Biberon Mamalarının Özellikleri ve Kullanımları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Biberon Mamalarının Özellikleri ve Kullanımları
Biberon Mamalarının Özellikleri

. Anne sütünde olduğu gibi bebeğin henüz yeterince olgunlaşamamış böbreklerine fazla yük bindirmemek için düşük proteinli olmalı ve gerekli olan tüm amino asitleri içermelidir.
. Anne sütündeki gibi sindirimi kolay bir yağ karışımı içermelidir
. Anne sütünün karbonhidrat kaynağı sadece laktozdur. Kullanacağınız biberon mamasında da karbonhidrat kaynağı sadece laktoz olmalıdır.
. Biberon mamasınındaki mineral miktarları anne sütündeki gibi olmalıdır.
. Bebek için gerekli Kalsiyum, Demir, C Vitamini ve D Vitamini başta olmak üzere gerekli tüm vitamin ve mineralleri içermelidir.
. Bebeğin sinir sistemi, retina tabakası, beyin hücreleri için önem taşıyan esansiyel yağ asitlerini mutlaka içermelidir.
Biberon Mamalarının Hazırlanması:
Biberon mamalarının hazırlanmasında temizliğe ve hijyene çok önem vermelisiniz.

. Mama hazırlama sırasında kullandığınız tüm araçları ve kapları önceden sterilize edin. Biberonun kapağını ve emziğini kullanmadan önce mutlaka 10 dakika süre ile kaynatmalısınız.
. Mama hazırlarken kullandığınız su en az 10 dakika kaynatılmış olmalıdır.
. Doktorunuzun farklı bir önerisi yoksa kutu üzerinde kullanım talimatlarına ve dozlara uyulmalıdır.
. Biberon emziğinin delik çapı bebeğin beslenmesini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Deliğin dar olması bebeğin çabuk yorulmasına geniş olması ise mamanın bebeğin genzine (solunum yoluna) kaçmasına neden olur.
. Mamayı bebeğe vermeden önce mamanın sıcaklığını bileğinize damlatarak veya yanağınıza dokundurarak kontrol etmelisiniz.
. Mamayı her zaman taze hazırlayın.Kesinlikle artık mamayı kullanmayın. Hazırlanmış mamayı (eğer artık mama değilse) oda sıcaklığında 1 saat, buzdolabında 24 saat bekletebilirsiniz.
. Bebeğinizin ağzında biberon varken uyumamasına dikkat edin. Bu aynı zamanda diş çürümelerine ve kulak enfeksiyonlarına sebep olabilir.
. Bazı anneler bebekler daha fazla kilo alsın diye mamaları daha konsantre hazırlarlar. Bu bebeğin fazla su kaybetmesine neden olur. Bazı durumlarda ise anneler mamayı fazla sulandırarak verirler. Bu da bebeğin büyümesini ve gelişimini olumsuz yönde etkiler. Mamalar mutlaka kutu üzerindeki dozajlara göre hazırlanmalıdır.
. Mamalar kesinlikle mikrodalga fırında ısıtılmamalıdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
342
hikmet366
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
352
Doğuş Pertez


Üst Alt