Belle kaynak kodu yayınlandı mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kcr

Üye
    Konu Sahibi
Belle kaynak kodu yayınlandı mı?
Son durum nedir? Yeni bir gelişme, geliştirme, çalışma? Bilgisi olan var mı?

MaxipmaN

Üye
haber ne alaka tav oldum yine kesin haber denip cacık olmaz bi haberdir dedim doğruymuş

kcr

Üye
    Konu Sahibi
haber ne alaka tav oldum yine kesin haber denip cacık olmaz bi haberdir dedim doğruymuş

Kategori seçiminde buna uygun hangisi var ki? Duyuru, Tavsiye, Karşılaştırma, Öneri? Ben de bastım habere... :)

MaxipmaN

Üye
ne bilim konu açtığım mı var :d:

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Şu an yok diye biliyorum

burakkk97

Üye
Google, Android ile birlikte Open Handset Alliance'ı kurduğunda, açık kaynak ve Linux geliştiricilerinin büyük bir bölümünün ilgisini
çekmiş oldu. Nokia ise Symbian Vakfı ile birilikte Symbian'ın kaynak kodunu açık hale
getirmeye çalıştı. Ancak daha sonra kaynak
kod yalnızca belli bir kesim için açık hale
getirildi ve Symbian Vakfı Nokia'nın
Symbian'ın tüm hisselerini ve lisanslarını
alması sonucu kapatıldı. Symbian Vakfı yerine adresi açıldı. Bu sırada S60.com da kapatıldı.
Symbian Vakfı'ndan kalan kaynak kod hâlâ
internette paylaşılmaktadır ancak Nokia Belle
kaynak kodu Nokia tarafından
açılmamaktadır.

- - - Eklendi - - -

o degil de symbian.nokia.com da kapanmis :ehe

blackcemre

Üye
Google, Android ile birlikte Open Handset Alliance'ı kurduğunda, açık kaynak ve Linux geliştiricilerinin büyük bir bölümünün ilgisini
çekmiş oldu. Nokia ise Symbian Vakfı ile birilikte Symbian'ın kaynak kodunu açık hale
getirmeye çalıştı. Ancak daha sonra kaynak
kod yalnızca belli bir kesim için açık hale
getirildi ve Symbian Vakfı Nokia'nın
Symbian'ın tüm hisselerini ve lisanslarını
alması sonucu kapatıldı. Symbian Vakfı yerine adresi açıldı. Bu sırada S60.com da kapatıldı.
Symbian Vakfı'ndan kalan kaynak kod hâlâ
internette paylaşılmaktadır ancak Nokia Belle
kaynak kodu Nokia tarafından
açılmamaktadır.

- - - Eklendi - - -

o degil de symbian.nokia.com da kapanmis :ehe

O sitede kapandı yani artık symbian bitti resmi sitesi yok ama böyle denediğinde site açılıyor www'li denediğinde:

- - - Eklendi - - -

O sitede kapanmış.

burakkk97

Üye
ben de oyle dedim zaten :hmmm

kcr

Üye
    Konu Sahibi
Tam bir çelişki. Bir yandan açık kaynak kodlu işletim sisteminin zararından dem vuracaksın, diğer yandan kendi ürünün olan yazılımı pazarlama stratejisi uğruna kaderine terk edeceksin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama. Bakalım windows rüzgarı kesilince ne yapacak?..

burakkk97

Üye
Tam bir çelişki. Bir yandan açık kaynak kodlu işletim sisteminin zararından dem vuracaksın, diğer yandan kendi ürünün olan yazılımı pazarlama stratejisi uğruna kaderine terk edeceksin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama. Bakalım windows rüzgarı kesilince ne yapacak?..

+412418423548521...

dmatias

Üye
nokia için wp son çıkış noktası zaten o da tutmassa ki android şuan piyasaya öyle bir yerleşti ki bana sorarsan wp alır mıyım zannetmiyorum nokianın symbian a davranışından sonra wp yi yalnız bırakmıycağının garantisi yok nokia gibi bir devin kendini yiyip bitirişini izliyoruz bence hala piyasadaki en kaliteli malzemeye sahip telefon maalesef yazılımsal sıkıntılardan dolayı en az tercih edilen cihaz

kcr

Üye
    Konu Sahibi
nokia için wp son çıkış noktası zaten o da tutmassa ki android şuan piyasaya öyle bir yerleşti ki bana sorarsan wp alır mıyım zannetmiyorum nokianın symbian a davranışından sonra wp yi yalnız bırakmıycağının garantisi yok nokia gibi bir devin kendini yiyip bitirişini izliyoruz bence hala piyasadaki en kaliteli malzemeye sahip telefon maalesef yazılımsal sıkıntılardan dolayı en az tercih edilen cihaz

Belle Nokia'nın bugüne kadar ortaya koyup koyamayacağı en stabil işletim sistemi. Windows'un telefonlarda tam verimli çalışması ve yazılım pazarından hatırı sayılır bir pay alması için daha çok zamana ihtiyacı var ve bu süre zarfında Nokia bu ortaklıktan sıkılıp bırakacaktır düşüncesindeyim. Çok sürmez diğer markaların malzeme kalitesinde de Nokia'yı yakalamaları. O kozu da sonsuza kadar elinde kalacak değil. İşte o zaman Belle'ye dönse de Android'e geçse de kimse yüzüne bakmayacak. Symbian'a sırtını dönmeyecekti...

dmatias

Üye
valla yeminle söylüyorum şu 2 bin tl lik iphone yazılım olmasa 1 tl bile etmez adamlar hepi topu 2 tuş koymuşlar 2 side 3 ayda cortluyo ve garantisi yoksa veya dandik bi yerse garanti servisi 1700 tl para istiyolar o tuşu yapmaya bizzat arkadaşımın başına geldi

blackcemre

Üye
Nokia Symbian'ı satmayacak mı?

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
satılsa da yeni şirket bize destek vermez.boşuna ümitlenmeyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt