Kablosuz Wireless modem sağlığa zararlı mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Kablosuz Wireless modem sağlığa zararlı mı?
Evinizde yada iş yerinizde kullandığınız Wireless modem ile ilgili birçok sağlığa olumsuz olduğuna dair bilgi kamuoyunda dolaşıyor. Kablosuz Wireless modem gerçekten sağlığa zararlı mı ve olumsuz etkisi var mı merak edilirken, bizde sizlere detaylı şekilde bilgi sunuyoruz.

Hayatımıza girdiği günden bu yana cep telefonlarının zararları hep tartışıldı. Şimdi sıra wi-fi yani kablosuz internet bağlantısında.

Wi-fi dalgalarının insan sağlığına olumsuz etkisi olabileceğini söyleyen uzmanların sayısı her geçen gün artarken elektronik sistem üreticileri bu alandaki bilimsel araştırmaların da yetersiz olmasından faydalanıp wi-fi'ın zararlı olmadığını savunuyorlar. Peki biz hangisine inanacağız?

BBC Focus dergisinde yer alan habere göre, wi-fi'ın frekansları mikrodalgaya benzeyen radyo dalgaları üzerine temellenmiştir. Mikrodalga fırınlar da wi-fi sistemleri gibidir. Bu nedenle de mikrodalga fırınlar ile ilgili kaygılar wi-fi için de geçerli. Wi-fi sinyallerine maruz kalmanın insan sağlığını olumsuz etkilediğine dair birçok iddia var. Her iki dalga da her zaman her yerde olmasına rağmen wi-fi dalgaları fırınlardaki mikrodalgalardan daha düşük şiddette yayılırlar. Sonuç olarak kablosuz internet bağlantısındaki dalgalar mikrodalga fırının yaydığı dalgalardan daha az zararlı.

Buna rağmen, bazı insanlar halen wi-fi'a maruz kaldıktan yıllar sonra bile bir hasar oluşabileceği konusunda endişe ediyorlar. Epidemiyoloji uzmanları da henüz wi-fi'ın uzun süreli etkileri konusunda henüz herhangi bir tutarlı kanıt ortaya çıkaramadılar. Eğer gerçekten sağlığa zararı varsa da bu çok düşük bir etkidir.

Uzmanlar aksi ispatlanana kadar kabloları hayatımızdan çıkaran wi-fi cihazlarının vereceği zararların, bu cihazları kullanmadığımız zaman ayağımızın bir kabloya takılıp düşmemiz olasılığıyla eşdeğer olabileceğini ifade ediyorlar.
 
Jan

Jan

Üye
:D
 


Üst Alt