Bataryam bozuldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Bataryam bozuldu
Özür dileyerek konuyu buraya açıyorum. Yöneticiler lütfen taşımayın. Pc genele de açtım ama pek bakan yok oraya. Casper bilgisayarım bataryada açılmıyor. Sanırım bozuldu batarya. Modeli casper A32-H36 tamir imkanı var mı Yeni batarya mı almalıyım ? Internette araştırdım hepsiburada ve gittigidiyorda yok başka nerede bulabilirim ?

- - - Eklendi - - -

www.sanalpazar.com/Asus-A32-m50-A32-n61casper-H36-A32-h36-Batarya__isp2920638
Bu linkteki fiyat uygun mudur pek bilgim yok bu konularda. Bi de ne kadar güvenlidir burası alan varsa yardımcı olabilir mi ?

MrTech

MrTech

Üye
abı mobılım bakamıyorum lınke fakat ıllakı alacaksan o sıtede GeT varsa daha iyı daha guvenlı olur.hem alman daha garantılı olur.

CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Yaşar bulamıyorum yaa modelini yazıyorum birkaç Şey çıkıyor ama farklı marka onlarda. Farklı bi markanın bataryası uyar mı ki ?.

MrTech

MrTech

Üye
dis turleri ve numaraları uyuyorsa olabılır.

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Hayır onun gerilimi verdiği Amper farklı diğer modelin farklı. Aynı olursa sorun yok ama farklı olursa bu sefer Laptopun anakartı bozulur.

Direkt Casper Servisi ile iletişime geçip onlara sorsan ellerinde varmıymış batarya :) ya da Fokus Bilgisayara mesaj atabilirsin.

CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Servise gönderebilir miyim ?

ugur1000

ugur1000

Üye
kardeş hemen dur ne alması ne servisi şimdi nasıl bozuldu %30 gibi bi değerllerdemi takıyor yoksa %90 dan hemen %10 düşüyor yoksa çabuk mu bitiyor şarjı ayrıca hep bitirerek mi kullandın ? http://www.maxicep.com/notebook-net...-veya-laptopunuz-varsa-cok-onemli-669271.html ya bir göz at çözümü biliyorum eğer çabuk bitiyorsa battery bar programını indir kur sonra oradan yıpranmana bir bak programın üstüne gelince (alttaki araç cubugu) görürsün eğer %80 -%60 arası bir değerse şunu uygula güç seçeneklerinden kritik batarya eylemini uyku yap ve o kritik batarya seviyesini %6 ya düşür (güç tasarrufunu böyle ayarla) sonra pc yi fişten çıkar %50 ye kadar bitir ama kendi haline bırakarak battery bar programının de şarj kısmında 7-20 arası bi değer göstermesi lazım sonra şarja tak %100 de hemen çıkar (prizde dediğinde) ama şunu unutma eğer şarj lurken %100,0 da hala doluyor derse tekrar %50 deşarj işlemini gerçekleştir eğer bu sefer %100.0 da prizde derse çıkar %10 a kadar bitir sonra uykuya alacak uykudan uyandır pc yi bırak şarjı kendi kendine bitsin ne kadar süre geçerse okadar iyi tabi bakarsan şaşırırsın %0 da hala pc çalışmaya devam edecek sonra tık diye kapanacak pc yi şarja tak yıpranma oranına bak eğer düşmüşse yada düşmemişsede pc yi kapat öyle şarj olsun çünkü şarj bittiği için batarya ısınabilir çok ısınırsa prizden çıkar sogudugunda tekrar tak çünkü batarya ilk üretildiği gibi hiç akım olmayacak ve şarj olurken zorlanıp ısınacaktır ama sonra ısınmaz merak etme ben hp probook 4510s pc min bataryasının %50 (30 Wh) yıpranmasını %29 (45 Wh) a düşürdüm önceden 2 saat giderken şimdi 3 saat gidiyor ama bunun dışında pili sakın bitirme ok ? =) bu yontemi benden başka kimse bilmez bende ilk bilmediğimde şarjı bitiridim sonra windows 7 dedi ki [ pili değiştirmeniz yararlı olabilir ] bizde servisden bedavaya değiştirdik ama bu bataryayı bozmadım tecrübeden dolayı 1 nüsubet 1000 nasihatten iyidir ;) dediğim gibi özel durumlar dışında akıllı bataryalar bitirilmeyi hiç hiç sevmezler

CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Dediklerin şüphesiz önemli teşekkür ediyorum yalnız bataryayı takıyorum prize de takıyorum bilgisayar açılıyor ama şarj olmuyor. Sadece prize takıyorum bilgisayar açılıyor, sadece bataryayı takıyorum bilgisayar açılmıyor. Bu durumda batarya bozuk gibi görünüyor. Sence bozuk mu ? Ya da bozuk olup olmadığını kesin anlayabileceğim bi yöntemin var mı ?

ugur1000

ugur1000

Üye
ona bişey diyemicem komple bozlmuş servisi ara garantisi varsa değiştirir belki benim hp yi değişmişlerdi bataryasını ama casperi bilemicem :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt