Baz İstasyonları Sağlığa Zararlı mı?

Sponsorlu Bağlantılar

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Baz İstasyonları Sağlığa Zararlı mı?
Baz istasyonlarının radyasyon yaydığı kanısı nedeniyle zararlı oldukları ve hastalıklara davetiye çıkardıkları halk arasında söyleniyor. Baz istasyonlarının insanlara verdiği zararlar nelerdir yada baz istasyonları gerçekten sağlığa zararlı mıdır? merak konusu.

Baz istasyonlarını insanların ve haberleşmenin olduğu hemen her yerde görebiliriz. Baz istasyonlarının temel işlevi elektromagnetik sinyalleri almak veya yayınlamak suretiyle GSM haberleşmesini sağlamaktır. Baz istasyonları mobil iletişim için bir kapsama alanı oluşturur ve bu kapsama alanı dışında telefonla konuşmak mümkün olmamaktadır.

Baz İstasyonları Zararlı mı?
Baz istasyonları tarafından yayınlanan elektromagnetik dalgaların insan vücuduna zararları bulunmaktadır. Bu dalgalar dokuları ısıtır ve hücrede bozulmaya sebep olur.

Baz istasyonları hücrelerin kimyasını bozucu bir etki yapar. Yapılan araştırmalara göre sinir zarlarının bozulması, rüya görememe gibi sorunlar bu kimyasal etkiye maruz kalmanın bir sonucudur.
Uykusuzluk, asabiyet, unutkanlık, depresyon, Alzheimer, baş ağrısı gibi sorunlar da bu kimyasal etkinin ortaya çıkardığı sorunlardır.

Baz istasyonlarının yayınladığı dalgaların kanserle bir etkileşim içinde olduğu da bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar sonucu ortaya konmuştur. Baz istasyonlarının yayınladığı elektromagnetik dalgalar doğrudan kanserli hücre oluşmasına neden olabileceği gibi, kanseri kolaylaştırıcı veya kanserin yaygınlaşmasını sağlayacak bir etki de yapabilir.

Kısırlık ve üreme organlarında bozukluklara da sebep olabilir.
Baz istasyonlarının yaydığı dalgalar ayrıca vücuttaki T lenfositlerini de yok edici etki yapar, bu da bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve KARİZMATİX


KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
Gülü seven dikenine katlanır demişler. Eğer telefon kullanıyorsak baz istasyonuna da katlanacağız. Yani: 'Telefonu seven baz istasyonuna katlanır'. Bu da benden bir atasözü olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Allah sonumuzu hayreylesin.
 


Üst Alt