Bilgisayar çöktü arkadaşlar. Yardımcı olabilir misiniz

Sponsorlu Bağlantılar

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah hocam yardımlarınız için. Ama ben hiçbir şey anlamadım. Bu konuları çok denedim ama benim pc de farklı şeyler çıkıyor sanki. Pes ettim. Bilgisayarcıya götüreceğim. Uğraşamam. Yoksa sinirden bilgisayarı atacağım bir yere :)
Teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için

Cadillac34

Üye
Bu da videosu. Adam anlatıyor çözümünü.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
    Konu Sahibi
Komut işleminde ilk satırı yazınca sürücü bulunamadı diyor hocam. Yukarıda gönderdim size

Cadillac34

Üye
Boot etmediğin içindir. HirenBoot Usb veya CD içinde olmalı. Eğer Usb'den bot edeceksen bios ayarlarına girip usb'den boot etme seçeneği var. Elinde CD'si olmadığı için boot edemiyorsun. Yapamazsan bilgisayarcıya götür halletsin.

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
    Konu Sahibi
Boot etmediğin içindir. HirenBoot Usb veya CD içinde olmalı. Eğer Usb'den bot edeceksen bios ayarlarına girip usb'den boot etme seçeneği var. Elinde CD'si olmadığı için boot edemiyorsun. Yapamazsan bilgisayarcıya götür halletsin.
En iyisi bilgisayarcıya götürmek hocam

Cadillac34

Üye
En iyisi bence.

Genel olarak söylemek gerekirse; bu tip sorunlarla karşılaşanların eğer konu hakkında bilgileri yoksa sorunu düzeltmeye uğraşmamalıdır. Ve üstüne bir sorun daha çıkar, sorunu düzeltmek zorlaşır.

king662002

king662002

Üye
Hdd arızalanmış olabilir arkadaşını/kuzenin hdd sini al bi dene olmassa bilgisayarcıya götür hiç ummadık bir sorunuda sorunuda olabilir

BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Masaüstü bilgisayarsa hard diskin sata kablosu çıkmış olabilir. Bilgisayarı kapatıp kabloyu DVD sürücünün kablosuyla değiştir bir de öyle dene. Veya farklı sata portlarına kabloyu takmayı da deneyebilirsin. Çok sayıda hard disk varsa belki boot sırası karışmıştır. Bazı bilgisayarlarda hard disk sırası da oluyor boot sırasında.
Eğer işletim sistemi olmayan disk birinci sıradaysa böyle bir hata verebiliyor. Bios'dan sırayı değiştirebilirsin veya basitçe kabloyu farklı sata portlarına takıp boot etmeyi deneyebilirsin. Ama sakın çalışır durumdayken sata kabloyu söküp başka porta takmaya kalkma. Bilgisayarı kapatıp öyle yap.
Bir dene bakalım.

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim arkadaşlar. Ama uğraşmak mantıklı gelmiyor. Belki çözülebilir bir sorundur ve uğraşarak çözülemez hale getirmek de istemiyorum. Bilgisayarcıya götüreceğim

cihanata_1

cihanata_1

Üye
HDD bozuk olabilir gibi geldi bana

Üst Alt