DreaMagiC- Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
DreaMagiC- Hakkında
Reşwan' Alıntı:
DreaMagiC' Alıntı:
Aynı başlıkta iki konunun linklerini istemişsiniz hocam. Siz daha iyi bilirsiniz ama ya birini kitleyip diğerine yönlendirelim yada üyenin de onayını alarak birini silelim. Konular;

http://www.maxicep.com/htc/one-s-guncelleme-geldi-686017.html
http://www.maxicep.com/htc/one-s-guncelleme-geldi-686497.html

Bu arada ben Ozan Bey'e pm attım ancak cevap gelmedi askerde olmasından dolayı herhalde. Sizinde bu konuda tam yetkiniz var galiba. Ben Htc bölümüyle elimden geldiğince ilgileniyorum. Ve bazı sorunlar karışıklıklar çok oluyor ve bunları bir türlü düzene sokamıyorum rütbe gereği. Bunu Ozan Bey'le ilk başta konuşmuştuk onun bana söylediği zaman gerektiği. Haklısınız bu tür şeyler için zaman gerekli ancak bu HTC bölümünde Moderatör olmadan düzelecek cinste değil. Bu konuda duyarlı ve bilgili Moderatör alımı yapmanızı yada atamanızı tavsiye ediyorum. Lütfen yanlış anlamayın ama bu bölüme bakmayacak ilgilenmeyecek birini Moderatör yapmayın. Çünkü bazı bölümlerde görüyorum sadece şikayet mesajları değerlendiriliyor. Herhangi bi şekilde konu açmayan, insanlara yardım edemeyen bilemediği için bu tür moderatörler çok forumda. Böyle birini atamayın lütfen. Ben ilk üye olduğumda zaman geçsin sizi düşünüyorum demişti Ozan Bey ama artık vaktinin geldiğini düşünüyorum ben olamasam bile biri HTC bölümüne gerekli saygılar...
Tamamdır teşekkürler, ilk açılan konu her zaman açık kalmalıdır diğerine link atılır ve kapatılır.

Tavsiyelerinide değerlendirmeye alayım biraz zaman geçebilir geri dönüş yaparım.

Reşwan' Alıntı:
DreaMagiC' Alıntı:
Konu açmada ki 70000 karakter olayının çözümü nedir ? Ve HTC Bölümüne mod gelmedi hala neden acaba ? Ben bugün 4 saat boyunca bir konuyla uğraştım ve bu hatayı aldım.



Modlara anlattım durumu yapacak bi şey olmadığını size pm atmamı söylediler. Ama Ali abi size pm atmamı durumu anlatmamı söyledi. Bende öyle yapıyorum ancak haklı yere sinirliyim şu an beni anlayın. Kaç saattir ben bununla uğraştım ve EroL a pm attım dedim 70000 karakter sınırı var konu var 4 saat uğraştım dediği laf konuyu böl ve alta yoruma yaz devamını. Ben bunu düşünemeyecek kadar akılsız değilim. Yönetimde ki herkese tesüf ediyorum kimse benimle ilgilenmiyor bir pm atıyorum ne kadar sonra cevap veriliyor. Daha dicek bi şey bulamıyorum gereken neyse yapın hocam iyi forumlar...
Yönetimdeki arkadaşlarında kendileri için ayrıdıkları belli bir vakit var ancak ordan oraya koşturmaca içindeler ve bazı konularda fikirleri olmayabilir normal karşılamak gerek diye düşünüyorum sizcede öyle değilmi ?

Soruna gelince: konuda belirli bir sınır verilmiştir mesaj uzunluğu çok olmaması için 70000 karakterden fazla yazılamıyor be nedenle benimde buna benzer konularım olmuştur çok uzun bir makale paylaşımı yapınca 2 yada 3'e bölüyorum ilk mesajda sığdığı kadarını yazar geri kalanını 2. mesaja eklersiniz.
Erol size cavabını vermiş size akılsız dememiş dikkatiniz çekerim biraz daha anlayış lüfen.
HTC bölümü moderatorü için se şuan sadece htc için yönetici gerekmiyor bunu yönetimce konuştuk diğer mod arkadaşlardan yada daha önceki belirlediğimiz yönetici adaylarından birini atayacağız.
Ayrıca size hatırlatmam gereken bir konu daha var htc şuan android olarak ön planda olduğu için htc ile alakalı tüm konular android e açılıyor android ile alakalı konularınız varsada oraya açmamanı tavsiye ederim çünkü pek hit almaz orda.

