2016 Ramazan bayramı ne zaman?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
2016 Ramazan bayramı ne zaman?
2016 yılın Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün kaldı, ne zaman bitiyor ve ne günü merak ediliyor. Tüm detaylar makalemizde sizler için yer alıyor.

Tarihi: 5-6-7 Temmuz 2016

2016 Ramazan Bayramı tüm Müslüman aleminin coşku ile beklediği dini bayramlar arasında yer alıyor. Bu sene yaz dönemine denk gelecek olan Ramazan Bayramı, Ramazan Ayı’nın hemen bitiminde yer alan ve Ramazan coşkusunu devam ettiren bayramdır. Bayram coşkusunu hem aile ile hem komşular ile hem de sevdiklerimiz ile paylaşırız. Bayramlarda bir araya gelen aile üyeleri, komşular ve birbirlerine yakın kişiler hem yakınlıklarını arttırır hem de dinin vazifelerinden olan yaşlılara ziyaretleri gerçekleştirmiş olurlar. Bayram coşkusuna özel olarak evlerde tatlılar yapılır, çikolatalar ve şekerler alınır evlere gelen misafirler oldukça hoş bir şekilde karşılanır. Büyüklere saygı küçüklere sevgi gösterilir ve arada olan samimiyet bayramlar ile geliştirilir. 2016 Ramazan Bayramı tarihi bu sene 5 Temmuz tarihinde başlayacak ve 7 Temmuz tarihinde son bulacaktır.

Ramazan Bayramı birçok insan tarafından özellikle eski insanlar dediğimiz tecrübeli insanlar tarafından şeker bayramı olarak ifade edilir. Yani soru olarak ramazan bayramı kaç gün kaldı yerine şeker bayramı kaç gün kaldı diye bile sorsanız çok haklısınız. Çünkü bazen yeniler eskileri unutturur ama her zaman unutmayanlar vardır.

Ramazan bayramının eskilerine göz atacak olursak çocuklar ellerinde poşetlerle kapı kapı gezip şeker toplamaktaydı. Şimdi eski adetler kalmamakla birlikte evde kasede duran şekerler sadece misafirlere uzatılmaktadır. Keşke dediğimiz bayramlardan biridir Ramazan bayramı. Şimdi çocuklar poşetlerine şeker yerine para doldurmaya çalışmaktadırlar. Çünkü artık zamanımızın çocukları şeker bayramında ki şekerin manevi olarak paradan bin kat daha değerli olduğunu bilmiyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: coturhan


Üst Alt