Bilgisayar oyunlarında 'şifreleme' sona eriyor!

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar oyunlarında 'şifreleme' sona eriyor!
Şirket tarafından kullanılan 'Online Pass' programı, ikinci el bilgisayar oyunu satın alan kişilerin, oyunların kilidini açabilmek için EA'dan da bir şifre satın almasını gerektiriyordu.

Şirketin ürettiği en popüler oyunlardan Battlefield 3, Dead Space ve Madden NFL 'Online Pass' uygulamasının kullanıldığı oyunlardan bazılarıydı.
EA'dan yapılan açıklamada, Online Pass kullanımına son verilmesinin başlıca gerekçesi olarak 'bilgisayar oyunu tutkunlarının bu uygulamayı beğenmemiş olması' gösterildi.
Şirketin sözcüsü John Reseburg, teknoloji sitesi Venture Beat'e yaptığı açıklamada, 2010 yılında kullanıma giren şifre uygulaması Online Pass'ın, bilgisayar oyunlarının internet üzerinden oynanan bölümlerini ve yine internet üzerinden indirilebilen ilave içeriği koruma altına almak için tasarlandığını söyledi. Ancak Reseburg, bu uygulamanın yaygın şekilde eleştirildiğini, kullanıcıların Online Pass'ı beğenmediğini belirtti.
Kullanıcılardan gelen tepkiler ve eleştiriler ardından bu uygulamaya son verme kararı aldıklarını belirten Reseburg, EA şirketi tarafından üretilen hiçbir bilgisayar oyununda bundan böyle şifreleme sistemi Online Pass'ın kullanılmayacağını açıkladı.
Reseburg, internetle ilişkili bölümleri bulunan ve daha önce bu şifreye ihtiyaç duyulan oyunlarda da bundan böyle şifre kullanmaya gerek olmadığını duyurdu.
EA şirketi, şifre uygulamasının bilgisayar oyunu kullanıcılarına hizmet etmeyi amaçladığını savunsa da bu sektörü izleyen uzmanlar, asıl amacın ikinci el oyun pazarını mümkün olduğu kadar küçültmek olduğu görüşünde birleşiyor. Ayrıca, şifre sisteminin kullanımda olduğu süre boyunca, EA şirketi, normal satışlarının yanısıra ikinci el oyunlardan da gelir elde etmiş oldu.
Büyük bir sektör olan bilgisayar oyunlarında üretici şirketler, uzun süredir, ikinci el piyasasının büyümesinden ve kullanıcıların yeni oyunları satın almaktansa bekleyip daha düşük fiyatla ikinci el kopyaları satın almayı tercih etmelerinden şikayetçiler.

Uhops

Uhops

Üye
Oyunun orjinali azda ucuz olsa...

tiikerien

Üye

Bence oyunlar pahalı değil Örneğin adamlar gta4 e 50 milyon dolar harcanmış Orjinal fiyatı 60tl bence çok değil.

60 tl ye 5 tane satacaklarına 6 tl ye 500 tane satsınlar.hangisi daha karlı.

MrExpert

MrExpert

Üye
60 tl ye 5 tane satacaklarına 6 tl ye 500 tane satsınlar.hangisi daha karlı.

Paranın hesabını bilmediğin aşikar hiç hayatında orjinal oyun veya program aldınmı ? Sadece kutusunu baskisını içinden çıkanları belkide 10tlye malediyolar vergiler ve diğer maliyetler ve kar payıyla oyun 60tlye çıkıyor Sen 6 tlye değil oyunu Dış kabını anca alırsın.

Uhops

Uhops

Üye

Paranın hesabını bilmediğin aşikar hiç hayatında orjinal oyun veya program aldınmı ? Sadece kutusunu baskisını içinden çıkanları belkide 10tlye malediyolar vergiler ve diğer maliyetler ve kar payıyla oyun 60tlye çıkıyor Sen 6 tlye değil oyunu Dış kabını anca alırsın.

hesap bilmediğini nerden biliyorsun 60 tl benim aylık harçlığım ben 60 tl'yı bir ay kullanıyorum.sanal olan bir şey için bir aylık harçlığımı veremem.60 TL yı bulamayan kaç kişi var haberin varmı.Dünyanın halinden haberin yok fakirin bebeğinin içemediği sütü zenginin köpeği içer olmuş daha ne diyim.

MrExpert

MrExpert

Üye
hesap bilmediğini nerden biliyorsun 60 tl benim aylık harçlığım ben 60 tl'yı bir ay kullanıyorum.sanal olan bir şey için bir aylık harçlığımı veremem.60 TL yı bulamayan kaç kişi var haberin varmı.Dünyanın halinden haberin yok fakirin bebeğinin içemediği sütü zenginin köpeği içer olmuş daha ne diyim.

Ozamn almayacaksın madem imkanın yok Almayacaksın ben sadece emek sahibinin hakkının verilmesi taraftarıyım Herkez aynı şartlarda yaşıyacak diye bir kaide yok Eğer böyle düşünüyorsanız Bu düpedüz Kominizm olur. Ben 30tlye malettiğim birşeyi 20tlye satamam herkez oynasın diye (Sonuçta Keyfi bir ihtiyaç Zaruri değil.) Korsana destek vererek Sizin yaptığınız bencillik Varsa paran Alırsın Yoksa Alamazsın Yada almak için çabalarsın.

• Beğen
Tepkiler: MrTech
Uhops

Uhops

Üye
Parası olan oynuyacak olmayan trene bakar gibi bakacak mı.Eşitlik nerede!

Uhops

Uhops

Üye
Niye her insanın eşit olması beklenmesinde.bu arada kamunızm deyip duruyorsun fakat ben onun ne olduğunu 8ilmiyorum bile

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
öncelikle böyle bir tartışmaya gerek yoktu bence GTA4 orjinal 2dvd ve 170 TL fiyatıdır.60 değil 60 liraya sadece 1dvdsini alırsın.

Samet.25

Pc oyunlari bana gorede ucuz adamlar o kadar ugrasiyo o oyunu yapmak icin elektrik harciyo eleman maasi veriyo elemanlarin yemeleri icmelerini mekan kirasi vs saymiyom bile Turkiyeye gonderiyo arti kdv biniyo Turkiyede pahali gorebilirsiniz ama sirketin elinde olan bisey degil bu ek olarak gelis maarafi kdv si binince cikiyo fiyatlar adamda para kazanacak sonucta kimseye bedava bisey yok ne yapsin 5 tl denmi versin adamlar dunyaca unlu oyunlari akil var mantik var fiyatlari pahali bulan arkadas esnaflik yap bakalim sattigin mali gelisinden vericekmisin hak esitlik icin yoksa ettigib kar a mi bakacaksin

MrExpert

MrExpert

Üye
öncelikle böyle bir tartışmaya gerek yoktu bence GTA4 orjinal 2dvd ve 170 TL fiyatıdır.60 değil 60 liraya sadece 1dvdsini alırsın.

Bilmesek Bizi kandıracaksın Ben aldığımda 60tl idi :D :D

Şuan 33tl

- - - Eklendi - - -

:kop2:

- - - Eklendi - - -

Ayrıca benim oyunun ss sini atıcam Birazdan :D

MrExpert

MrExpert

Üye

Ben alalı 2 yıl oldu 60tlye amıştım şuan 30-35tl milleti kandırmayın. :zzz:

- - - Eklendi - - -

Bilmeden Konuşmayalım.

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
sende bilip bilmeden konuşmasan iyi olur :ok2: benim pc Vista yani vista kaçağa karşı benim önemli prolarım ve bazı şeyler lisanslıdır :oke: sen 60 almışsın oyun ilk türkiyeye geldiğinde çifte paket ne kadarmış araştır öğren kardşim :D

- - - Eklendi - - -

ayrıca attığın linkte WEBE ÖZEL YARIYA KADAR KDV İNDİRİMİ yazıyo :ehe

- - - Eklendi - - -

hem benimle niye böyle konuşuyosun ben her yıl bi virüs programına 120TL para veriyorum :oke:Bunu bizim kaçakcılara söylemek lazım hemen karaborsa çıkıyo bunu akıl edeceklere başka şeylere akıl verselerdi şuan türkiyede belki ônemli bi oyun vs.çıkarırdı ama nerde o günler :)

EroL

EroL

Emekli Yönetici
"Adamlar" Bilip bilmeden konuşmalar" olmasa ? haklı olduğunuz bir konuyu savunurken böyle kelimeleri kullanınca haksız durumuna düşüyorsunuz.

Orjinal oyun fiyatları gayet makul. GTA 4 steam'den 19.90$'a satılıyor. Aylık 60 lira harçlığı olan arkadaşlarımız bunu satın almakta elbette ki zorlanacaklar ancak satın alamıyor olmak onu çalmanızı meşrulaştırmaz, bunu savunamazsınız. Kullandığım işletim sistemine kadar ben de çalıyorum. Bilgisayarımdaki 5 oyundan sadece 1 tanesi orjinal oyun ama ben bunun yanlış olduğunu biliyorum ve bunu savunmuyorum.

Birbirinize karşı değil de konuya odaklı mesajlar yazmanızı rica ediyorum, ceza almanızı istemem.

MrExpert

MrExpert

Üye
sende bilip bilmeden konuşmasan iyi olur :ok2: benim pc Vista yani vista kaçağa karşı benim önemli prolarım ve bazı şeyler lisanslıdır :oke: sen 60 almışsın oyun ilk türkiyeye geldiğinde çifte paket ne kadarmış araştır öğren kardşim :D

- - - Eklendi - - -

ayrıca attığın linkte WEBE ÖZEL YARIYA KADAR KDV İNDİRİMİ yazıyo :ehe

- - - Eklendi - - -

hem benimle niye böyle konuşuyosun ben her yıl bi virüs programına 120TL para veriyorum :oke:

Tr ye ilk geldiğinde aldım ben ama indirimdeydi yani geleli 1-2ay olmuştu.

Vistada böyle bir durum yok sadece uyarıyor Ama engel değil bu senin kuruntun.

Çifte paketi diyorsan benim oyunda çift paket.

Weble mağaza arasında pekfark yok enfaz 10-15tl oynar.

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
"Adamlar" Bilip bilmeden konuşmalar" olmasa ? haklı olduğunuz bir konuyu savunurken böyle kelimeleri kullanınca haksız durumuna düşüyorsunuz.

Orjinal oyun fiyatları gayet makul. GTA 4 steam'den 19.90$'a satılıyor. Aylık 60 lira harçlığı olan arkadaşlarımız bunu satın almakta elbette ki zorlanacaklar ancak satın alamıyor olmak onu çalmanızı meşrulaştırmaz, bunu savunamazsınız. Kullandığım işletim sistemine kadar ben de çalıyorum. Bilgisayarımdaki 5 oyundan sadece 1 tanesi orjinal oyun ama ben bunun yanlış olduğunu biliyorum ve bunu savunmuyorum.

Birbirinize karşı değil de konuya odaklı mesajlar yazmanızı rica ediyorum, ceza almanızı istemem.

çok haklısınız erol ustam böyle olunca karaborsada %90 lık kısım kaçak oluyo maalesef

- - - Eklendi - - -

Tr ye ilk geldiğinde aldım ben ama indirimdeydi yani geleli 1-2ay olmuştu.

Vistada böyle bir durum yok sadece uyarıyor Ama engel değil bu senin kuruntun.

Çifte paketi diyorsan benim oyunda çift paket.

Weble mağaza arasında pekfark yok enfaz 10-15tl oynar.

güzel kardşim ben 2010 yılında 170 tl ye GTA 4 ve GTA 4 LİBERTY CİTY aslında tek oyun sayılır çünkü devamı niteliğinde...

Yazılım güvenliği nedeniyle diyerek uyarı ve çalıstırdığın prodan çıkış yaptırıyor yani engel ama benim için sorun yok :D

Üst Alt