Reşwan' Alıntı:
DreaMagiC' Alıntı:
Benim amacım kimseye laf söylemek değil. Karakter limitini çok saçma buldum ve inanın sizde benim gibi 4 saat boyunca bir konuya odaklansaydınız ve heryeriniz ağrısaydı (Hiçbir çıkarınız olmadan !) sizin tepkinizi çok merak ediyorum açıkçası. Acaba anlayışla mı karşılardınız yoksa benim gibi sinirlenip tüm yöneticilere sitem mi ederdiniz ? Mesaj uzunluğunun hiç bi önemi yok. Yeterki açılan konu gerekli olsun. Sizin bana dediğiniz laf doğru değil. Android bölümünde hit yapabilir ancak neden bir HTC bölümü android bölümü kadar hit yapmasın. Benim amacım konuya hit yaptırmak değil HTC bölümüne giren kişi gelsin ve yararlansın bir başka arkadaşına söyler böyl böyle hem üye sayısı artar hemde çok istediğiniz hit sayısı artar. Tekrar söylüyorum hiçbir çıkarı olmadan bunları yapan insanın sizden beklentisi ne sadece özgürlük ama siz buna izin veremem derseniz bende daha özgür forumlara giderim bu kadar basit. Asla yanlış anlamayın sizin için hiçbir anlam ifade etmediğimi çok iyi biliyorum alt tarafı bir üyeyim sonuçta ama böyle yönetici olunmaz. Eğer başka çözümü yoksa bu özgürlüğü veremeyeceksiniz söyleyin ve ben bu forumdan arkadaşlarıma veda ederek tüm konularımı sildirip çeker giderim. Bu bir tehdit değil olamaz da zaten. Sadece siz nasıl modlarınızı koruyorsanız bende aynı şekil kendimi savunurum sorunum çözülmüyorsa benim burda işim yok. İnşallah anlamışsınızdır beni...
Anlıyorum sizi
Acaba anlayışla mı karşılardınız? sorusuna cevabım evet zira karşılamasaydım şimdi burda olmazdım.
Özgürlük dediğiniz kıstas sadece sizin için belirlenmiş birşey değildirki özgülüğünüz elinizden alınsın.
izin veremem demedim ! forum ayarlarında şuan için birşey yapamam ozan askerden döner uygun görürse bu sayıyı arttırır.



Son cevabımla beraber yaklaşımımı görebilirsiniz :)
Burda arkadaşlarını da yanında alıp götürmesi için ağır bir hata yanlış hakaret vb bir durum söz konusu değil hala anlamıyorum bu şekilde yaklaşmama rağmen bu konuyu ileri sürmesinin sebebini.

Tamda yönetime bu teklifi sunacaktım ki; 2. mesajdan sonra bu kararı kendim belirledim ve uygun olmadığını fark ettim gerekli açıklamayı kendisine yaptım
.

Sizde iyi bilirsiniz arkadaşlar yönetime yeni adaylar almak istediğimde belli bir süre deneme yapıyorum yönetime gerçekten layıkmı? sabırlı hoş görülü birimi? ilerde sorun yaratırmı? nu arayış içine girer takip ederim uygun görülürse yönetime sunarım onaylanırsa yönetime alırız fakat ben süreci yani takibimi gerçekleştiremeden hemen 2 gün içinde tekrar geri dönüş yaparak, mesaj karakter sayısını / yöneticilerin yaklaşım tarzını vs karalamalar sinirli yaklaşımlar içinde sitem ettiğini görünce bu arkadaşı uygun görmedim ve açıklamamı yaptım.

Bu durumda yönetim olarak yapılan işlemi baştan sona inceleyiniz size göre doğru olan / yada yanlış olan olması gereken nedir? görüşleriniz belirtirseniz sevinirim.

