Beni Çoraplarımla Gömün ! / Ders Alınacak Hikaye /

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Beni Çoraplarımla Gömün ! / Ders Alınacak Hikaye /



Çok zengin bir adamcağız, ölümünün yaklaştığını hissedince, oğlunu yanına çağırmış. Evvelâ en mühim vasiyetini bildirmiş. Demiş ki : “Beni mezara çoraplarımla gömün.” Anlamamakla berâber kabul etmiş oğlu. Adam bir de mektup tutuşturmuş oğlunun eline. “Ölümümden sonra, ilk başın sıkıştığında bu mektubu açarsın” demiş sonra. Ona da “Peki” demiş çocukcağız.

Neyse hak vâkî olmuş, adam rûhunu teslim etmiş. Eş dost toplanıp ağıt yakarken, oğlanı almış bir düşünce. “Ben şimdi bu adamı çoraplarıyla nasıl gömerim” diye. Bir hoca bulup sormuş acele tarafından. Ama müspet cevap alamamış. “Olmaz” demiş hoca, “Dinimizce uygun değil böyle bir şey.” Başka hocaya sormuş, o da “Olmaz” demiş. Çoçuk çâresiz, ölüyü de artık bekletmeden gömmek lâzım. Aklına birden babasının “İlk başın sıkıştığında aç” diyerek bıraktığı mektup gelmiş. Hemen mektubu arayıp, bulmuş. Mektupta şunlar yazılıymış. “Oğlum, gördüğün gibi ben bunca zenginliğime rağmen yanımda bir çorap bile götüremiyorum. Sen düşün gerisini...”
 
  • Beğen
Tepkiler: cotanak81 ve MvP22


Salihyet

Salihyet

Üye
:) bunu biliyordum, her ölümden ve bu güzel yazıdan çıkarılacak dersler olmalı, hatırlattığın için teşekkürler..
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim Salih'im .
 
MvP22

MvP22

Üye
vallahi harika olmus kardesim biliyordum ama yine de harika olmus saol
 
Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Eyvallah :)
 
MvP22

MvP22

Üye
Ya şu kabus konusunda gördüğün bir kabusu anlatabilir misin ?
 
Salihyet

Salihyet

Üye
Farkettim, düzenliyorum :)
 
Cynical

Cynical

Üye
Bu hikayenin Sakıp Sabancı için anlatıldığını duymuştum. Demekki aslında ortalık malı bir hikayeymiş. Lise'de de bir hoca için kendi cevap anahtarına 70 verdiği ve "Kim bu tükenmez kalemle sınav kağıdı dolduran?" diye hayıflandığı anlatılırdı. Biz de ne mal adammış diye dalga geçerdik. Üniversitede aynı hikayenin başka bir hoca için anlatıldığını fark edince anladım ki asıl mal her duyduğuna sazan gibi atlayan bizmişiz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt