Başörtüsü serbest olmalımıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

Basorusu serbest olmalimidir?

• Evet

Kullanılan: 33 73.3%
  • Hayir

Kullanılan: 11 24.4%
  • Kararsizim

Kullanılan: 1 2.2%

• Kullanılan toplam oy
    45
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sidretül Münteha

Üye
eeee yeter be çok oldunuz artık! özgrlükmüş hep karafatmaların özgürlüğü! bizim gibilere maşallah özgürlük yok! senin kadar bende Müslümanım! çarşafmış! hadi ordan! birşey yazdık çileden çıkartmayın adamı! ahirete çok meraklıysanız sadece kendinizi düşünmeyin! çarşaflılara sonsuz özgürlük, şeriat gelsin, kadınlar zorla çarşafa sokulsun! din anlayışına bak! bravo!

evet irana gitsin şeriat isteyen! kimse benim ne kadar imanlı olduğuma karar veremez! o her seferinde inkar ettiğiniz Atatürk olmasaydı kaçınız şu an hayatta olacaktınız acaba! Türkiye laik bir ülke! Bende laik bir insanım, Kemalist im ben! Battı mı Kemalist olmam! Yeter be! Düşüncemizi söylemek de yasak!

Türkiyeye şeriatın gelmesine asla izin vermicez! Rüyanızda görmeye devam edin! o kadar meraklıysanız şeriata iran sizi bekliyor!

Çokk Olan Kim Pardon Ama ? Karafatmaa Nedir ? Ne Biiçim Konuşma Stili Bu Kimsee Saygısızlık Yapmadı Sende Yapmaa Bari ... Kim Demişkii Zorlaa Bayanlar Kapatılsın Diyee Olayıı Farklı Boyutlaraa Taşımayın.
Çok Olan Sizin Gibi Düşünen İnsanlarda.

Kim Nasıl Olmak İstiyorsa Olurr Bizi, Sizi Veya Kimseyi İlgilendirmezz
Sizz Takmışsınızz Başörtü, Başörtü nee yani Nee Dünyanın Sonu Mu ?
Millet Kapalı Diyee Ne Olmuş Yani Neden Bu Kadarr Büyütüyosunuz Ki
Vs. Kapalılar Diyor Muu Şunlar Açık Bunlar Böyle Vs Vs.

Duydunuz Mu Böyle Bişey Melis Çok Entektuel Düşünüyosunuzz
Şuu Düşünmee Kapasitenizi Açın Diyorum Herşey Özgür Değil Mi ?
Herkesi Özğürlüğüne Bırakın. Kim Neci, Nasıl, Açık, Kapalı Vs Fark Eder Mi ?
Atatürk Zamanında da İnsanların Başı Kapalı İdi ..

Biz De Demiyoruz Ki Atatürksüz Geldik Bu Hayataa
Bizde Neyin Ne Olduğunu Biliyoruz Güzelim ;)

Sende Bişeylerin Değişmeyeceğinee Aklına Sokk Tatlım ;)
Tabi Aklınaa Sokabilecek Düşünme Kapasiten Varsa ..

Raid_IRON

Üye
Ayrıca sahsi fikrim asla ama asla şeriat istemem.

Şeriat nedir, biliyor musunuz? Allah'ın kanunlarıdır.

Aşşağıdaki video serisini izleyebilirsiniz.

Casiye suresi
18. ayeti : Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.

Peygamber efendimiz'in sav. şeriati Allah'ın kanunu değil mi? Allah'ın hükümleri değil mi?

--------------- Ekleme ---------------

Ayrıca sahsi fikrim asla ama asla şeriat istemem.

Casiye suresi
18. ayeti : Sonra (Ey Muhammed) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.

Peygamber efendimiz'in sav. şeriati Allah'ın kanunu değil mi? Allah'ın hükümleri değil mi?

Pure Life

Pure Life

Üye

Casiye suresi

Biliyorum şeriatın ne olduğunu.Ama gerçek şeriatda seçim vardır 4 halıfe zamanındakı gibi Muaviyeden sonra bu babadan oğula geçmiştir.Yani gerçek şeriatın demoktasiyle konumu hemen hemen aynı.O zaman rejim konusunda bir sıkıntımız yok

Raid_IRON

Üye
Biliyorum şeriatın ne olduğunu.Ama gerçek şeriatda seçim vardır 4 halıfe zamanındakı gibi Muaviyeden sonra bu babadan oğula geçmiştir.Yani gerçek şeriatın demoktasiyle konumu hemen hemen aynı.O zaman rejim konusunda bir sıkıntımız yok

Biliyorsanız, Muaviye ra. hakkında susmanız gerektiğini de biliyorsunuzdur. Ashab yıldızlar gibidir diye başlayan hadisi biliyorsunuzdur. Şimdi buna bakarak sahabeden içki içenlerde var diye, şeriati istemiyorum diye bir tavır takınılabilir. Birisinin yapmış olduğu günah ile, Allah'ın hükümlerine karşıyım demek aynı olmasa gerek.

Aynı değil. Zamanımızda birileri abdestsiz kurana dokunulabilir - hayızlı kadın oruç tutabilir - cennetin dili arapça değil diyor diye, aynı olmaz.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bende soruyorum o zaman :bu ülkede mini etek ve dekolte serbest olmalımı?
Eğer bizler bu konuyu tartışmıyorsak başını örtenleri neden tartışıyoruzki.
Şimdi Allah aşkına sizlere soruyorum %98 i müslüman olan bir ülkede, hangi konunun açılması daha mantıklı olurdu.
Başörtüsünün serbest olup olamayacağımı
Yoksa müslüman bir ülkede mini etek ve dekolte giyilip giyilemeyeceğimi?
Evet birde bu açıdan bakınca tuhaf oldu dimi?

Pure Life

Pure Life

Üye
Biliyorsanız, Muaviye ra. hakkında susmanız gerektiğini de biliyorsunuzdur. Ashab yıldızlar gibidir diye başlayan hadisi biliyorsunuzdur. Şimdi buna bakarak sahabeden içki içenlerde var diye, şeriati istemiyorum diye bir tavır takınılabilir. Birisinin yapmış olduğu günah ile, Allah'ın hükümlerine karşıyım demek aynı olmasa gerek.

Aynı değil. Zamanımızda birileri abdestsiz kurana dokunulabilir - hayızlı kadın oruç tutabilir - cennetin dili arapça değil diyor diye, aynı olmaz.
valla arkadaşım neyin peşinde olduğunu anlamış değilim

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bende soruyorum o zaman :bu ülkede mini etek ve dekolte serbest olmalımı?
Eğer bizler bu konuyu tartışmıyorsak başını örtenleri neden tartışıyoruzki.
Şimdi Allah aşkına sizlere soruyorum %98 i müslüman olan bir ülkede, hangi konunun açılması daha mantıklı olurdu.
Başörtüsünün serbest olup olamayacağımı
Yoksa müslüman bir ülkede mini etek ve dekolte giyilip giyilemeyeceğimi?
Evet birde bu açıdan bakınca tuhaf oldu dimi?
Not:BLACKDREAM arkadaşım sana lafım yok.kime olduğunu anlamışsındır.

Raid_IRON

Üye
valla arkadaşım neyin peşinde olduğunu anlamış değilim

Şeriati yanlış anladığını düşünüyorum. Yazdıklarından o anlaşılıyor. Babadan oğula geçmesi mesela...

Neyse, konu bu değil...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
arkadaşlar lütfen kendi aramızda tartışmayalım ...birbirimize düşürdüler bizi ...

Salihyet

Salihyet

Üye
Tartışma adabı bu değil ! :locked:

Pm atarak terbiyesizlik yapan kişiler 1 hafta boyunca cezalandırılacaktır, terbiyesizce tavırlara müsama gösterilmeyecektir, birazcık laik ve ileri görüşlü iseniz !

konunun kilitlenmesinin birincil sebebi konunun amacından sapmasıdır. yanlış anlamalar, konunun takip edilmeden hüküm verilmesine engel olmak için bu bilgi düşülmüştür.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt