Yardım Bilgisayar Kasıyor

Sponsorlu Bağlantılar

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar Kasıyor
Bilgisayarımın özellikleri ;
Ram : 4GB DDR3 1333mhz ram
Ekran Kartı : 512MB 64 bit DDR3 (amd redeon hd 5450)
İşlemci : Dual-Core E6500 2.93 GHZ 2mb önbellek :(
İşletim sistemi :Win 8 pro 64 Bit
HDD : 500GB seagate 16MB/s

Anakartım : Fujitsu D3041-A1 tek kelime ile berbat :D
Benim sorunum şu : HDD içerisinde okuma hızına ihtiyaç duyulan yerlerde mesela bir program arşiviniz var içerisine girdiğinizde tek tek simgeleri yüklenir ya orada acayip donuyor arka planda çalan müzik bile donuyor ta ki ekrandaki gördüğüm programların simgeleri yüklenene kadar ( yani okuyana kadar )ben bu sorunun HDD'ten yapacağını düşünüyordum ama xp'de böyle bir sorun görmedim .
Kısaca neyi değiştirsem bu sorundan kurtulurum ? Bu arada şu anakartı almayı düşünüyorum :

bu anakart benim sistemimde ne gibi artılara olanak sağlar
Ben: İşlemci veya HDD'ten şüpheleniyorum.
Şimdiden, Teşekkürler.

pire0908

pire0908

Üye
Diskini birleştirmeyi dene pc'ni tarat belki yazılımsal bir sorun vardır bilirsin virüs baş belası

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
sorun donanımda yaklaşık 17 defa format attım bir günde Win XP ve Win 7 de bu sorun yok 8'i ilk kurduğum da da yoktu 32 bitti sonra 64 bit yaptım tabi bitlr alakası yokta bitle sadece Win 8 de yapıyor, sistem çok hızlı sadece bu sorun var

ghost011

Üye
bu sisteme ssd kart al dene muhtemelen hard disc bozuk. Tüm yazdıkların hardiski işaret ediyor.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
harddisk'ten ses geliyor büyük ihtimalle hdd yapıyor ssd biraz tuzlu 60 gb kishton sdd 170tlbu akşam hdd deneyip sonucu buraya yazarım

szqn55

szqn55

Üye
evet bncede hdd değiştir

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
tmmdır hdd'e elveda deme vakti gelmiştir hayırlı uğurlu olsun:))))

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
bu sisteme 64 bit yapman çok mantıksız olmuş dostum, sistemin yavaş çalışma sebebi hdd cache belleğinin düşük olması 500 gb için 32 mb cache uygun olanı. bu sisteme en ideal işletim sistemi win 8 pro 32 bit.

maktama

maktama

Üye
bu sisteme 64 bit yapman çok mantıksız olmuş dostum, sistemin yavaş çalışma sebebi hdd cache belleğinin düşük olması 500 gb için 32 mb cache uygun olanı. bu sisteme en ideal işletim sistemi win 8 pro 32 bit.

İşlemcisi 64biti destekleyen, Rami 3gb'den yüksek bir bilgisayara 32bit işletim sistemi mi öneriyorsunuz? Niye, 4gblik bilgisayarı 3gb olarak kullansın diye mi? İlginç...

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
İşlemcisi 64biti destekleyen, Rami 3gb'den yüksek bir bilgisayara 32bit işletim sistemi mi öneriyorsunuz? Niye, 4gblik bilgisayarı 3gb olarak kullansın diye mi? İlginç...
anakart bıos desteğini bilmiyorum ancak benim sistemde de 4 gb ram var ve 32 bit kullanıyorum etkin ram 3,50 GB yani 0.50 gb için 64 bit işletim sistemi kullanmak mantıksız olan. 64 bit size ramı tam kullanmanızı sağlar ancak sistemi yorar çünkü 64 bit işletim sisteminin kullanım alanı farklı.

maktama

maktama

Üye
anakart bıos desteğini bilmiyorum ancak benim sistemde de 4 gb ram var ve 32 bit kullanıyorum etkin ram 3,50 GB yani 0.50 gb için 64 bit işletim sistemi kullanmak mantıksız olan. 64 bit size ramı tam kullanmanızı sağlar ancak sistemi yorar çünkü 64 bit işletim sisteminin kullanım alanı farklı.
64bit sistemin kullanım alanı farklı değildir.10 küsür yıl önceydi o(64bit işlemcilerin pahallı olduğu zmanlar),şimdi değil. Şu anda genel olarak sistem yoğunluğu siizn kullnadığınız işletim sistemine göre değişir; windows home ile enterprise sürümleri arası farklar gibi.

Anakart bios desteğini bilmenize gerek yok şu durumda. İşlemci 64 bit(dolayısıyla anakart da öyle), zaten işlemci desteklemeseydi 64bit sistem hiç kuramazdı.

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
anakart bıos desteği derken, bıos güncellemesi ile 32 bit işletim sisteminin max. ram kapasitesi artırılabiliyor. bundaki amaç düşük ramlı sistemlerin 64 bit işletim sistemini kurmasına gerek kalmaması.
Şuan sistemleri yakından takip etmiyorum ancak dediğiniz doğrudur.

• Beğen
Tepkiler: maktama
maktama

maktama

Üye
anakart bıos desteği derken, bıos güncellemesi ile 32 bit işletim sisteminin max. ram kapasitesi artırılabiliyor. bundaki amaç düşük ramlı sistemlerin 64 bit işletim sistemini kurmasına gerek kalmaması.
Şuan sistemleri yakından takip etmiyorum ancak dediğiniz doğrudur.

Alıntı:
"32 bit sistemler 2 üzeri 32 byte yani 4,294,967,296 bayt adresleyebilir. Daha fazlasını 32 bitte kullanmak için Fiziksel Adres Uzantısı (Physical Address Extension) nı açabilirsin..."

Alıntı2:
"32 bit işlemci yaklaşık 4gb bir hafızayı adresleyebiliyor ancak bu hafızadan kasıt sadece ram değil. Ekran kartı da bunun içinde yani 1gb ekran kartınız olursa sizin ram en fazla 3gb adreslenebilir. pae ile 4 gb dan fazla ram işletim sistemi (!) tarafından adreslenebilir. ancak tek bir uygulama ne şekilde olursa olsun 32 bit mimaride 4gb üzerini kullanamaz. pae nin sağladığı avantaj eş zamanlı çalışan 1 den fazla uygulama için görülebilir."

...gibisinden açıklamalar var başka bir forumda. Sanırım genel olarak bundan bahsediyorsun, benim de konu hakkında çok bir bilgim yok, ama araştırılabilir konu sahibi arkadaş tarafından.

Windows Server 2003 Datacenter Edition (32 Bit) , 64 GB RAm destegi veriyormuş resmi olarak bu sayede.

• Beğen
Tepkiler: Özkan Ç.
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Doğru 4 GB ram için 64 bit kullanılır, işlemci 64 bit tabanlı işlemci benim bilgisayar Win 7 64 - 32 bit te de bu sorunu yapmıyor xp 32-64 te de yapmıyor sadece Win 8 32 - 64 bit te yapıyor.

maktama

maktama

Üye
Doğru 4 GB ram için 64 bit kullanılır, işlemci 64 bit tabanlı işlemci benim bilgisayar Win 7 64 - 32 bit te de bu sorunu yapmıyor xp 32-64 te de yapmıyor sadece Win 8 32 - 64 bit te yapıyor.

O zaman sizinki win8 için donanım/sürücü uyumsuzluğu ile alakalı çok büyük ihtimal. Yani donanımlarınız için uygun sürücüler yok/yüklenmemiş. Sürücüleri Olanlar da tam uyumlu çalışamıyor sistemle.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
O zaman sizinki win8 için donanım/sürücü uyumsuzluğu ile alakalı çok büyük ihtimal. Yani donanımlarınız için uygun sürücüler yok/yüklenmemiş. Sürücüleri Olanlar da tam uyumlu çalışamıyor sistemle.
ben hiçbir sürücü kurmuyorum zaten hepsini Win 8 kuruyor :) ve arkadaşlar şaşırtıcı bir şey oldu artık eskisi kadar kasmıyor Bios'u kurcaladım İşlemciye O/C yapmak için sonra varsayılanlara dönderdim ayarları şimdi hdd yine ses yapıyor ama çok programlı yere girdiğimde kasıp donmuyor

OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
kardeşim bu linkini attigin anakartı alma elinde kalır senin işlemcin 775 soketli o linkini attığın anakart 1155 soket yani olmaz

Üst Alt