Bilgisayarcılar driverleri nasıl buluyor (yardımalrınızı bekliyorum)

Sponsorlu Bağlantılar

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarcılar driverleri nasıl buluyor (yardımalrınızı bekliyorum)
Merhaba arkadaşlar şimdi adam pc si bozuk halde bilgisayarcıya götürüyor çökmüş halde bilgisayarcı onu formatlıyor ekran kartının modelini anakartıın modelını falan bılmeden butun drıverleri nasıl yüklüyor hangı programla yüklüyor bunu çok merak edıyorum foramtlıyacağım pc lere driver aramaktan canım çıktı artık şuan bi çözüm bulun aramızda bilgisayarcı olan arkadaşlarımız varsa bunu nasıl yapıyorsuuz hangi programalr yapıyorsunuz bi zahemt soyleyi verin şimdiden teşekkürler

Symbianist

Symbianist

Üye
valla ben masaüstü için kasanın yan kapağı açıp markasına modeline bakıp sitesinden indiriyorum. laptop için ise marka model girince sitesinde mevcut zaten.

----------Eklendi @ 22:31:36 ---------- Yazıldı @ 22:31:03 ----------

öte yandan bazı aracı programlar da var ama ben hiç uğraşmadım. direkt dediğim yöntemle buldum hep.

cargo3230

cargo3230

Üye
valla arkadaşlar tam bilgim olmamakla beraber tahmin ediyorum ki everest programını hepimiz biliriz:hmmm orda özelikler kısmında driver yükleme ve güncelleme olması lazım o program sayesinde rahatça yüklenmesi lazım gibime geliyor....

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Hiç bir programa gerek yok kendine biraz güvenin varsa
Açarsın kasayı
Anakart modelini ve markasını aldıktan sonra

Anartın sitesine gireriz ve marka modeli seçeriz
1 ) Ses kartı (on-boardsa ki artık yeni nesil bilgisayarlarda hep böyle)
2 ) Ethernet kartı(on-boardsa ki artık yeni nesil bilgisayarlarda hep böyle)
3 ) Usb driverlarını

İndirebiliriz.

Hazır kasayı açmışken Ekran kartının marka ve modelini alırız
Ekran kartının sitesine gireriz marka ve modeli seçtikten sonra kendi işletim sistemimize uygun olan driverı İndirip kurarız

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
    Konu Sahibi
nitr[o]gen;4016857' Alıntı:
hiç bir programa gerek yok kendine biraz güvenin varsa
açarsın kasayı
anakart modelini ve markasını aldıktan sonra

anartın sitesine gireriz ve marka modeli seçeriz
1 ) ses kartı (on-boardsa ki artık yeni nesil bilgisayarlarda hep böyle)
2 ) ethernet kartı(on-boardsa ki artık yeni nesil bilgisayarlarda hep böyle)
3 ) usb driverlarını

indirebiliriz.

Hazır kasayı açmışken ekran kartının marka ve modelini alırız
ekran kartının sitesine gireriz marka ve modeli seçtikten sonra kendi işletim sistemimize uygun olan driverı indirip kurarız

kendime güvenim var pc donanım hakkında baya bilgimde var fakat pc nın kasasını açınca herde yazıyor marka falan göremedim ekran kartının ustunde işte nvidia 9800gt yazmıor mesela

----------Eklendi @ 14:30:51 ---------- Yazıldı @ 13:48:04 ----------

Nitrogen arkadaşım kendi kasamın içini açtım ve biraz sağa sola baktıktan sonra gordum anakart modelını ekran kartının modelını falan buldum pekii bu butun anakartlarda ve ekran akrtlarından yazarmı eski kartlardada yazarmı bu ?

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Evet Yazar Arkadaşım marka ve model Yazmaması imkansız.
Hiç birşey yapamazsan marka hakkında Resim çek sor birilerine Tabi öğrenmek amacıyla ;)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Ben format atmadan önce driver yedeklemeyi tercih ediyorum. programını kullanarak driverları paket halinde toplayabiliyorum. Ama en sağlıklısı marka, model bilgisiyle kendi sitesinden indirip kurmak.

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar çok saolun internetim sınrısız olduğu için reşvan ın verdiği program işime yaradı denedim çalıştı çok teşşekkür ederim

Symbianist

Symbianist

Üye
Peki bu konu ile alakalı değil ama bir internet sayfasının tüm uzantılarını kaydetmek mümkün mü? Yani tüm veri tabanını. Mesela diye uyduruk bir site olsun. Bu siteye girdiğinizde karşınıza anasayfa, forum, iletişim vb diye menüler bu menülerde de alt menüler vardır her sitede olduğu gibi. Bunları külliyen kaydedip internet bağlantısı olmadan girebilir miyiz?

EroL

EroL

Emekli Yönetici
İDM de öyle bişeyler vardı sanki

Symbianist

Symbianist

Üye
İDM de öyle bişeyler vardı sanki
tüm içeriği indir diye bir kısım vardı galiba idm'de ama yanlış hatırlamıyorsam 1 adım ileriyi alabilir ancak alt linkleri alamaz gibi geliyor bana.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Yokmu idm yüklü olan bir denesin. Benim pc pek müsait değil şuanda .

Symbianist

Symbianist

Üye
Ben yarın dener, burada paylaşırim artık.

ozzytaste

ozzytaste

Üye
Uniblue Driverscanner indir, her türlü işini görür. Eğer windows7 kuruyorsan otomatik buluyor driverları. Kolay gelsin...

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
    Konu Sahibi
Peki bu konu ile alakalı değil ama bir internet sayfasının tüm uzantılarını kaydetmek mümkün mü? Yani tüm veri tabanını. Mesela diye uyduruk bir site olsun. Bu siteye girdiğinizde karşınıza anasayfa, forum, iletişim vb diye menüler bu menülerde de alt menüler vardır her sitede olduğu gibi. Bunları külliyen kaydedip internet bağlantısı olmadan girebilir miyiz?
arkadaşım şimdi arkadaşlar idm falan dedi olur gibi gelıo belkıde olur ama siteye yenı bir şey eklendiğinde sen interneti açıp idm den aynı şeyi yapman laızm yenı konuları falan görmen için yoksa hiç bi değişklik olmaz sadece öyle eski konualra bakarsın o kadar

Symbianist

Symbianist

Üye
arkadaşım şimdi arkadaşlar idm falan dedi olur gibi gelıo belkıde olur ama siteye yenı bir şey eklendiğinde sen interneti açıp idm den aynı şeyi yapman laızm yenı konuları falan görmen için yoksa hiç bi değişklik olmaz sadece öyle eski konualra bakarsın o kadar

bana da zaten bir defa kayıt etsem yetecek. sürekli güncellemeye ihtiyacım yok aslında

MrExpert

MrExpert

Üye
hainfo adlı program sayesinde pc ye kurup ne var neyok butun drıver ları kuruyor ve bilgisayarcı tanıdıklarımın hepsi bunu oneriyor ... ve 10 dk veya15 dk gibi bir zaman da halloluyor...

u_cosar

u_cosar

Üye
Aygıt yöneticisinden bilinemeyen aygıta git özellikler de aygıt kimliğindeki kodu devid.info sitesinde tarat driver hemen bulunuyor

Üst Alt