Baz istasyonları yönetmeliği yolda

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Baz istasyonları yönetmeliği yolda
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Acarer, baz istasyonlarına ilişkin yönetmelikle endişeleri gidereceklerini söyledi.


Acarer,Danıştayİdari Dava Daireleri Kurulu'nun ''Elektronik Haberleşme Cihazlarına Güvenlik Sertifikası Düzenlenmesine İlişkin Yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması'' kararına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

BTK Başkanı Acarer, Danıştay'ın kararını da dikkate alarak ''Elektronik Haberleşme Cihazlarına Uluslar arası Standartlara Göre Limit Değerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetimi Yönetmelik Taslağı'' hazırladıklarını ve web sayfasından kamuoyunun görüşlerine açtıklarını bildirdi.

Danıştay'ın aldığı kararda belirttiği hususları incelediklerini, bununla ilgili çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Acarer, bu konuda 100 civarında kuruluştan görüş aldıklarını, şu anda da kararda belirtilen kuruluşlardan görüş almak için gereken yazıyı gönderdiklerini anlattı.
Tayfun Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bununla ilgili belirtilen hususlardaki endişeleri azami ölçüde giderecek şekilde bir çalışma yapıyoruz. Yeni bir yönetmelik hazırlayıp en kısa zamanda uygulamaya koymamız gerekir. Aksi takdirde mobil haberleşme çok ciddi ölçüde zafiyete uğrayacak. Sadece mobil haberleşme değil, onunla birlikte bu haberleşme üzerinden yapılan özellikle maddi ve manevi sıkıntıyı engellemek istiyoruz. Bugün yangından, ambulansa kadar her türlü önemli çağrı çok yoğun bir şekilde mobil haberleşmeyle yapılıyor.Mobilhaberleşme de baz istasyonu üzerinden yapılıyor.''

DEHŞETLE İZLİYORUM

Tayfun Acarer, geniş bantinternetkullanımının artmasında en önemli etkenin mobil genişbant internetteki artış olduğuna dikkati çekerek, bazı yerel idarelerin baz istasyonlarını kaldırmasını eleştirdi. Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Baz istasyonlarının sökülme törenlerini dehşet ve ibretle izliyorum. Bazı yerel idare temsilcileri bunu ilanla halkı toplayarak gösteri halinde yapmaya başladı. Çok merak ediyorum, bu söküm kararını veren yerel idare otoriteleri baz istasyonlarını söktüklerinde mobil haberleşmenin devam edeceğini mi zannediyorlar? Baz istasyonları söküldüğünde rutin haberleşmenin, acil çağrıların, mobil internetin çalışacağını mı zannediyorlar?

Baz istasyonunun söktüğünüz zaman ne ikinci nesil, ne üçüncü nesil çalışır... Hiçbiri çalışmaz. Bu konuda karar verenlerin 'baz istasyonları sökülsün mü sökülmesin mi?' diye değil, 'mobil haberleşme yapılsın mı yapılmasın mı?' diye karar vermesi lazım. Haberleşme bittiği zaman bağırmanın bir anlamı yok. O zaman ortaya çıkacak can, mal kayıplarını kim karşılayacak, ortaya çıkacak tazminat davalarının altından kim kalkacak çok merak ediyorum.''
Baz istasyonu söküm eylemlerinin bilinerek yapılmasını ''gaflet'' olarak niteleyen Acarer, sorumluluk sahibi olanların popülist yaklaşımlardan kaçınması gerektiğini söyledi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt