arasında.
Gücünü 1.5GHz’lik dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemciden alan Xperia Tablet Z, 2GB RAM ile desteklenmiş. 16GB ve 32GB kapasiteli iki ayrı dahili depolama alanının kullanıcılara sunulmasına ek olarak microSD bellek kartı yuvası da atlanmayan detaylardan.
Sadece 6.9mm inceliğinde tasarlanan ve 495g ağırlığa sahip olan tablet bu yönüyle de kusursuz bir mobil deneyimi vadediyor. Tabletin diğer dikkat çekici ayrıntıları arasındaysa NFC, kızıl ötesi yuvası, 6000mAh kapasiteli batarya yer alıyor.


Suya Dayanıklı Yapı
Sony Tablet Z’nin güçlü donanımsal özelliklerine ek olarak bir diğer önemli ayrıntısı ise suya dayanıklı yapısı. IP 55 ve IP57 sertifikalarına sahip olan ürün, 1 metre derinlikte 30 dakikaya kadar suya dayanıklılık gösterebiliyor.
Yılın ilk yarısı içersinde Android 4.1 JellyBean işletim sistemiyle satışa sunulacak olan Sony Xperia Tablet Z, 16GB kapasiteli versiyon için 499$, 32GB kapasiteli seçenek içinse 599$ fiyat etiketine sahip olacak.



Lenovo A3000 ve S6000'i tanıttı.



Lenovo, ultra taşınabilir, yüksek performans ve şık tasarımlı ürünler ailesini yeni IdeaTab tablet serisiyle genişletiyor.
Dünyanın en büyük PC üreticilerinden Lenovo, İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenen ve yılın en önemli teknoloji buluşmalarından biri olarak adlandırılan Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress 2013; GSMA), PC+ çağının dönüm noktası yeni IdeaTab Android tablet bilgisayar ailesini tanıttı. Farklı müşteri ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan her bütçeye uygun bu tabletler, Lenovo’nun ultra-taşınabilir ürün portföyünde de önemli bir yer tutacak.
Benzersiz bağlantı özellikleri, ultra taşınabilir boyutları ve Android altyapısıyla fuarda büyük ilgi toplayan bu yeni ürün ailesi, IdeaTab A ve S serisi tabletlerden oluşuyor. A serisi, 7 inç ekranı, hafif ve ince tasarımı ve üstün ses sistemiyle mobil hayat tutkunlarının ilgisini çekerken, IdeaTab S serisi dijital eğlenceyi yanında taşımak isteyenlerin her türlü ihtiyacına cevap veriyor. Seride yer alan modellerin birçoğu, 2013 yılı içinde Türkiye’de de satışa sunulacak.


IdeaTab A3000:
Tek üründe tam performans
Bir tabletten ne bekliyorsanız hepsi Lenovo’nun IdeaTab A3000 modelinde yer alıyor. Bu üstün performans sadece 340 gram ağırlığındaki ve 11 mm. inceliğindeki A3000’e sığdırılmış. 7 inç ekran boyutuna sahip cihaz, 64 GB’lık harici belleğinde milyonlarca uygulama barındırmasının yanı sıra 3G bağlantı özelliğiyle de mobil hayat tutkunlarına hitap ediyor.




IdeaTab S6000:
Ev eğlencenizi yanınızda taşıyın
Tablet bilgisayar denildiğinde akıllara küçük ekranlar geliyor olsa da, Lenovo büyük ekrandan vazgeçemeyen kullanıcıları da unutmamış. Lenovo’nun bu yeni ürün gamının en çok beğenilen modellerinden IdeaTab S6000, ince ve zarif hatlarıyla kullanıcılara ultra taşınabilir özellikler sunmaya devam ederken, 10 inç genişliğindeki ekranıyla tablet bilgisayardan film izlemek, sosyal medyadan zaman geçirmek ve dijital eğlencenin tadını çıkarmak isteyenlerin gönüllerini fethediyor. S6000 modeli multimedya özellikleri, oyunları, 178 derece görüş açısına sahip ekranı, 8 saat kesintisiz performans gösteren yedek pili ve Wi-Fi bağlantı özellikleriyle de öne çıkıyor.




Samsung Galaxy Note 8.0 !



Daha tanıtılmadan son dönemin en popüler Tablet PC’lerinden biri olmayı başaran Samsung’un 8 inç ekrana sahip ürünü Galaxy Note 8.0 resmi olarak ortaya çıktı.
Yaklaşık iki aydır üzerine konuşulan dedikodular nihayet son buldu ve Samsung Galaxy Note 8 Tablet PC’sini Dünya Mobil Kongresi öncesinde göz önüne çıkardı. Galaxy Not e8.0 bu kategoride yer alan iPad Mini, Nexus 7 ve Kindle Fire ürünlerine dişli bir rakip olarak kullanıcıların beğenisine sunulacak. Galaxy Note 8 dört çekirdekli bir işlemci ile yapılandırılmış. Cortex A9 işlemciye ek olarak ürünün üzerinde 2 GB’da bellek bulunuyor. 8 inç ekrana sahip ürünün çözünürlüğü ise 1280 x 800 piksel.


Galaxy Note serisinde kullanılan tüm gelişmiş özellikleri üzerinde barındıran bu yeni Tablet PC Android 4.1.2 işletim sistemine sahip olacak. GPS desteğiyle birlikte gelecek ürünün iki farklı modeli bulunuyor. Sadece WiFi bağlantılı ve WiFi + HSPA+ desteğiyle ayrılacak bu iki model diğer Note serilerinde olduğu gibi 1024 farklı basınç değerine duyarlı S-Pen ile birlikte geliyor. 4600 mAh bartaryasıyla birlikte gelecek olan Samsung Galaxy Note 8 Dünya Mobil Kongresi kapsamında görücüye çıkacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: cgr03mert, L-LumieRe ve ANIL


ANIL

ANIL

Admin
Teşekkürler :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
:rica:
 
Akıncı

Akıncı

Üye
Teşekkürler...
 
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
bilgi için teşekkürler
 
cgr03mert

cgr03mert

Üye
Bu konuyu devam ettirmelisiniz bence yani ara sira guncelleseniz biraz eskimis .simdiki yeni tabletleri falan koysaniz iyi olur.
 
0MG90

0MG90

Üye
Yaralı paylaşım olmuş teşekkürler
 


Üst Alt