Baz istasyonları şehir dışına çıkıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Baz istasyonları şehir dışına çıkıyor
02.06.2012 00:00

Yargıtay, baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılmasına karar verdi

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, baz istasyonlarının insan sağlığı için şehir dışına çıkarılması gerektiğine karar verdi. Kurul, "baz istasyonlarının uzun zaman diliminde insan sağlığına zarar verdiği, insanların psikolojik yapısında tedirginlik ve ümitsizlik yarattığı" gerekçeleriyle kaldırılması yönünde karar veren yerel mahkeme kararını oy çokluğuyla onadı.
KIZI KANSER OLDU

Oturduğu apartmanın önündeki elektrik direğine baz istasyonu takılan bir vatandaş, baz istasyonunun radyasyon yaydığının uzmanlarca belirtildiğini, kızının lenf kanserine yakalandığını, bu durumun aile açısından yıkıma neden olduğunu belirterek, baz istasyonunun kaldırılması için GSM şirketi aleyhine dava açtı. Ankara 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi davayı kabul ederek, günün uzun süresini evinde geçiren davacının ve aile bireylerinin, baz istasyonu ile karşı karşıya kalmasının psikolojilerini olumsuz etkileyeceğinin doğal bir sonuç olduğunu vurguladı.
Mahkeme, bilirkişi raporunda davacı ve ailesinin baz istasyonundan olumsuz etkilendiğinin, tedirgin olduklarının gözlendiğinin, bu nedenle istasyonun başka bir yere yerleştirilmesinin uygun olacağına yer verildiğini belirtti. Haberleşme hakkının bireyin konutunda huzurlu ve sağlıklı yaşama hakkından üstün tutulamayacağını belirten mahkeme, istasyonun kaldırılmasına karar verdi.
Karara itiraz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'ın gündemine geldi. Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını yerinde bularak onadı. Davalı GSM şirketinin karar düzeltme talebinde bulunması üzerine dosyayı yeniden görüşen Daire, bu kez karar değişikliğine giderek yerel mahkemenin kararını bozdu. Ankara 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi ise, Yargıtay'ın bozma kararına uymayıp kararında direndi. Dosya, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun gündemine geldi. Kurul bu defa oy çokluğuyla mahkemenin direnme kararını onadı.
HÜRRİYET
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
432
mertcan01
spy ghost
Cevap
1
Görüntüleme
455
marist
El~PisToLeRo
Cevap
1
Görüntüleme
408
clawiss
yavuzkaraca
Cevap
3
Görüntüleme
417
CABBAR


Üst Alt