Bilgi: Cep Telefonlarında Batarya Nasıl Kullanılmalı?

Invoke

Üye
Güzel konu
Peki, litymum- ion ile polymerin farkını bilen var mı?

Teşekkürler oldukca aydınlatıcı

Vellet7

Üye
Hocam benim sorularım olacak . İlki . mesela ben telefonu şarja taktım . yüzde 45 oldu daha sonra pcden telefona bir şey atmam gerekti bende telefonu şarjdan çıkarıp pcye taktım . İşimi halledip tekrar prize taktım . Sorum şu : sürekli böyle yapmanın bir zararı olur mu? Çünkü ben sık tekrarlıyorum . İkincisi ise ben telefonu genelde yüzde 14 olduğunda şarja takarım daha sonra yüzde 100 olana kadar çıkarmam . Acil durumlarda yüzde 90 nın üstünde prizden çekerim . Bunun herhangi bir zararı olur mu ?

Invoke

Üye

Olmaz, herhangi bir zararı.

Tepkiler: Vellet7

flunight

Üye
iskence gibi tlfnu acmak icin 9 saat bosuna beklemisim desene.sagol.

zaten telefonu yeni almışsın insan merak ediyor kullanmak istiyor 8 saat şarjda bekletmek işkence gibi hevesin kalmıyor hala telefon satan yerler alır almaz 8 saat beklet diyorlar

klavyene sağlık çok güzel paylaşım

vysl107

Üye
Birde bu sarj sorununu cozseler guzel olacak )

Wifi Kapalı, Parlaklık kısık, Gerekli olmayan arkaplan uygulamaları kapalı duruma getirdiğimizde pil kullanımından tasarruf sağlanılabilir. Şarj yaparkende Uçak modundayken %40 a kadar daha cabuk dolmasını sağlayabiliriz

Tepkiler: Cezzbedici3
teşekkürler dostum çok iyi olmuş

bir solukta okudum ve bilmedğim bazı şeyleri öğrenmiş oldum(pil kalibrasyonu için tamamiyle deşarj edilmesinin gerekmediği gibi)
paylaşım için teşekkürler

Yazı güzel. Çok istifade etmiş oldum. Ben de sonuna kadar deşarj et sonra şarj et diye yanlış biliyormuşum.

2en

Üye
Teşekkürler güzel bilgi

LG G2 aliyosun 3000 mah ile akilli bir telefonun internet oyun v.s 1.5 2 gun gittigini goruyosun artik boyle bir derdin olmuyo, siradan kullanim 3 gunu buluyo 3 saat kesintisiz skype ile goruntulu konustum ekran sonuna kadar acikmis yuzde 40 harcadiTelefon 15 saattir acik bu arada suan itibari ike kalan sarj yuzde 55Telefon 2gb ram e sahip temizle diyince remi 900 mb boş

Merak ettiğim şey (Bazıları şnatla reddetse de) bazıları sabaha kadar şarjda bırakıyor telefonu bu bataryayı deforme ediyor mu?