Benzemez Kimse Sanada

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MarjinaL -TR

MarjinaL -TR

Üye

Abi dar bakış açısıyla ne alakası var? Bunu kime söylesem dar bakış açısı diyor fakat bir sanatçının böyle yapmaması gerektiğini ve sadece şarkıyı güzel yaptığı için insanlara '' özel hayatı ilgilendirmez'' denildiğini herkes biliyor.MEsela o kişi güzel şarkı söylüyor fakat dışarda kedi kesiyor icabında adam öldürüyor veya insan eti yiyor gece gündüz barlarda bilmemne şow yapıyor , striptizlerde takılıyor sahneye donla çıkıyor , yok seyircilere sütyen sallıyor , tanga giyip dalga geçiyor. Şimdi böle bi adam oldunu düşünelim , adam iyi sanatçı , sesi güzel özel hayatı beni ilgilendirmez. Bumudur ?

- - - Eklendi - - -

RAp şarkı herşeyden bahseder boş beleş bağırmakla veya ful.l eğlenceyle geçmez. Düşünceye dayalıdır. İnsanı düşündürür zekasına spor yaptırır ve her seferinde birşeylerden bahseder. İster toplumsal olsun ister sosyal ister duygusal ister sert ister laf atmalı (diss) ister savaşla ilgili. Neyse yaaa aman burda rapi sevdirmeye çalışmıyorum. Ben bunu dinliyorum sebebide bu. Donla sahneye çıkan adama sanatçı demem buda benim görüşüm. Tamam dar görüşlüyüm sanata at gözlüğüyle bakıyorum kabul . Hadi iyi akşamlar...
Aynen:ok2:

• Beğen
Tepkiler: HacKLess

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi

Zaten bende onu diyorum şuanda müziğini dinleyeceğimiz adam hiç yok gibi bişey. Bi şöyle göz gezdirsene abi şarkı dünyasına. Hele o popçular hande yenerler kenan doğulular felan zaten nefretlik. Reklamlarda ''hadi sizde elinizi uzatın'' diye iyilik melekleri kesiliyorlar , kliplerine gelince soyunmaktan başka bişey yok haksızmıyım? Ha sorun şurda. Adam özel hayatında istediğini yapsın beni ilgilendirmez. Fakat adam mükemmelde şarkı söylese sahneye donla çıkması bence seyircilere hakaret. Ben olsam öyle anlarım... Bu işler biraz geniş şimdi tartışsak sabaha kadar bitmez. Benim dinlediğim bi kaç sanatçı var. Herkesin kalbinde taht kurmuş Michael Jackson ve rap dünyasından karşısında kimse duramayan ve insanlığıyla bni kendine sevdirmiş olan Ceza . Şimdi başlarız Cezamı dinliyon ıyy ergen diye :ehe

Ceza dinleyebilirsin ama Freddie'nin şarkıları emin ol Cezanın neredeyse bütün şarkılarından daha anlamlıdır.Zaten günümüz pop müziğini yapanlarda yerli yabancı müzisyen değiller ama şöyle bir olay olur bu durumda şuanki gerizekalı pop müzikle rap müziğin tek farkı sözleri olmuş oluyor.Bu durumda rap müzikte müzik olmuyor.Michael Jackson'da sahnede orasını burasını tuttuğu bir dans ile ün yapmış nasıl dinleyebiliyorsun onu ? Ayrıca sahneye donla çıktığı zaman neden seyircilere hakaret etsin.Onunda bir sebebi var öylesine donla çıkmıyor sahneye.O zamanlar gaylerin insan olarak bile görülmediği ve bu tarz şeylerin çok büyük devrim niteliğinde olduğu zamanlar.Freddie için diyebilirim ki özgürlüğü ve müziği çok geliştirdi...

MarjinaL -TR

MarjinaL -TR

Üye

Ceza dinleyebilirsin ama Freddie'nin şarkıları emin ol Cezanın neredeyse bütün şarkılarından daha anlamlıdır.Zaten günümüz pop müziğini yapanlarda yerli yabancı müzisyen değiller ama şöyle bir olay olur bu durumda şuanki gerizekalı pop müzikle rap müziğin tek farkı sözleri olmuş oluyor.Bu durumda rap müzikte müzik olmuyor.Michael Jackson'da sahnede orasını burasını tuttuğu bir dans ile ün yapmış nasıl dinleyebiliyorsun onu ? Ayrıca sahneye donla çıktığı zaman neden seyircilere hakaret etsin.Onunda bir sebebi var öylesine donla çıkmıyor sahneye.O zamanlar gaylerin insan olarak bile görülmediği ve bu tarz şeylerin çok büyük devrim niteliğinde olduğu zamanlar.Freddie için diyebilirim ki özgürlüğü ve müziği çok geliştirdi...

Sadece ceza mı rap yapıyor :zzz:

cukuleaks

Üye

O zaman rap'e müzik değil şiir diyin.O büyük tanınan rapçileride biliyoruz.Ayrıca adam gibi müzisyenleri şarkılarının sözleri herzaman çok güzeldir.Ayrıca Rock müzikte Rap müzikten daha az gürültü vardır...Metal ile karıştırma bence.Gidip Queen'in şarkıları bir bir eminemin şarkılarından daha anlamlı.Hatta çoğu underground rapçidende çok daha anlamlı şarkıları var.Müzik savaşmayı değil barışı göstermeli.Gidip sadece sözleri için rap dinliyorsan onun yerine git şiir dinle.Çok daha anlamlı gelecektir.Gidipte sahneye donla çıktı diye adama sanatçı değil damgası vurupta 2 bilgisayar yapımı sesin üstüne şiir okuyan adama müzisyen olarak bakıyor, hadi onu geçtim o gerçek sanatçının müziğini eleştiriyorsunuz yok artık...
Yok abi ben bişeyi eleştirmiyorum vazgeçtim , şimdi başlasak sabaha kadar sürer :D
Rap müzik şiir değildir. Adı üstünde raptir. ''düz yazı bunda ne var yahu'' diyenlerede gidip 10 saniyelik rap yapıp ses kaydına almalarını tavsiye ediyorum. Bakalım göründüğü gibi kolaymıymış. Her şarkıda olduğu gibi raptede müzikal kurallar var. İşte liriklerin notayla uyumu , hızın sabitliği vs vs birsürü bilmediğimiz terimler. Biz rapçileri dümdüz görebiliriz fakat profesyonel olanlar (Ceza gibi ) bu kuralların hepsini biliyor ve ona göre yazıyor okuyorlar. Bu yüzden rap yapanların zeka seviyesini çok yüksek görüyorum . Çünkü hem bukadar hızlı okuyup hem sözleri kendi yazıp , hem uyakları , kafiyeleri , sözlerin uyumunu , hemde şarkıyla uyumu ayarlamak, üsüne üstlük buna nefes yetirmek aşırı zor birşey.

PC üzerinden sesle geçilmiş diyorsun abi. Cezanın binlerce canlı performans videosu var. MTV de holocoustu canlı söylerken bi videosu var açıp bi izlemeni tavsiye ederim. ŞArkıda neyse canlı performanstada o. Ama diğerlerine baktığımızda canlı performansta aynı performansı veren çok az sanatçı var.

Eminem serserinin teki bana örnek olarak onu verme abi zaten adından söz etmedim. Onlar rapi eğlence , savaşa çeken tipler. Fifty cent gibi. Ama cezaya baktığımızda tamamen barış için yazıyor tüm raplerini . Her şarkısında savaş bitsin barış olsun diye mesajlar veriyor. Kişilik olarakda çok iyi insan.

Rock denildiğinde herkes metal anlıyor evet biliyorum ve sinir oluyorum. Ama rahat ol abi metalle rock arasındaki ayrımı çok iyi biliyorum :)

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi

Yok abi ben bişeyi eleştirmiyorum vazgeçtim , şimdi başlasak sabaha kadar sürer :D
Rap müzik şiir değildir. Adı üstünde raptir. ''düz yazı bunda ne var yahu'' diyenlerede gidip 10 saniyelik rap yapıp ses kaydına almalarını tavsiye ediyorum. Bakalım göründüğü gibi kolaymıymış. Her şarkıda olduğu gibi raptede müzikal kurallar var. İşte liriklerin notayla uyumu , hızın sabitliği vs vs birsürü bilmediğimiz terimler. Biz rapçileri dümdüz görebiliriz fakat profesyonel olanlar (Ceza gibi ) bu kuralların hepsini biliyor ve ona göre yazıyor okuyorlar. Bu yüzden rap yapanların zeka seviyesini çok yüksek görüyorum . Çünkü hem bukadar hızlı okuyup hem sözleri kendi yazıp , hem uyakları , kafiyeleri , sözlerin uyumunu , hemde şarkıyla uyumu ayarlamak, üsüne üstlük buna nefes yetirmek aşırı zor birşey.

PC üzerinden sesle geçilmiş diyorsun abi. Cezanın binlerce canlı performans videosu var. MTV de holocoustu canlı söylerken bi videosu var açıp bi izlemeni tavsiye ederim. ŞArkıda neyse canlı performanstada o. Ama diğerlerine baktığımızda canlı performansta aynı performansı veren çok az sanatçı var.

Eminem serserinin teki bana örnek olarak onu verme abi zaten adından söz etmedim. Onlar rapi eğlence , savaşa çeken tipler. Fifty cent gibi. Ama cezaya baktığımızda tamamen barış için yazıyor tüm raplerini . Her şarkısında savaş bitsin barış olsun diye mesajlar veriyor. Kişilik olarakda çok iyi insan.

Rock denildiğinde herkes metal anlıyor evet biliyorum ve sinir oluyorum. Ama rahat ol abi metalle rock arasındaki ayrımı çok iyi biliyorum :)

Öncelikle bütün müzikal kuralları sese dayanıyorsa olmaz o iş.Müzik dediğinde enstruman olmalı.Gidip ağıt yakan adamda müzik yapmaz bence.Ceza bunları yapıyor evet çok zeki peki ya bir RHCP'nin bassisti Flea ne yapıyor.Senin sadece çalmak için bile 1-1.5 yıl vereceğin bir riff'i yazıyor üstüne sahnede 4 kilo gitarla birlikte hoplayıp zıplayarak çalıyor.O zaman Flea gibi adamlar hiperzekalılar.Bak rap müzik sevebilir dinleyebilirsin buna hiç bir şey söylemem ama gidipte Queen gibi bir müzik devini eleştirirsen sana orda hop denilir.Sen ne biliyorsun ki Queen'i eleştirebiliyorsun der insan bir kere.Sözlerinindeki anlamsızlığı eleştirmiştin az önce ama dediğim gibi eğer merak ediyorsan sana bir kaç parça ve sanatçı vereyim sözlerinin anlamlarını hikayeleri ile birlikte oku.Rap müzikteki gibi sayfalarca yazı yok -bak o da zor bi iş onu okumakta zor buna lafım yok zaten- ama anlattıkları insanı ciddi anlamda ağlatır.Müzik adına kendi ölümünü önemsemeyen ve buna rağmen babalar gibi konserlere çıkan ve ne olursa olsun gösteri devam etmeli diyen bir dehayı bir müzik aşığını bırak sen ben şuan dünyadaki hiç bir insan eleştiremez.Tıpkı rock denilince metal anlayanlar beni sinir ettiği gibi rap denilince arabesk rap anlayanlarda sizi sinir ediyordur.Biliyorum çünkü bende çok uzun süre rap dinledim.Çocukken.

MarjinaL -TR

MarjinaL -TR

Üye
Adamlar kompazisyonları kapıştırıyo. :D

• Beğen
Tepkiler: HacKLess
Metin MF

Metin MF

Üye
ünlü dönergecinden sagoyu kaldırdılar herhalde :zzz:

cukuleaks

Üye

Öncelikle bütün müzikal kuralları sese dayanıyorsa olmaz o iş.Müzik dediğinde enstruman olmalı.Gidip ağıt yakan adamda müzik yapmaz bence.Ceza bunları yapıyor evet çok zeki peki ya bir RHCP'nin bassisti Flea ne yapıyor.Senin sadece çalmak için bile 1-1.5 yıl vereceğin bir riff'i yazıyor üstüne sahnede 4 kilo gitarla birlikte hoplayıp zıplayarak çalıyor.O zaman Flea gibi adamlar hiperzekalılar.Bak rap müzik sevebilir dinleyebilirsin buna hiç bir şey söylemem ama gidipte Queen gibi bir müzik devini eleştirirsen sana orda hop denilir.Sen ne biliyorsun ki Queen'i eleştirebiliyorsun der insan bir kere.Sözlerinindeki anlamsızlığı eleştirmiştin az önce ama dediğim gibi eğer merak ediyorsan sana bir kaç parça ve sanatçı vereyim sözlerinin anlamlarını hikayeleri ile birlikte oku.Rap müzikteki gibi sayfalarca yazı yok -bak o da zor bi iş onu okumakta zor buna lafım yok zaten- ama anlattıkları insanı ciddi anlamda ağlatır.Müzik adına kendi ölümünü önemsemeyen ve buna rağmen babalar gibi konserlere çıkan ve ne olursa olsun gösteri devam etmeli diyen bir dehayı bir müzik aşığını bırak sen ben şuan dünyadaki hiç bir insan eleştiremez.Tıpkı rock denilince metal anlayanlar beni sinir ettiği gibi rap denilince arabesk rap anlayanlarda sizi sinir ediyordur.Biliyorum çünkü bende çok uzun süre rap dinledim.Çocukken.

abi queen hakkında hiç bir bilgim yok o yüzden çok derine inmedim. Bu tartışmada sürer gider en iyisi ben susayım yoksa 2 günde destan çıkar burdan...
Bu arada rapte müzik değil tamamen ses olduğunu söylersen bende sana hop derim abi. Ben 10 senedir rap dinliyorum hala dinliyorum ve dinleyeceğimde çünkü ruhumda hafiften asilik , pes etmemezlik , sözlerimle birşeyler anlatma hissim ver kelimelerle oyun oynama zevki var. Ben buyum böyle kalacağım. Asla ve aslada sahneye donla çıkan bi adamı beğenmem .Ve sırf bu yüzden masterda olsa yaptığı müziğide beğenmem. Çünkü müziğini beğenmem demek o adamı kabullenmek gibi bişey benim için... Müzik müzikallik değil o'dur. Müzik dediğimde aklıma queenin şarkıları değil queen gelir... neyse yaw abi konu çok geniş salla gitsin. Ben rapçiyim sen rockçu bitti işte bu kadar. :)

- - - Eklendi - - -

ünlü dönergecinden sagoyu kaldırdılar herhalde :zzz:
Metin Allah aşkına sen bana söyle sagonun son çıkardığı 2 albümde rapin dışında herşey vardı. Şarkıya başlarken anırıyo aaaa sago burdaaaaaaa aaa sen nerdesin *mk gibi şeyler söylüyor :D Yapma Allahını seversen rap bumu yaw... Hele bide birbirinden alakasız paragraflar. Birisi 4 kıta birisi 9 kıta . Bi mısra 2 saniye sürüyo birisi 1 saniye diğer, 5 saniye. Müzik dağınık discotekmi arabeskmi teknomu ne belli değil. Sago bozdu.

MarjinaL -TR

MarjinaL -TR

Üye

abi queen hakkında hiç bir bilgim yok o yüzden çok derine inmedim. Bu tartışmada sürer gider en iyisi ben susayım yoksa 2 günde destan çıkar burdan...
Bu arada rapte müzik değil tamamen ses olduğunu söylersen bende sana hop derim abi. Ben 10 senedir rap dinliyorum hala dinliyorum ve dinleyeceğimde çünkü ruhumda hafiften asilik , pes etmemezlik , sözlerimle birşeyler anlatma hissim ver kelimelerle oyun oynama zevki var. Ben buyum böyle kalacağım. Asla ve aslada sahneye donla çıkan bi adamı beğenmem .Ve sırf bu yüzden masterda olsa yaptığı müziğide beğenmem. Çünkü müziğini beğenmem demek o adamı kabullenmek gibi bişey benim için... Müzik müzikallik değil o'dur. Müzik dediğimde aklıma queenin şarkıları değil queen gelir... neyse yaw abi konu çok geniş salla gitsin. Ben rapçiyim sen rockçu bitti işte bu kadar. :)

Kısa ve öz konuş. Zamanımı okumakla geçiremem. :gul:

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

Metin Allah aşkına sen bana söyle sagonun son çıkardığı 2 albümde rapin dışında herşey vardı. Şarkıya başlarken anırıyo aaaa sago burdaaaaaaa aaa sen nerdesin *mk gibi şeyler söylüyor :D Yapma Allahını seversen rap bumu yaw... Hele bide birbirinden alakasız paragraflar. Birisi 4 kıta birisi 9 kıta . Bi mısra 2 saniye sürüyo birisi 1 saniye diğer, 5 saniye. Müzik dağınık discotekmi arabeskmi teknomu ne belli değil. Sago bozdu.

Adamın müziğine değil kişiliğine göre yargılamak cidden yanlış.Sen yemek yediğin restorant'daki aşçının yemeğine değilde karakterine göre mi beğeniyorsun o yemeği.Asilik, pes etmezlik, isyan rap müziğe özgü değildir.Öyle lanse edilinmeye çalışılıyor ama öyle değildir.Zamanında Pink Floyd'un bir şarkısında -ki bu şarkıda neredeyse hiç söz yoktur müzik konuşur- öğretmenlerin eğitim tarzını ve insanları koyunlaştırdığını anlatmıştır ki o zamanda böyle bir şeyi yapmak çok zordur.Queen insanların eşcinsellere karşı olan baskıcı tavrına tepki olarak sahneye don ile bir çok kez çıkmış ve sırf bu yüzden gay olduğunu bir çok kere vurgulamıştır.Ev kadınlarının yaşadıkları zorlukları bir şarkısında çok güzel anlatmış ve kendisi ölmek üzereyken bile ben ölsem bile gösteri devam etmeli demiştir ve bunun için şarkı yazmıştır sırf bu şarkısı bile kendisini sadece bir müzisyenlikten çıkarmıştır.RHCP Californication adlı bir şarkısında insanların şehirlileştirilmesinden çok güzel bahsetmiştir.Beğenmeyebilirsin buna bir şey diyemem ama gidipte bu adamlara zevk için müzik yapıyor, hayatın gerçeklerinden bahsetmiyor sözleri anlamsız dedirtmem...Biraz araştır derim rock müziği ve kökenini ortaya çıkışındaki amacını.Bak dinle ya da sev demiyorum sadece bir araştır.Tabi isteyen istediğini dinler farklı şeyleri beğenir orası apayrı.

- - - Eklendi - - -

Bencede pek uzatmaya gerek yok bu konuyu.Sadece Rock müzik kuru eğlence müziği değildir bunu bil isterim.

Metin MF

Metin MF

Üye

- - - Eklendi - - -

:angry:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt