bayramlarda akraba ziyaretleri sıkcı mıdır? neden?

bayramlarda akraba zıyaretleri sıkcı mıdır? neden?

• Kullanılan toplam oy
    9
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
bayramlarda akraba ziyaretleri sıkcı mıdır? neden?
eski adet ve göreneklerimiz şimdi o kadar ifa edilmiyor yani yerine getırılmıyor arkdaslar pekı ya siz?

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
para verseler hiç sıkıcı olmaz ama vermiyorlar anket açsana

Cynical

Üye
Sürekli görüşmediğim bir akrabamsa sıkıcı olabiliyor. Hep aynı muhabbetler, yapmacık bir ilgi ve merak, vs. Ama yinede hatır için gidiyoruz...

Candy

Üye
Bayramda da akraba ziyaret edilmezse, akraba olmanın ne anlamı kalır.. Şimdi biz teyzemizi amcamızı ziyaret etmezsek ilerde de bizi ziyaret eden kimse olmayacaktır, yapayalnız kalırız..

Konu Sahibi
bayramda da akraba ziyaret edilmezse, akraba olmanın ne anlamı kalır.. şimdi biz teyzemizi amcamızı ziyaret etmezsek ilerde de bizi ziyaret eden kimse olmayacaktır, yapayalnız kalırız..

burcu ne ekersen onu bıcersın dıyor o da guzel bı yaklasım

ziyaretler güzel zaten bir bayram bir düğün bir de cenaze de akrabalar buluşuyor onların haricinde hepsi geçim derdinde

Praetor

Emekli Yönetici
Hiç hazzetmem!..
Hayırsızın da tekiyimdir zaten... Ne bayram kutlarım ne kandil!..
Bir de ailenin en küçüğüyüm. Benim kuşaktaki bazıları 40ında çoluk çocuk sahibi... O nedenle daha da bir göze batıyorum.

Beni de yaşlanınca ziyaret etmesinler aman!!! Gereksiz rahatsızlık!.. Hiç sevmem kalabalığı.

Bayramdan bayrama ziyaretime gelen evlat vereceğine Yaradan, durup dururken telefon edip, "seni özledim be kardeşim, görüşelim mi bu akşam" diyen dost versin.

Uzaktan akraba ziyareti çok kasar beni.Yapmacık bi durum ortaya çıkar.Konuşulacak bişey bulunmaz.Hal hatır sorulup durulur
Yakın akraba ziyaretlerine bayılırım.Rahatızdır.İstediğimiz kadar tatlı yeme ve şeker alma ekstramız vardır

Konu Sahibi

valla preatör ben de sevmem ama bayram da olmasa akrabam oldugunu unutacam.. sıkcıı sohbetler oluyor ama bazen kapılınca sıkıcılıgı gecıyor.. ha ıler de dıorsun kı benı de zıyarete gelmesınler durr. daha belın bukulmedı derın buruşmadı o zaman dıyebılırsen o lafı ok derım ben

aynı fikirdeyim

Praetor

Emekli Yönetici
Bayramdan bayrama ziyaret ederek akraba hatırlama.
Gereksiz bir ayin gibi geliyor kulağa.

Bayramların zorlaması sonucu, mecburiyetten evine gideceğim kişiler, tarafımdan yılın belli dönemlerinde gerçekleştirilen bu ritüel sonucunda hatırlanmakta iseler varsın hiç hatırlanmasınlar yahu.
Ama akrabadır destek olur diyecek olan varsa hatırlatayım ki desteği bol olan "akrabaların" kösteği de bol olur.

Benim iddialı bulunan lafıma gelirsek...
Eğer sırf akrabası olduğum için birilerinin gelmesini bekliyorsam evde yalnız başıma, eğer kendimi sevdirememişsem onlarca insana, çok güçlü bağlar kuramamışsam eğer dostlarımla,
o acıyı çekmekten keyif duyarım
evde tek başıma!
Haketmişimdir çünkü.

Seveni az olacak bir insan olacağımı sanmıyorum Enteresan bir kendine güvenim var bu konuda.
Nedendir bilinmez

Evet egon tozutmuş durumda

Konu Sahibi
kardeş haklısın da e bu ziyaretler de olmasa hanı gelenek hanı gorenek barı suni de olsa yaşatalım derım ben

Ego değil yahu His işte E yaşat sen
Benim sözüm kanun değil ya, fikirlerimi açıkladım sadece

Ben suni şeyleri sevmem
Olacaksa %100 olsun meyve suyum
Konsantresini içeceğime su içerim daha iyi
Egodur o ego

Konu Sahibi
Ego değil yahu His işte E yaşat sen
Benim sözüm kanun değil ya, fikirlerimi açıkladım sadece

Ben suni şeyleri sevmem
Olacaksa %100 olsun meyve suyum
Konsantresini içeceğime su içerim daha iyi

ben seni imana getırmeye calısmıyorum
ben de görüşlerımı dıle getırıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...