Bu arakadaş faydalı biri, hevesli ve bölümde yönetici olma isteği oluşdu fakat sabırsız davranışı, yönetime yaklaşımı ve kendisi ile beraber diğer arkadaşlarınıda yanında götürme eylemine girişerek üzerimdeki güveni azalttı, peki hala yönetici olma hakkı varmı? denemeye almaya değermi? bu üyeyi ve ekibini kazanmamız gerekirmi? sorularına cevap vermeniz halinde nasıl uygun görülürse onu yapalım arkadaşlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede


Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
En küçük şeyde üyeleri organize edip başka forumlara üye çekmeye çalışanların burada mod olma hakkı yok bana kalırsa. Aktif ve yararlı olmasından çok bize olan sadakati önemli.. Ama güvenilir biri değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: minoo, Reşwan, L-LumieRe ve 1 kişi daha
KayraBey

KayraBey

Üye
Şahsen tanımıyorum ama moderatörlük beklerken altı üstü bir konu açımında ki sorun sebebiyle (ki yardımcı olunmuş kendisine) bu kadar yaygara koparıyorsa takipte kalınması bence daha iyi olacaktır.O'da pişman olmuştur belki ve tecrübe ile sabit (genelde sonuç değişmediği için yazıyorum) buradan kopması/kopmaları zor olur.İçinde hep uhde kalır.

Tabi şimdi kendisine bu tip bir teklif sunulduğu zaman zihinlerde ne gibi çatlak sorular oluşacak? Diğer üyeler ve/veya kendi neler düşünür acaba?

1) Heee yaa anladılar yanlışlarını şimdi kendilerini affettirmeye çalışıyorlar.
2) DreaMagic abi helal olsun söke söke aldın hakkını.!...
3) Yönetim hatasını anladı.Eee ne de olsa bir sürü üye burdan gidince mecbur kaldılar...

gibi.... Yanlış mı düşünüyorum?...
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan ve L-LumieRe
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Oncelikle olaylarin gelisimiyle aktardiklari farkli yani yalan konusuyor. Sana soyledikleriyle bana gonderdigi pm de farkli ifadeler kullanmis.
Sekil olarak yonetimden rahatsiz olmasi ve bizi elestirmesi beni memnun eder,eksigimizi gorup kendimizi gelistirmemizi saglar. Fakat bunu aleni bir sekilde ithamlarla yaparsa bu elestiri degil karalama olur. Ve bu yonetimi karalayan birisinin o olusumun icinde olmasi bence iki taraf icin de etik olmaz ve benim yonetim prensiplerime aykiridir. Boz bu arkadasi yonetime alirsak ben yaptim oldu havasiyla kendisini yonetimin uzerinde gorme cabasinin olusmayacagini kimse garanti edemez. Ayrica ekibi dediginiz gereksiz uye takimi da arasinda biz galip geldik havasiyla daha da azitir ve sonunda hepsi banlanir. Sonuc olarak da gitmesinler diye taviz verdiklerimiz ceza ile uzaklastirilmis olur. Onlar yaptiklari hatanin farkinda ve gittikleri hicbir yerde bu ortami yasayamiyacaklarini anladilar. Hala daha burada konu acip sohbet etmeye calisiyorlar, malum siteye o konuyu actiktan sonra burada gelip konu da acmiyacaksin mesaj da yazmiyacaksin.

Velhasili kelam bu kadar hengameden sonra benim icin yaptiklari butun guzel seyler yok hukmundedir. Ayni sevgi ve guveni kazanmak icin tekrar ayni calismayi sergileyip bizi kazanmaya calismalidir. Bana gore bu uye herhangi bir yeni uyeden farksizdir notr uyedir kendisini tekrar ispat etmelidir. Asla yonetim prensiplerinden taviz verilmemelidir. Bir kere yapilmasi her zaman yapilabilecegi izlenimi dogurur ve onunu almakta sıkıntı yasariz. Umarim anlatabilmisimdir.
 
  • Beğen
Tepkiler: L-LumieRe, Reşwan ve Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Oncelikle olaylarin gelisimiyle aktardiklari farkli yani yalan konusuyor. Sana soyledikleriyle bana gonderdigi pm de farkli ifadeler kullanmis.
Sekil olarak yonetimden rahatsiz olmasi ve bizi elestirmesi beni memnun eder,eksigimizi gorup kendimizi gelistirmemizi saglar. Fakat bunu aleni bir sekilde ithamlarla yaparsa bu elestiri degil karalama olur. Ve bu yonetimi karalayan birisinin o olusumun icinde olmasi bence iki taraf icin de etik olmaz ve benim yonetim prensiplerime aykiridir. Boz bu arkadasi yonetime alirsak ben yaptim oldu havasiyla kendisini yonetimin uzerinde gorme cabasinin olusmayacagini kimse garanti edemez. Ayrica ekibi dediginiz gereksiz uye takimi da arasinda biz galip geldik havasiyla daha da azitir ve sonunda hepsi banlanir. Sonuc olarak da gitmesinler diye taviz verdiklerimiz ceza ile uzaklastirilmis olur. Onlar yaptiklari hatanin farkinda ve gittikleri hicbir yerde bu ortami yasayamiyacaklarini anladilar. Hala daha burada konu acip sohbet etmeye calisiyorlar, malum siteye o konuyu actiktan sonra burada gelip konu da acmiyacaksin mesaj da yazmiyacaksin.

Velhasili kelam bu kadar hengameden sonra benim icin yaptiklari butun guzel seyler yok hukmundedir. Ayni sevgi ve guveni kazanmak icin tekrar ayni calismayi sergileyip bizi kazanmaya calismalidir. Bana gore bu uye herhangi bir yeni uyeden farksizdir notr uyedir kendisini tekrar ispat etmelidir. Asla yonetim prensiplerinden taviz verilmemelidir. Bir kere yapilmasi her zaman yapilabilecegi izlenimi dogurur ve onunu almakta sıkıntı yasariz. Umarim anlatabilmisimdir.

Aynen katılıyorum.Sıfırdan başlayıp bir yerlere gelmesi daha doğru olacaktır.
 
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Şirin babanın konusuna bakarak üye uygun mudur değil midir değerlendirelim madde madde..


1-)Üyenin forumdaki dönemsel olmayan, "sürekli aktifliğine" bakarız.

Burada özellikle teşekkür-süre ve mesaj istatistiklerinde nerede olduğuna bakarız.
Ama birinci olmanız gerekmez, bu istatistiklerde her ay düzenli olarak ilk ellilerde olsanız yeter. Birinci olanlar zaten genelde kasıyordur :naughty:

İstatistikler çok bıçak sırtı bir meseledir. Şöyle ki;
üye, "teşekkür almak için" konu açıyor ve üyeleri kendisine teşekkür etmeye zorluyor ise, dahası sahte üyelik alıp teşekkür ediyorsa kendisine; ya da,
mesaj istatistiklerinde üst sıralarda yer alabilmek için her konuya birbirini tekrarlayan saçma ve anlamsız-içeriksiz mesajlar yazıyor ise (mesela: tşk, saol, eyw, güzel oyun, :oke: :tşk: :ehe gibi); ya da,
çeşitli programlarla aktiflik süresini arttırıyor ise,
yapmak istediğinin tam tersi bir etki yaratır bizlerde. Yani adeta kaş yaparken göz çıkartır. Hatta uyarı cezası alabilir-forumdan uzaklaştırılabilir.

Yani biz aslında sizin aktifliğinize bakarız ama içi boş aktifliğinize değil, kaliteli ve yararlı aktifliğinize bakarız.
Üye diğer üyelerce tanınıyor seviliyor.. Paylaşımları az gibi geldi ama.. Yani konularına baktığım zaman bir tane detaylı büyük bir konu, 2-3 haber konusu, 2 tane oyun konusu var..Yönetici olması için yeterli mi bilmiyorum üst yönetim karar versin..
Bu madde benim için
olumsuz.



2) Üyenin gönderdiği "yerinde" şikâyetlere bakarız.

Sağ üst köşedeki şikâyet butonunu ne kadar çok, gerektiğinde ve yerinde kullanırsanız o kadar dikkat çekersiniz. Bu üye forumla ilgili, kuralları iyi biliyor ve kural dışı durumlara kayıtsız kalmıyor deriz.
Şikayet konusunu bilemeyeceğim onun için olumlu veya olumsuz bir cevabım yok..
3) Üyenin diğer üyelerle olan ilişkilerine bakarız.

Burada her şeyden önce kişi üyelere yardım ediyor mu buna bakarız. Örneğin pc ya da cep telefonları bölümünde üyelere yardım eden, sorulan sorulara cevap veren kişileri o bölümlerde moderatör olarak görmek isteyebiliriz.

Buna mukabil, kişi üyelerce seviliyor mu, üyelerle iyi geçiniyor mu, buna bakarız. Hepimiz insanız ve hepimizin sinirlendiği, tartıştığı zamanlar olur. Ama kavga etmekle kavgacı olmak farklı şeylerdir. :)
Ayrıca MaxiCep sitesinin bir "üye profili" vardır. Hatalarıyla, kusurlarıyla...
Siz mükemmel bir insan olabilirsiniz. Ama bizim için önemli olan bir üyenin ne kadar mükemmel olduğu değil, bizim üye profilimizle arasının ne kadar mükemmel olduğudur :)
Htc bölümünde sorulara cevap veriyor üyelerle de iyi anlaşıyor..
Bu maddeye bakıldığında olumlu.

4) Yönetime yakın ve yönetimle iyi geçinen kişiler genel olarak daha çabuk dikkat çeker.
Bu durum kimi zaman "torpil" olarak anlaşılıyor ne yazık ki... Ama siz takım arkadaşlarıyla uyuşan birisini mi takımınızda görmek istersiniz yoksa takım arkadaşlarıyla sürekli sorun yaşayan birisini mi?.. :)
Birbiriyle uyumlu olanlar daha kaliteli ve verimli çalışırlar.
Bu arkadaş yönetime gelecek olursa eğer herkes iyi geçinse bile ben geçinemem..
Haram Olsun diyorum ve susuyorum...
Siteye mal olan içerikleri hakkında yazdığı cevap..

Herkes hakkını helal etsin diye konu açarak yönetimi karalayıp sonra da yönetime girmesi nasıl olur bilmiyorum..
Ama test mod yapıp önce tükürdüğünü yalatıp sonra yönetimden alırsak güzel bir intikam alabiliriz :ehe

Ayrıca maxicepten farklı sitelere adam çekme girişimi de henrynin yaptığından farklı değil.. Henry gelse bir sürü paylaşım yapsa yönetime alacak mıyız?
Bu madde olumsuz.

5) Amacı yönetici olmak mı yoksa yardım etmek ve düzeni sağlamak mı, buna bakarız.
İşte en önemli madde bu.
Amacı yönetici olmak olan üyeler hemen kendini belli eder. Mesaj sayıları 500-1500 arasında olan bu üyeler "dönemsel" aktiflik gösterirler. Yani bir ay, bilemedin iki ay aktiflik gösterir ve sonrasında ayın üyesi ya da moderatör olamaz iseler, aktiflikleri birden bire yok olur. Küserler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını düşünür ve giderler.
Halbuki biz hedefi "yönetici olmak" olan kişileri özellikle yönetici yapmaktan kaçınırız.
Neden?
Diyelim ki bu kişi yönetici oldu. Sonra?
Bırakır gider. Aktifliği azalır. Zamanla nerede olduğu belli olmayan bu arkadaş görevden alınır. Zira amacına ulaşmıştır.
Ama amacı yardım etmek-forumda düzeni sağlamak olan kişi moderatör olursa aktifliği azalmaz. Zira onun amacı süreklilik arzeder. Bir anlık değildir. Yardım etmenin ve düzen sağlamanın sonu yok ki :)

Kırmızıyla işaretlediğim yer anlatıyor zaten bu madde hakkında bir şey demeyeceğim okuyun yeter..
Bu madde de bence olumsuz..


Sonuç olarak 3 yanlışı 1 doğrusu var..
3 yanlışta 1 doğruyu götürüyor :D


 
  • Beğen
Tepkiler: minoo, Praetor, Reşwan ve 1 kişi daha
Tuba

Tuba

Üye
benim fikrim olmaz çünkü eğer bu olayın üstüne tutar mod yaparsak bütün üyeler aynı yolu izler sanki olay çıkaran mod olur gibi bi izlenim sergilenir
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Şehriyar'a kesinlikle katılıyor, konuyu bu kadar iyi irdelediği ve anladığı ve somut olaylara bu kadar başarılı olarak uygulayabildiği için tebrik ediyorum.
Görüşüm olumsuz. Yazılacak bir şey bırakmamış zaten :ehe
Ama test mod yapıp önce tükürdüğünü yalatıp sonra yönetimden alırsak güzel bir intikam alabiliriz :ehe
Çok şeytanî :ehe:ehe:ehe
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Evet arkadaşlar aslında baştan beri olumsuz olan bir durumdu fakat olayın nerden nasıl intikal ettiğini bilmediğiniz için bu durumu gözler önüne serdim gereksizlerde açılan konuya müdahale eden erol'du zaten konu hakkında çözümlemesi olmuştu. Ayrıca hangi amaçla ve neden karalama girişimlerinde bulunduğunu tam olarak bilmenizi istedim.
Benim burda bunları belirtmemin diğer bir sebebide Ozan ve Ata'nın bu konuda haberdar olmaları içindi. Zira kendini haklı çıkarma çabaları içinde olan biri vardı ve benim bunları açıklamak zorunda olmamı gerektirdi.
Görüş ve fikirleriniz için teşekkür ederim :)
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Evet arkadaşlar aslında baştan beri olumsuz olan bir durumdu fakat olayın nerden nasıl intikal ettiğini bilmediğiniz için bu durumu gözler önüne serdim gereksizlerde açılan konuya müdahale eden erol'du zaten konu hakkında çözümlemesi olmuştu. Ayrıca hangi amaçla ve neden karalama girişimlerinde bulunduğunu tam olarak bilmenizi istedim.
Benim burda bunları belirtmemin diğer bir sebebide Ozan ve Ata'nın bu konuda haberdar olmaları içindi. Zira kendini haklı çıkarma çabaları içinde olan biri vardı ve benim bunları açıklamak zorunda olmamı gerektirdi.
Görüş ve fikirleriniz için teşekkür ederim :)

Bugun ozanla bu konuyu konustuk o da olayin farkinda ayrica icin rahat olsun bu konuda yonetimsel hicbir eksik yok. Dedigim gibi bu olay disinda hakediyorsa da bu hareketle o hakki kaybetti. Acik soyluyeyim bu yapida birisine ben guvenmem ve yonetim de birlikte calismak istemem.
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Bu üye çok yoğun bir PM trafiğine tuttu beni..
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici

dostum artik yaptiklarinin hic bir onemi yok bence kendisini tekrar ispat etmesi gerekir.
Bunu konuştuk dün gece epeyi bir.Tüm anlatma çabalarıma rağmen yine aynı davalara dönünce kan beynime sıçradı çıkıştım biraz ona.Özür diledi.ve Reşwan dan da özür dilediğini söyledi.ben bugün bir daha konuşayım da kendine çeki düzen verip paylaşıma devam etsin
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin

Bunu konuştuk dün gece epeyi bir.Tüm anlatma çabalarıma rağmen yine aynı davalara dönünce kan beynime sıçradı çıkıştım biraz ona.Özür diledi.ve Reşwan dan da özür dilediğini söyledi.ben bugün bir daha konuşayım da kendine çeki düzen verip paylaşıma devam etsin

mustafayla ozur konusunu goruşmuştuk. Pmden ozur dilemesi yetmez nasil konu acip hepimize salladiysa ayni şekilde konu acip ozur dilemeli ve guvenimizi kazanmaya calişmali.
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Şu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa...
Bir düşünürüz...
 
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Uzatmayin istemiyoruz işte :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt