Basketboool

Sponsorlu Bağlantılar

slayer

Üye
Originally posted by NTVMSNBC.com
Türkiye Basketbol Ligi’nde, ilk yarının son haftasının açılış maçında, gülen taraf Darüşşafaka oldu. Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmada, Kelvin Gibbs’in bitime 2 saniye kala attığı 3 sayılık basket, Beşiktaş karşısında Darüşşafaka’ya 78-77’lik galibiyeti getirdi.

Bu kadarmı ballı olur bu insan... Yazık ya.... yazık...

Darkmayne

Darkmayne

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle bu haberi foruma taşıdığın için teşekkürler slayer fakat Daruşşafaka galibiyeti hak etti.Beşiktaş gbi güçlü bir takım karşısında maç sonuna kadar başa baş mücadele etti ve son anda maçı kazandı.Mağlubiyetin temel nedenlerinden biri de kaçan atışlardı.20/2 3sayı isabetine rağmen Beşiktaş maçı bırakmadı.Büyük başarıdır bence

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Fenerbahçe 78
Galatasaray 71

TBL’de 15.haftada Fenerbahçemiz, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Galatasaray CafeCrown’ı 78-71’lik skorla mağlup etti.

İki takımında tutuk başladığı mücadelede 2.dakika 2-2’lik skor eşitliğiyle geçildi. Semih’in pota altında oyuna ağırlığını koymasıyla birlikte kontrolü eline alan Fenerbahçemiz, genç oyuncunun 7 sayısıyla skoru 9-2’ye getirdi. Burak’ın erken faul problemine girip kenara gelmesinden sonra Şemseddin ve Dixon ikilisiyle skor üreten Galatasaray CafeCrown, 7.dakikada farkı 6 sayıya indirdi.(12-6) Hakan’ın üç sayılık basketiyle kısa süren tutukluğunu üzerinden atan takımımız, ilk çeyreği de 19-13 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Hadley’in turnike basketiyle giren Galatasaray CafeCrown, buna karşın pota altında Kambala’yı durdurmakta zorlandı. Levent ve Mrsic’in dış atışlarıyla hücumda etkili olan takımımız, 12.dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı.(27-18) Savunmasını sertleştiren ve hücumda da Şemseddin ve Dixon ikilisini devreye sokan Galatasaray CafeCrown, 15.dakikada farkı 3 sayıya indirdi.(27-24) Mrsic’in turnike basketiyle yeniden istediği tempoyu yakalayan Fenerbahçemiz, devreyi de 38-31 önde tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyrekte Galatasaray Cafe Crown, Hadley’in smaç basketiyle farkı 2 sayıya indirdi. (40-38) Mrsic ve Stevemson ile kontrolü eline alan Fenerbahçemiz, 26.dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı.(51-42) Dixon’ın atışlarda istediği isabetleri bulamaması sonrasında hücumda sıkıntı yaşayan Galatasaray CafeCrown, pota altında Violette’yi durduramayınca, Fenerbahçemiz dördüncü çeyreğe 58-44 önde giren taraf oldu.

Mücadelenin final periyoduna Livingston, Burak ve Hadley üçlüsünün sayılarıyla giren Galatasaray CafeCrown, farkı da 7 sayıya indirdi.(58-51) Alan savunmasına dönen rakibi karşısında Mrsic ile atışları iyi değerlendiren takımımız 35.dakikada farkı 12 sayıya çıkarttı.(67-55) Mrsic ve Stevenson ikilisiyle etkili olan Fenerbahçemiz, karşılaşmadan da 78-71 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Emin Moğulkoç - Alper Özgök - Fatih Arslanoğlu
FENERBAHÇE 78: Violette 10, Semih 13, Hakan 6, Erdal 1, Levent 3, Mrsic 25, Stevenson 12, Kambala 8

GALATASARAY CAFE CROWN 71: Livingston 2, Dixon 16, Şemseddin 14, Hüseyin 0, Hadley 9, Umut 2, Fatih 7, Whisby 6, Burak 6, Burak 15
1.PERİYOT: 19-13
2.PERİYOT: 19-18
3.PERİYOT: 20-13
4.PERİYOT: 20-27

---------

Güzel maç oldu , Fenerbahce Mrsiç'in 3'lükleriyle yine kazanmasını bildi , takım olarak da çok iyi savunma yapıldı , kutluyorum takımımı

---------

BJK'nin de yenilmesi ile Lig'e tekrar heyecen geldi

kikaksk

kikaksk

Üye
b.kolej:64 KARŞIYAKA:68

Ankara'da, oynanan macın devresini 41-33 öndebitiren karşıyaka maçı 68-64 kazandı.

Maçın başlarında Taliek Brown sakatlandı ve Mehmet Yağmur devam etti. Dışardan Bergersen içeriden Ümit ile etkili oldu. Zaman zaman farkı açılsada da bir türlü maçı koparacak farkı bulamadık. Büyük Kolej dış şutlarla etkili oldu ve farkın açılmasını engelledi. Son dakikalarda başabaş geçtiyse de son saniyeleri iyi oynayan takımımız maçı kazandı. Maçın son 25 saniyesine 66-64 önde girdi takımımız, iyi savunma yapıp fast break sayısı bulunca maçı da 68-64 kazandı. En skorer oyuncumuz 22 sayıyla Ümit Sonkol oldu. Bergersen de 13 sayı atarak diğer çift haneli skora ulaşan oyuncumuz oldu. Takımımızı kutluyor haftaya Efes Pilsen ile oynanacak maçta başarılar diliyoruz.

Gokhan43

Gokhan43

Üye
TBL'de bu haftada geride kalan maçlar ise şöyle oldu.

Darüşşafaka 78-77 BJK Cola Turka
Tuborg Pilsener 54-79 Türk Telekom
Tekel 89-57 İTÜ
Fenerbahçe 78-71 GS Cafe Crown
Erdemir 69-94 Banvit
Büyük Kolej 64-68 Pınar Karşıyaka

slayer

Üye
İTÜ de masallah... "0" galibiyet...

ABC

ABC

Üye
iyi fenerbahçe takımını tebrik ediyorum ama maçtaki taraftarları şiddetle kınıyorum.böyle terbiyesizlik olmaz.tabi ki bu söylediğim sadece kendini bilmez bir avuç taraftar için yoksa diğer fenerbahçelilere diyecek sözüm yok.burak sezgin'in smacı yaptıktan sonraki sevincine gösterilen tepkiyi anlamamaktan cıktım terbiyesiz ve niteliksizdi.umarım böyle şeyler artık hiç bir yerde olmaz bravo buraka hem olgunluğu hem de yaptığı müthiş smaç nedeniyle.

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Burak Sezgin

Sana katılıyorum ama burada biraz da B.Sezgin'in tahriği söz konusu.

ABC

ABC

Üye
wallaha tam düzeltiyodum o sinirle ne yazdığımı bilmiyom ya gökhan43 wallaha cok büyük ayıp yaptıkları fenerbahçeli seyircilerin.ayrıca o tahrik değil sadece bir sevinç gösterisi

berkant10

berkant10

Üye
bırak allah aşkına öyle sevinç gösterisi olmaz ama sahada mrsiç ona güzel bir şekilde dersini verdi son dakikaları kastediyorum.sonuçta maçı biz kazandık.

ABC

ABC

Üye
nba 'de her oyuncu hatta avrupa da bile oyuncular smaç veya güzel hareket yaptıktan sonra bu tür sevinç gösterisinde bulunurlar ki bu çok normaldir.bu da işte neden basketbolda gelişemediğimizin en büyük göstergesi en fazla yuhalıyorlar bu tür hareketlerden sonra doşarda fenerliler gibi oyuncunun ailesine küfür etmiyorlar.

berkant10

berkant10

Üye
kendinde diosun orası nba oradaki basketbol kültürü ile türkiye deki bir mi bizde adam maça belki son parasıyla stresini atmak için geliyo.maçta böle ufak tefek tahrikler de olunca küfür edebiliyo.bunu sadece fener seyircisi yapmıor.bütün takımların seyircileri yapıor.bu türkiye de değişmeyen bir şey.bunu önlenmesi için ülkemizdeki eğitim seviyesinin biraz daha yükselmesi gerekio.

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bunlar da bişeymi o zaman , Akatlar'da her maçta küfür var , buna ne demeli ?

Ayrıca NBA şov amaçlı bir lig , TBL'de şov yapmaya kalkınca böyle şeyler oluyor malesef , şovunu yap ama sevincini de tadında bırakmalılar , çünkü burası NBA değil.!

ABC

ABC

Üye
ben de zaten bunu belirttim dikkat ettiyseniz gelişememizin sebebi budur dedim.yine de bugünkü maç fb-gs arasındadydı eğer gsli taraftarlar küfür etse onu tartışacaktık.bu sebeep bence fenerli taraftarların yaptığı ayıbı asla örtemez.ayrıca nba sadece şov amaçlı değil tam bir profesyonel arenası olduğundan bize öyle gelmekte yoksa orada da her maçta inanılmaz bir kazanma hırsı olduğunu da unutmayalım arkadaşlar.saygılar

slayer

Üye
<div class='quotetop'>(Gokhan43 &#064; Jan 14 2006, 08&#58;07 PM) [post=252337]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bunlar da bişeymi o zaman , Akatlar&#39;da her maçta küfür var , buna ne demeli ?

Ayrıca NBA şov amaçlı bir lig , TBL&#39;de şov yapmaya kalkınca böyle şeyler oluyor malesef , şovunu yap ama sevincini de tadında bırakmalılar , çünkü burası NBA değil.&#33;
[/b][/quote]
-Niye sıkışınca beşiktaş&#39;a laf atarsınız anlmam...

-NBA&#39;in şov amaçlı deildir.... &#39;canbo&#39; güzel güzel yazmış....

sTphuurCaen

Üye
Öncelikle Böyle Bir Konu Actığınız için cok tşk EDerim Gercekten İyi düşünmüssünüz.Tblde bu sene Beşiktaş Lider Olacak gibi Son 2 Haftadır sakatlardan Ve Şansızlıktan Dolayı Kaybediyorlar Ama Ligin Son Haftaları Olmasından Dolayı Yoruldu takım 2.Devre Daha İyi Beşiktaş gelicek gibi Gözüküyor ....

Gokhan43

Gokhan43

Üye
<div class='quotetop'>(slayer &#064; Jan 14 2006, 10&#58;53 PM) [post=252440]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(Gokhan43 &#064; Jan 14 2006, 08&#58;07 PM) [post=252337]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bunlar da bişeymi o zaman , Akatlar&#39;da her maçta küfür var , buna ne demeli ?

Ayrıca NBA şov amaçlı bir lig , TBL&#39;de şov yapmaya kalkınca böyle şeyler oluyor malesef , şovunu yap ama sevincini de tadında bırakmalılar , çünkü burası NBA değil.&#33;
[/b][/quote]
-Niye sıkışınca beşiktaş&#39;a laf atarsınız anlmam...

-NBA&#39;in şov amaçlı deildir.... &#39;canbo&#39; güzel güzel yazmış....
[/b][/quote]

slayer sıkışmaktan değil , bu gerçek malesef

Yalansa yalan de , Akatlar&#39;da her maç küfür olmuyor mu ?

slayer

Üye
ben seni yalanlamadım ki... Sıkışınca Beşiktaş&#39;a laf atarsınız dedim... (üstteki mesajda olduğu gibi... )

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Neyse bakalım sizin dediğiniz gibi olsun , ikili konuşmayalım , herkes istediği gibi düşünsün , sonuçta Basketbol kazansın..

slayer

Üye
Ülker - Efes.
74-62

Kutluay&#39;dan nefret eden biri olarak üzüldüm... 3 tane 3&#39;lük salladı hepside girdi...

Takipçi Satın Al

Üst Alt