Belirlenmiş Bölümlere Bir Günde Açılabilecek Konu Sayısının Üst Sınırının Belirlenmesi Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Belirlenmiş Bölümlere Bir Günde Açılabilecek Konu Sayısının Üst Sınırının Belirlenmesi Hakkında
Arkadaşlar bir bölüme bir günde açılabilecek konu sayısında bir sınır olmalı.

Zira sınırı olmayınca adam bir pompalıyor konuları o bölümde kendi yazdığını bile bulamıyorsun sonra. Üyelerin o bölümde yorum yazası gelmiyor. Hem bu kadar fazla açınca adam kendi açtığını da okumuyor, kalitesiz konular yığını oluyor bölümlerde.

Burada karşılaşabileceğimiz sorun, ölü bölümleri canlandırma çalışmaları olabilir. Zira Doğuş-Ceyda ve Noscatter adlı üyeler bir konu kasma yarışında ve bu görece yarar da sağlıyor bize.

Ama "konu dışı" - "haber köşesi" - "mizah bölümü" - "her telden fotoğraflar" gibi ölü olmayan ve üyelerce sıkça kullanılan bölümlere "günde 3 konu" sınırının konması yerinde olacaktır kanaatindeyim.

Yani bir üye belirlenmiş bölümlere 1 gün içinde 3 konu açabilsin derim ben. Siz ne dersiniz?

Ozan

Ozan

Admin
Ben bir sınırlama koymaktan yana degilim Ata açıkca ve kısacası. Sadece spam konu açmakta uyarılabilir üye ve tekrarlamaz. Fazla konunun siteye zararı yok çünkü

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Müsadenle bu konuyu alt yönetime de açacağım Ozan... Bu konuda biraz yorum görelim bence...

Ozan

Ozan

Admin
Aç tabi canım ben olumlu bakmıyorum, Hasan da olumlu bakmıyorsa karar meclisten geçmez :ehe

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Aslında mantıklı. Üç dört gündür elemanın birisi habire haber konuları açıyor. Benzeri durumları önlemek için iyi yol. Ama 3 çok az olur. 5 ya da 7'de sabitleyebiliriz. :hmmm

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Anketimiz: Bazı konularda "konu açma sınırı" olmalı mı?
Evet
15 88.24%
Hayır 2 11.76%

Sonuç "tam olarak" tahmin ettiğim gibi çıktı. Sadece Sensations şaşırttı beni. Ki o da zaten yeni sayılır forumda.

Bu sonuç MaxiCep'in belki de gelmiş geçmiş en aktif, en kalabalık ve en etkin yönetim kadrosu tarafından şiddetle istenmesi açısından çarpıcı.

Açıkçası oldukça büyük olan ancak MaxiCep açısından bakıldığında "konu dışı ve altı" durumda olan bir forumda rastladığım bir durumdu bu. Orada gerçekten kaliteli konular açılmasını sağlıyordu bu kural. Ayrıca sürekli konu açıcılar tarafından insanlar rahatsız da edilmiyordu.
Keza bir forumda "sohbeti olan" "yorum yapmayı seven" "kaliteli konu görmek isteyen" adamın bu konuya olumsuz yazması çok da mantıklı değil.
Zira konulacak böylesi bir kural forumda kaliteyi arttıracaktır.

Eee Ozan? :)

Ozan

Ozan

Admin
Böyle bir özelligin normalde olmadıgını söylemistim Ata diğer konuda, o yüzden yazdırmamız gerekecek ve dolayısı ile zaman... Önceliklerimiz var portal gibi, bunların arasına bu tip ekstra olmayan özellikler sıkıstırmak karıstırıyor sistemi, yazdırmaya ve özelligi olusturmaya calisacagim.

Belirli forumlarda olması daha karısık hale sokuyor olayı teknik olarak.

Sen kısaca hangi forumlarda ne gibi bi sınır olacak yaza dur.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Arkadaşlar yazılıma eklenene kadar moderatör arkadaşlar elle yapabilirler bunu. Tabii biz de.

Ayrıca
aşağı açarsak her kafadan bir ses çıkacak. Hem site menfaatlerini adminler olarak daha fazla düşünüyor olmalıyız.
Biz burada belirleyelim.

1) Her bölümde mi olacak belli bölümlerde mi?

Ben;
Konu Dışı / Diğer
Kategorisini tamamen bu sınıra dahil edelim derim.
Kültür - Sanat
ve
Futbol
bölümü de dahil edilebilir.,

2) Sınır?
Ben günde 5 konu iyidir derim.

Sizler ne dersiniz?

Ozan

Ozan

Admin
Yöneticilere yük vermeyelim, üyelere kural verip kafalarını karıstırmayalım.

Sistemi kurunca duyururuz Ata. Limitleri belirleyelim simdilik

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Peki paşam... Fikrimi yazdım ben.
Senin de bir fikrin var mı sorduğum sorularla ilgili?..

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Tarih bölümüne de olmalı. Konu dışı bölümleri kadar olmasa da , bazen gaza gelen üyeler o bölümde de ardı ardına konu açıyorlar. Başka da gerekli bölüm yok sanırım, en çok sıkıntı Konu Dışı kategorisinde zaten.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kaç olmalı peki?..

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
İlk başta tüm bölümlere aynı sınırı koyalım. Sonra duruma göre değiştirelim derim.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
5?

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
O bölümlerle sen bizden daha çok haşır neşirsin Ata. O yüzden sınırı senin belirlemen daha iyi olur gibi. Ama , illaha fikir alayım dersen, evet 5 iyidir. :hmmm

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Olamıyorum vallahi Hasan...
Haber bölümündeki son 12 sayfaya bir göz atar mısın?.. Şevk-heves kalmadı vallahi öldüm bittim... :dry:

5'dir o zaman sınır.
Konu dışı üstü hakkında ne düşünüyorsun?

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Haber bölümünün cılkı çıktı artık. Elemana sağlam bir uyarı geçmek lazım.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
GEÇEMİYORUM HASAN!
Adama uyarı verdiğimde, senin yönetin ishal olmuş, ben şurada bir yellendim diye mi ceza veriyorsun dese ne diyeceğim?..

Benim yöneticim bu adamın yaptığının kat be kat fazlasını yapıyorken ben bu adama nasıl uyarı geçeyim?
Yöneticime de laf edemiyorum çünkü Ozan diyor ona git de konu aç diye.
Ozan'a da bir şey diyemiyorum çünkü adam sitesinin menfaatlerini düşünüyor.

O yüzden belli bölümlere konu sınırı koyalım dedim zaten.
Yukarıdaki sarmalın sonucu olarak haber bölümü öldü!.. Diğer bazı bölümler de can çekişiyor. Hayır yaşayanın olmadığı ama ziyaretçisi bol olan bir site olacağız en sonunda. Öyle yerlerin de bir adı var: Müze.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...