Beni Kazıklayan Bilgisayarcıya Bende Şöyle Yapsam Sizce Doğru Olur Mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Beni Kazıklayan Bilgisayarcıya Bende Şöyle Yapsam Sizce Doğru Olur Mu?
Arkadaşlar anakartım ve hdd 'im değişti. 150 ytl masraf çıkarttı neyse verdik fakat daha aldığımız hdd 1 gün çalışmadan yine yandı ben bişe yapamam diyo şimdi yine hdd değiştrirecez.

Bana masraf 230'a falan gelmiş olacak ama öğrendiğim kadarıyla anakart ve hdd ye verdiği fiyat 100 ytl ama benden 150 ytl tuttu diyerek fazla aldı..

Ayrıca ses kartı getirecek hala bekliyorum şimdi ben bunlara karşılık ondan haberi olmadan 512 ram alacam kutusundan.

Bana yaptıklarına karşılık. Belki bu hırsızlık olarak görülebilir ama ben böyle değil aksine verdiğim paranın hakkını alacağımı düşünüyorum..

Sizce doğru mu yaparım?

D3N1Z

D3N1Z

Üye
Bence ne yapalım sen bana mazot parası gonder ben ADANA'dan 2 kamyon adamla gelim adamı dövelim

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Bence elleme yakalanırsan hayatın kararır onun elinde kanıt olabilir kamera kaydı v.s v.s

Ama senın elinde herhangi bir dosyan,seni koruyacak yeterli dökümanlar yok..

40-50 Ytl ' ye değmez..

Yasminozz

Yasminozz

Üye
bence sakın öle bişey yapma onunla aynı seviyeye düşersin.....

ama tabi hakkınıda ara tüketici haklarına falan şikayet et ne bilim...

tabi yine en doğru kararı sen verirsin....

seyfofen

seyfofen

Üye
<div class='quotetop'>(yasminoz &#064; Apr 24 2006, 06&#58;23 PM) [post=321933]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bence sakın öle bişey yapma onunla aynı seviyeye düşersin.....

ama tabi hakkınıda ara tüketici haklarına falan şikayet et ne bilim...

tabi yine en doğru kararı sen verirsin....
[/b][/quote]
katılıyorum...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mahalle arasındaki bilgisayarcıya ne tüketiic hakları ya..

Bu arada benim ramlerim vardı akşam aldım ondan aradı sennin ramler yok burda aldın mı falan diyo kamera olmadığına eminim ama ..

chuancey

chuancey

Üye
ben olsam bende senin gibi yaparım iyi şanslar

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
İyi de Ahmet madem mahalle arasındaki bilgisayarcıya tüketici haklarının vız geldiğini biliyorsun, senin orada ne işin var?

Ayrıca, bu dediğini de yapma, yasminoz&#39;un dediği gibi onun seviyesine düşersin. Onun yaptıklarına karşılık her şeyi adama anlat ve ne kadar senden fazla para aldıysa o fiyat tutarında bir şeyler iste adamdan..

yitik savaşçı

Üye
Anakart ve HDD değiştiği için yeni birer Anakart ve HDD satın almışsın. Peki bu süreçte bilgisayarcıdan bu yeni parçaların garanti belgelerini istedin mi? Garanti belgesi varsa değiştirmek zorunda...

Ayrıca bu tip işletmelerde bilgisayar kasasını açmak 50 YTL&#39;lik bir servis ücretine tabi olabiliyor.

seyfofen

seyfofen

Üye
sanıyorum seninle aynı civardayız adamın adresini bi ver bakim .

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Parçalar sıfır değilmiş işin kötü yanıda o ya. Bende sonradan öğrendim...

Garanti belgesi falan dedim dün dediki parçalar 2. el sen bana demedin bunu dedim yok söyledim dedi. Ama para çıktı bizim cepten tabi önceki gece yapacak bişe yok.

Sırf 150 ye anakart almış oldum hemde 45 dolarlık anakartı. Ayrıca 20 lik hdd aldık 12 saat sonra bad sector dedi nasıl işse. Bozuk hdd yi geçirdi bize söylyüroum ben burdan sana çalışarak verdim diyo.

Mahalle arasında işin ne demişssinde garantisi bittiği için pc&#39;deki parçaların bende sıfır alacağımızı düşünüerek tamam demiştim ama işte ib... olunca..

seyfofen

seyfofen

Üye
adresini vermedin ozaman benim imzamı oku sabr et.

DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
adamla aynı sewiyeye inmeye degmez "helal etmiorum de" olsun bitsin ona bundan buyuk ceza olmaz

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Bnecede HAKKIMI Helal etmiyorum demen kafi&#33;&#33;

yitik savaşçı

Üye
Bizim hatamız şu; haklarımızı bilmiyor ve arkasını aramıyoruz... Çoğu zaman kazıklanıyor ve sadece Allah&#39;a havale ediyoruz. O yaptığı işle günah defterini dolduruyor belki ama hayat akıyorken de insanlara zarar vermeye devam ediyor. Bugün ben sesimi çıkartmıyorum, yarın sen sesini çıkartmıyorsun; kaybeden sürekli biz oluyoruz.

Bence tüketici hakları savunucusu bir dernekle temasa geç; hem kendi hakkının peşine düş hem de bizlere örnek teşkil et...

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Peki hakkını helal etme demişssinz şuanda verdiği hdd bana ödünç ve 2-3 gün sonra verecem geri.

Ben ondan sonra ne yapacam tüm para gitti babam desen pc için benden artık 1 lira bile yok dedi (notları görünce).

Bu demek oluyor ki net hayatı böyle bi şerefsizlik yüzünden sona eriyor..

madhead

madhead

Üye
<div class='quotetop'>(D3N1Z &#064; Apr 24 2006, 07&#58;18 PM) [post=321930]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bence ne yapalım sen bana mazot parası gonder ben ADANA&#39;dan 2 kamyon adamla gelim adamı dövelim
[/b][/quote]
arkadaşa katılıyorum..hatta bi kamyonda RİZE den kaldıralım..en azından senden sonra birini kazıklamaya çalışırsa iki kere düşünmek zorunda kalır..

Yıgen

Yıgen

Üye
hakkımı helal etmıyorum de olsun bıtsın degmez cunku bızlere de ders vermıs oldun ayrıca

mavizeybek

mavizeybek

Üye
işin yasal boyutu başını ağrıtabilir (uzun sürer o bakımdan) ama en sağlıklısı o gibi gözüküyor. madem adam sana yamuk yapıyo sende onun dilinden konuş haksız olduğunu ona ifade et ve uygun bi dille bundan hoşnut olmadığını eğer bedelini ödemezse bende senin hakkında insanların bidaha kazıklanmaması için reklam falan yapıcam dersin maxicepi örnek olarak göster mesela ama bunları uygun bi dille ifade etmelisin öle damdan düşer gibi olmaz.

ram yürütme olayına gelince bence aklından bile geçirme düpedüz hırsızlıktır

hade kolay gelsin

karakartal

Üye
Dostum sen onu bunu boş ver adama ne yapa biliyorsan yap böyle şerefsizler her şeyi hak ediyorlar
hele hele pc sektöründe az bişi dalgınlığına gelmeye görsün ellerinde ne varsa geçiriyorlar
düşünsenize bu tuzağa düşen arkadaşımız ilk kez pc almıyor birde aynı dükkana giden ve ilk kez bir bilgisayar alacak olanlar ne yapsın bence yapa bileceğin her şeyi yap hatta isim ve adresini ver her yerde teşhir edelim
altına ŞEREFSİZ diye belirterek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt