Hamilelikte Ağız Sağlığı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Hamilelikte Ağız Sağlığı
Hamilelikte Ağız Sağlığı
Doğum Öncesi Dönem

Sağlıklı bir ağız için aşağıdaki leri uygulayın.

Diş muayenesi yaptırın.

Dişlerinizi temizletin ve kontrol ettirin. Diş ile ilgili herhangi bir tedavinin gerekli olup olmadığından emin olun. Çürüklere neden olan mikroplar, doğumdan sonra bebeğinize geçebilir.
Günde iki Kere dişlerinizi fırçalayın.

Florürlü diş macunu ile en az günde iki kez dişlerinizi fırçalayın. Diş fırçası kıllarını dişlerin ve dişetlerinin üzerine gelecek şekilde koyduğunuzdan emin olun. Burası, dişeti hastalığının başladığı yerdir.
Günde bir kere diş ipi kullanın.

Diş fırçasının ulaşamadığı yerler olan diş aralarını temizlemek için, günde bir kere diş ipi kullanın.
Her Gün Şekerli veya Nişastalı yapışkan gıda atıştırma sayısını azaltın.

Şekerli veya nişastalı gıdalar, dişlerinizde “asit saldırısına ” neden olabilir. Daha az sayıda şekerli içecek için ve daha az şeker tüketin. Gazoz ve şeker, çürüğe neden olabilir. Daha fazla meyve ve sebze tüketin.
Doğum Öncesi dönemde Ağız Bakımı yaptırın.

Sağlık uzmanınızın tavsiyelerine uyun. Bu, hem sizin sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için önemlidir.
Yeterli miktarda Kalsiyum Alın.

Bebeğinizin dişleri ve kemikleri için kalsiyuma ihtiyacınız var. Kalsiyum, süt, peynir, kuru fasulye ve yapraklı yeşil sebzelerde bulunabilir.
0-6 ay

Yemek, konuşmak ve gülmek için bebeklerin sağlıklı dişlere sahip olması gerekir. İşte bebeğinizin gülüşünü korumanın üç yolu:

Florür konusunda bilgi edinin. florür , diş çürüklerini önler ve dişleri daha da güçlendirir. Diş çürüklerini önlemeye yardımcı olmak için, suyunuzun doğru miktarda florür içerip içermediğini diş hekiminize veya doktorunuza sorun. Suyunuz florür içermiyorsa veya yemeklerde veya içme suyu olarak şişe su kullanıyorsanız, diş hekiminiz veya çocuk doktorunuz, bebeğiniz için florür tabletleri tavsiye edebilir.
Bebeği Biberon ile Birlikte Yatırmaktan kaçının. Bebeği biberon ile birlikte yatırmak, çok sayıda diş çürüğüne neden olabilir. Emziriyorsanız, bebeğin sürekli olarak meme emmesini önleyin. Su hariç herhangi bir sıvı – süt ve meyve suyu bile – diş çürüğüne neden olabilir. Bebeğinizin uyurken bir şey emmesi gerektiğini düşünüyorsanız, emzik veya içi su ile dolu bir biberon vermeyi deneyin.
Kendi Ağız Sağlığınıza da Dikkat Edin.
Yapılan yeni bir araştırma, bebeğinizin ilk dişleri çıktığında çürüğe neden olan mikropları ona geçirebileceğinizi göstermektedir. Bu, bebeğinizin mamasını tatmanız ve/veya paylaşmanız veya bebeğinizin sizin ağzınıza parmaklarını sokmasına izin vermeniz ile olabilir. Dolgu yapılmamış çürükler , bu mikropların geçiş imkanının daha da artması anlamına gelmektedir. Bu yüzden çürük dişlere en kısa zamanda dolgu yapılmalıdır!
Çocukluk Öncesi Diş Çürüklerinin Önlenmesi

Çocukluk Öncesi Diş Çürüğü, ciddi bir diş hastalığıdır. Diş çürüğü, ağrı, enfeksiyon, erken diş kaybı, konuşma problemleri ve kendine olan güvenin kayedilmesi, bu hastalığın sonuçlarıdır. Çocukluk Öncesi Diş Çürükleri önlenebilir.

İşte size birkaç ipucu:
Bebeği Biberon ile Birlikte Yataırmaktan kaçının veya bebeğin sürekli olarak emmesini önleyin.
Bebeğinizin dişlerine zarar vermeyecek olan tek sıvı, sudur.
Amerikan Halk Sağlığı Derneğine göre, bebek 12-14 aylıkken memeden kesilmelidir.
6-18 ay

İşte bebeğinizin gülüşünü korumanın dört yolu.

Bebek, 6-12 aylıkken, alıştırma bardağı kullanmaya başlayın. Bebek, takılarınıza ulaşmaya ve oyuncaklarını tutmaya başlar başlamaz, onun eğitim bardağı ile tanışma zamanıdır. Başlangıçta bu zor bir iş olabilir ancak taviz vermeyin. Bebek, bu yeni beceriyi öğrenmeyi sevecektir!


Bebeğinizin biberon ile birlikte etrafta dolaşmasına izin vermeyin Biberonu uzun süre kullanması, “Çocukluk Öncesi Diş Çürükleri” olarak bilinen ciddi bir duruma neden olabilir.


Bebeğinizin dişlerini her gün temizleyin. Bebek 6 aylıkken dişleri çıkmaya başladığında, bebeğinizin dişlerini her gün yumuşak, nemli, bebekler için özel olarak üretilmiş bir diş fırçası ile temizlemelisiniz. Sizin için belki de en iyi pozisyon, oturmak ve bebeğinizi kollarınızda tutmaktır. Ayrıca yere oturabilir ve bebeğinizi kucağınıza da yatırabilirsiniz. Çürük olup olmadığını görmek için bebeğinizin dişlerini kontrol edin. Bebeğin dudağını kaldırını ve dişlerine bakın. Kahverengi veya kireçli beyaz lekeler görürseniz, diş hekiminizi arayın.


Diş hekimini ziyaret edin. Bebek ilk doğum gününe ulaştığında, bebeği ilk diş hekimi ziyaretine götürme zamanı gelmiştir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt