Belle sadece bende mi iğrenç ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pRime.

pRime.

Üye

Özeleştiri yapabilmek ve fanatizm yerine bazı doğruları söyleyebilmek en büyük erdemdir güzel kardeşim.
Bunu öğrendiğin zaman, üzerine konuşuruz olur mu?

Nokia'yı en az senin kadar ben de beğeniyor ve seviyorum.
Ama geri kaldığı yerde "şu açıdan geri kaldı", eksiği olan yerde "şurada eksiği var" demekle inciler dökülmez.
Elop yönetiminin gerek pazarlama ve planlama, gerekse araştırma-geliştirme yönünden çuvalladığını düşünüyorum ben.
Doğrudürüst hazırlığını tamamlamadan, eksiklerini gidermeden sırf rakipleriyle arasındaki farkın açılmaması için takvimini dahi belirlemeden güncellemeleri duyurmak, o kadar beklettikten sonra yarım yamalak çıkarmak ve sonra 40 yerinden yamamaya çalışmak, hız yönünden doğrudürüst bir ilerleme kaydememek v.s v.s...
Bunlar Elop ve ekibinin başarısızlığının göstergesidir. Ve ne yazık ki bu başarısızlık dünya markası Nokia'yı çöküşe götürüyor. (Elop'un tuzu kuru nasıl olsa, o maaşını alıyor)

Nokia'nın rakipleri karşısında, giderek pazar payını kaybetmeye başlaması da bunun açık göstergesidir.

Herşeye rağmen Nokia'dan ve Symbian'dan, elbet güzel gelişmeler olur düşüncesiyle umudumuzu kesmemeye çalışıyoruz.
Çünkü çoğumuzun hayattaki ilk telefonu Nokia'ydı. O kullanıcı dostu arayüzüyle başladık telefona, halen de devam ediyoruz.
Belki de bugün hala Nokia'dan umutluysak geçmişten kalan birikim sayesindedir. Ancak Elop ve Nokia'ya yansıyan başarısız grafik o birikimi de tüketiyor günden güne.
Ne diyeyim, umarım Belle ile birlikte yeniden bir yükseliş ve ilerleme trendine girerler.

ben sadece belle'yi kullanmadan görmeden yavaş diyorsan s^3'te yazma demiştim ama sen baya baya saçmalamışsın. :)
1. ben senden daha çok özeleştiri yapıyorum kullandığım sistem hakkında. :oke: ilk başlarda kimse tarayıcı kötü diyemezken bunu ben dedim. arayüzde donanım hızlandırma adam akıllı çalışmıyor diye ben söyledim. sen belle'yi görmeden kullanmadan yok annadan farkı olmayacak yok yine yavaş yok geri kaldı şeklinde yorumlarda bulundun. buna özeleştiri mi diyorsun gerçekten? :zuhaha:
2. nokia'nın hiçbir şekilde fanlığını yapmıyorum, symbian'cıyım sadece bunu da gururla söylüyorum :) ama şu da var şu piyasada maalesef nokia'dan daha kaliteli telefon üreten bir şirket yok.
3. Elop hakkındaki düşüncelerimi tüm forum biliyor zaten burada uzun uzun yazmayacağım iki sistemi birden dandik wp için nasıl öldürdüğünü. :)

son olarak dostum, sen önce git bir symbian belle'li bir cihaz kullan, sonra üzerine konuşuruz olur mu? :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

ben sadece belle'yi kullanmadan görmeden yavaş diyorsan s^3'te yazma demiştim ama sen baya baya saçmalamışsın. :)
1. ben senden daha çok özeleştiri yapıyorum kullandığım sistem hakkında. :oke: ilk başlarda kimse tarayıcı kötü diyemezken bunu ben dedim. arayüzde donanım hızlandırma adam akıllı çalışmıyor diye ben söyledim. sen belle'yi görmeden kullanmadan yok annadan farkı olmayacak yok yine yavaş yok geri kaldı şeklinde yorumlarda bulundun. buna özeleştiri mi diyorsun gerçekten? :zuhaha:
2. nokia'nın hiçbir şekilde fanlığını yapmıyorum, symbian'cıyım sadece bunu da gururla söylüyorum :) ama şu da var şu piyasada maalesef nokia'dan daha kaliteli telefon üreten bir şirket yok.
3. Elop hakkındaki düşüncelerimi tüm forum biliyor zaten burada uzun uzun yazmayacağım iki sistemi birden dandik wp için nasıl öldürdüğünü. :)

son olarak dostum, sen önce git bir symbian belle'li bir cihaz kullan, sonra üzerine konuşuruz olur mu? :)

İncelediğin şeyleri gözünden çok ağzınla inceliyorsun sanırım arkadaşım.

"Bazen görmek için bakmak yetmez."
------------
Söylediğim gibi.
Nokia'yı senden daha çok sevdiğime emin olabilirsin.
Ama bazen özeleştiri yapmak gerekir.
Symbian; Elop ve ekibi yüzünden sınıfta kaldı.
Belle çıkınca, Anna'nın açtığı yaraları ve yarattığı hayal kırıklığını bir nebze toplayabilir belki.
Ancak Symbian üzerinde daha ciddi çalışılması gerek.
Belle'nin çağ atlatacağını söylemek, kendini kandırmak olacaktır.
Tek düşüncem, en azından beklediğimizden iyi olması.

• Beğen
Tepkiler: Suyaka

ancelix1985

Üye
Arkadaslar bende yukledim belle gayette iyi durumda gorsellik dısında internettede dolasıp film izleyebiliyorum.acıkcası annadan iyi sen yuklerken bi hata yapmıs olabilirsin dostum.

pRime.

pRime.

Üye

İncelediğin şeyleri gözünden çok ağzınla inceliyorsun sanırım arkadaşım.

"Bazen görmek için bakmak yetmez."
------------
Söylediğim gibi.
Nokia'yı senden daha çok sevdiğime emin olabilirsin.
Ama bazen özeleştiri yapmak gerekir.
Symbian; Elop ve ekibi yüzünden sınıfta kaldı.
Belle çıkınca, Anna'nın açtığı yaraları ve yarattığı hayal kırıklığını bir nebze toplayabilir belki.
Ancak Symbian üzerinde daha ciddi çalışılması gerek.
Belle'nin çağ atlatacağını söylemek, kendini kandırmak olacaktır.
Tek düşüncem, en azından beklediğimizden iyi olması.

-dostum biz senle ayrı kulvarlardayız. ben diyorum ki belle kullanmadan yorum yapma.
-sen diyorsun ki nokia batıyor ölüyor. konumuz symbian'dı oralara nası gitti anlayamadım.
"Bazen görmek için bakmak yetmez." doğrudur, mesajıma öylesine bakıp tablolarla kanıt sunmaya çalıştın, burnunun dikine gittin daha da. halbuki şurada yazdığın şeylere cevaplar vardı onda da. :)
-söylediğim gibi demişsin:
"Belle çıkınca, Anna'nın açtığı yaraları ve yarattığı hayal kırıklığını bir nebze toplayabilir belki." bunu söylemedin. onun yerine:
Ben Belle'yi hiç görmedim. Ancak Anna'ya göre öyle o kadar çok çağ atlatacağını düşünmüyorum. Beklentim ağırlıklı olarak görselliğin değişeceği yönünde.
Performansa katkısı olmadıktan sonra görsellik de ne kadar teselli eder, orası soru işareti?

Yine ara ara sinir eden donmalar, ekran ve menüler arası yavaşlıklar v.s olacaktır kesinlikle.
Symbian'ı ne yapsa ne etse adam edemiyor Nokia.
Güncel telefon hızları 2 Ghz'ye doğru kulaç atarken, Symbian bu sistemlere göre çok ağır kaçıyor rakipleri karşısında.
Belle'den beklentimi düşük tuttuğum için, ne kadar beklentimin üstünde olursa o kadar iyi hissederim hiç değilse.

Kısacası ben "uçak" değil "modifiye anna" bekliyorum.
Muhtemelen öyle de olacaktır.

-symbian belle ise olabilecek en ciddi çalışmaydı zaten daha üstüne iki büyük güncelleme gelecek. bundan ciddi daha ne olabilir acaba? android gibi belli başlı telefonlarına mı güncelleme desteği sağlasaydı?
kalan şeyler için üstteki mesajımda gayet açıkça ifade ettim kendimi.

----------Eklendi @ 00:06:49 ---------- Yazıldı @ 00:04:07 ----------

he bir de belle kurup memnun olan bunca insanı da yalancı çıkartıyorsun söylediklerinle.

qsaw

qsaw

Üye
En sonunda ban yiyeceğiniz tartışmayın bu kadar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
he bir de belle kurup memnun olan bunca insanı da yalancı çıkartıyorsun söylediklerinle.

Bence tribünlere oynayıp boş konuşmak yerine, Symbian^3 hızı ve performansına ilişkin genel bir memnuniyet anketi aç.
(Tabii orjinal Belle de geldikten bir süre sonra)
Bizler de katılalım olur mu? Böylece durumu görelim.
Yoksa ben sana yazacağım, sen bana yazacaksın sürekli.
Tartışmayı uzatıp da forumdaki insanları rahatsız etmeye gerek yok.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
aynı sorunlar bendede var. geçişlerde donma, tarayıcı vasat, şarj göstergesini bulamadım yüzde olarak, kamera açılırken yavaşlamış bence ve menüye gelince öyle bişey yapıyorsan ben ne kadar uygulama yüklesemde kasmıcak anlmında, mantıgında yaptıgını düşünmüştüm nokia'nın ama yine donmalar oluyor tek temenni görselliği ve orjinal gelince böyle sorunlar olmaması

• Beğen
Tepkiler: Burakkk250

adrenalin09

Üye
aralıgın ortalarına dogru cıkıcakmıs belle.annadan farkı sadece gorsel deıl performans artısı da olucakmışsuan ıcın yuklemenızı onermem.kasıntılar yavaslıklar orjınalı olmadıgı ıcın..bilginize..

mmb7982

mmb7982

Üye
walla arkadaşlar ben c7 me hackli yükledim belleyi.ne bi kasma ne geçişlerde takılma ne tarayıcıdan atma takır takır kullanıyorum.hiçbir şikayetim yok.kim gördüyse bayıldı.cihaz hızlandı bi kere orası kesin sadece ilk açıldığı zaman giriş ekranları annadan biraz daha geç toplanıyo.onuda giriş ekranlarındaki program ve widgetların çok olmasına bağlıyorum.ve şarjımda daha uzun gidiyo şuan.anna kullanırken çoğu zaman aynı gün içerisinde 2 kez şarj ediyordum şuan 1 hatta bazen 1.5 gün rahat gidiyor aynı kullanmaya (24 saat internete bağlı, yolda müzik dinliyorum vb).yani şuan orjinal belle çıksın onu yüklemem o derece hayran oldum ve memnunum bu ilk versiyondan.bence şikayeti olan arkadaşlar tekrar flashlamayı denesinler.çünkü versiyona ve cihaza görede bazen sonuç kötü olabiliyor.bi ara hackli ana kurmuştum ve benzer sorunlarla karşılaştım ama başka bi anna bulup yüklediğimde sorunlar ortadan kalkmıştı.bence versiyonların çoğalmasını bekleyebilirsiniz yada dediğim gibi tekrar flashlayın bazı cihazlara çare olacağından eminim.
saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Burakkk250
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
sadece ilk açıldığı zaman giriş ekranları annadan biraz daha geç toplanıyo.

Belle'de de aynısı olacaksa, hatta daha geç toparlanacaksa o çok kötü.
Telefon açıldıktan sonra 2-3 dk boyunca felç oluyor kendine gelene kadar.
Bir de herhangi bir programı kaldırdıktan sonra donmalar oluyor.

Belle çıktığında Anna'ya göre daha iyi şeyler getireceği kesin,
ancak söylediğim gibi ben öyle çağ atlatmasını yada beklenen gelişmeyi sağlayacağını sanmıyorum.

Güncellemeleri, sırf pazar kaygısı adına doğrudürüst üzerinde çalışmadan, iyice test etmeden, eksiklerini gidermeden yayınlıyorlar.
Sonra fiyasko ve hayalkırıklığı oluyor. Bence Symbian'ın baştan aşağı pazar kayıgısı yerine, kullanıcıların ihtiyacını her yönden karşılayacak şekilde (hız problemi v.s) ciddi şekilde elden geçmesi gerek.

Geçenlerde bir başlıkta haber olarak da paylaşılmıştı, Nokia Symbian'ı hızlandırmak ve geliştirmek adına kullanıcıların fikirlerini ve projelerini topluyor.
En azından bu olumlu bir gelişme. O projeleri dikkate alırlarsa, ortaya daha hızlı ve güzel bir Symbian performansı çıkacaktır sanırım.
Neyse orijinal Belle gelsin, kullanmaya başladıktan birkaç gün yada bir hafta sonra az çok herkesin izlenimi netleşir sanırım.

ozcangoral

Üye
walla arkadaşlar ben c7 me hackli yükledim belleyi.ne bi kasma ne geçişlerde takılma ne tarayıcıdan atma takır takır kullanıyorum.hiçbir şikayetim yok.kim gördüyse bayıldı.cihaz hızlandı bi kere orası kesin sadece ilk açıldığı zaman giriş ekranları annadan biraz daha geç toplanıyo.onuda giriş ekranlarındaki program ve widgetların çok olmasına bağlıyorum.ve şarjımda daha uzun gidiyo şuan.anna kullanırken çoğu zaman aynı gün içerisinde 2 kez şarj ediyordum şuan 1 hatta bazen 1.5 gün rahat gidiyor aynı kullanmaya (24 saat internete bağlı, yolda müzik dinliyorum vb).yani şuan orjinal belle çıksın onu yüklemem o derece hayran oldum ve memnunum bu ilk versiyondan.bence şikayeti olan arkadaşlar tekrar flashlamayı denesinler.çünkü versiyona ve cihaza görede bazen sonuç kötü olabiliyor.bi ara hackli ana kurmuştum ve benzer sorunlarla karşılaştım ama başka bi anna bulup yüklediğimde sorunlar ortadan kalkmıştı.bence versiyonların çoğalmasını bekleyebilirsiniz yada dediğim gibi tekrar flashlayın bazı cihazlara çare olacağından eminim.
saygılar.
aynen katılıyorum arkadaşa. çok güzel özetlemiş.bende hacklı olan versiyonu yükledim. birdaha anna ya dönmekmi downgrade yok ama olsa inanın kesinlikle dönmem.

greatkol

Üye
s.a arkadaşlar belle yi yükledim ama ingilizce oldu onu nasıl türkçe çevireceğim türkçe seçeneği yok aradım her dili yazıyor türkçe yi yazmıyor

ozcangoral

Üye
s.a arkadaşlar belle yi yükledim ama ingilizce oldu onu nasıl türkçe çevireceğim türkçe seçeneği yok aradım her dili yazıyor türkçe yi yazmıyor
yoksa indirdiğin firmware dosyasını direkt olarak mı flashladın. yani rofs2 de euro2 indirip flashladın mı? tahminimce direkt olarak indirdiğin dosyadaki euro3 rofs2 si ile flashlamış olabilirsin. bu linkteki rofs2 yi indirip klasörün içindeki rosfs2 ile değiştir tekrar flash at

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
euro3 le flaş attığınız için olabilir euro2 yle atın türkçe olur

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
yeni gördüm ödemeli arama atınca kitleniyor. sonra aram gelince cevapla veya acma tusuna basınca ilkte algılamıyor..

erdogansafak55

erdogansafak55

Üye
arkadaşım belleye yavaş diyosunuz da elinizin altında youtube var.aratın belleyi nasıl hızlı ve görsellikte yaşadığı iyileşmeyi görün.oda olmadı benim konum var sitede içinde bizzat kendinçektiğim videolar var.bakın bakayım donma kasılma varmı.sırf bulutsuzun mesajlarını gördüm diye bu mesajı kongo cumhuriyetinden yazıyorum.kullanmadan sistemi kötüleyen nasıl markayı sevebilir.bu arada telefonu ve varsa hafıza kartını biçimlendirin,en son flashdan sonra soft format atın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt