haber ne alaka tav oldum yine kesin haber denip cacık olmaz bi haberdir dedim doğruymuş

Google, Android ile birlikte Open Handset Alliance'ı kurduğunda, açık kaynak ve Linux geliştiricilerinin büyük bir bölümünün ilgisini
çekmiş oldu. Nokia ise Symbian Vakfı ile birilikte Symbian'ın kaynak kodunu açık hale
getirmeye çalıştı. Ancak daha sonra kaynak
kod yalnızca belli bir kesim için açık hale
getirildi ve Symbian Vakfı Nokia'nın
Symbian'ın tüm hisselerini ve lisanslarını
alması sonucu kapatıldı. Symbian Vakfı yerineLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızadresi açıldı. Bu sırada S60.com da kapatıldı.
Symbian Vakfı'ndan kalan kaynak kod hâlâ
internette paylaşılmaktadır ancak Nokia Belle
kaynak kodu Nokia tarafından
açılmamaktadır.
- - - Eklendi - - -
o degil de symbian.nokia.com da kapanmis![]()
Tam bir çelişki. Bir yandan açık kaynak kodlu işletim sisteminin zararından dem vuracaksın, diğer yandan kendi ürünün olan yazılımı pazarlama stratejisi uğruna kaderine terk edeceksin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama. Bakalım windows rüzgarı kesilince ne yapacak?..
nokia için wp son çıkış noktası zaten o da tutmassa ki android şuan piyasaya öyle bir yerleşti ki bana sorarsan wp alır mıyım zannetmiyorum nokianın symbian a davranışından sonra wp yi yalnız bırakmıycağının garantisi yok nokia gibi bir devin kendini yiyip bitirişini izliyoruz bence hala piyasadaki en kaliteli malzemeye sahip telefon maalesef yazılımsal sıkıntılardan dolayı en az tercih edilen cihazTam bir çelişki. Bir yandan açık kaynak kodlu işletim sisteminin zararından dem vuracaksın, diğer yandan kendi ürünün olan yazılımı pazarlama stratejisi uğruna kaderine terk edeceksin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama. Bakalım windows rüzgarı kesilince ne yapacak?..
nokia için wp son çıkış noktası zaten o da tutmassa ki android şuan piyasaya öyle bir yerleşti ki bana sorarsan wp alır mıyım zannetmiyorum nokianın symbian a davranışından sonra wp yi yalnız bırakmıycağının garantisi yok nokia gibi bir devin kendini yiyip bitirişini izliyoruz bence hala piyasadaki en kaliteli malzemeye sahip telefon maalesef yazılımsal sıkıntılardan dolayı en az tercih edilen cihaz
Nokia Symbian'ı satmayacak mı?
Satsa bari de symbian kullanıcıları rahat bir nefes alsa...
satılsa da yeni şirket bize destek vermez.boşuna ümitlenmeyin.