TrgyGnll
Üye
Başı öğretim sonu yardım!..
Elimde LG Optimus L5 (E612) modeli bulunuyor ve şu anda orjinal rom olarak LG'nin 4.1.2 sürümlü romunu kullanıyorum. Telefonda 512 mb ram bulunduğu için artık telefon deli gibi kasmaya ve beni deli etmeye başladı. Bunun üzerine rom yüklemenin ön şartları olan root işlemi, bootloader kilidini kaldırma ve clock work mod kurulumu gibi işlemleri gerçekleştirdim ancak sıra rom yüklemeye geldiğinde tam bir fiyasko. E610 modeli için dolusuyla rom var ancak E612 için stabil bir rom bulamadım. Deneyen bilen varsa E612 için uygun rom, yardımcı olursa sevinirim. Bir de biz bu rom yükleme işleminden önceki yaptığımız işlemleri yapacak olan diğer arkadaşlarımıza da anlatmak istiyorum ki uygun romu bulduğumuzuda onlar direk yapabilsinler. BAŞLAYALIM!..
İlk olarak telefonumuzda ROOT yetkisini almamız gerekiyor bunun için en kolay yol FramaRoot programını kullanmaktır. FramaRoot programının APK'sını indirerek telefonumuza kuruyoruz ve açıyoruz. Seçeneklerden InstallSuperSU'yu seçiyoruz ve Gandalf'a tıklıyoruz. İlk seferde FramaRoot kapanabilir, çabucak FramaRoot'u tekrar açıyoruz ve InstallSuperSU'yu seçerek tekrar Gandalf'a tıklıyoruz. Success başlıklı yazımız geldiyse ROOT işlemimiz tamam demektir.
Telefonumuzu yeniden başlattığımızdan itibaren ROOT'lu olarak kullanabiliriz telefonumuzu.
ROOT işlemimizi gerçekleştirdikten sonra telefonun fabrika ayarlarında kapalı olarak gelen BootLoader kilidini kaldıracağız.
terminal geldiğinde sırasıyla şu kodları girin;
şimdi sırada Clock Work Mod (CWM) kurmak var.
Terminal Emulator'u tekrar açıyoruz ve aşağıdaki kodları sırasıyla giriyoruz;
Su yazarak root yetkisini alın ve reboot recovery yazarak cwm'de başlatın.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--ROM yükleme aşamasına gelene kadarki yapmamız gereken işlemler bunlardır.
--Sonrası için desteklerinizi bekliyorum.İyi günler dilerim.
İlk olarak telefonumuzda ROOT yetkisini almamız gerekiyor bunun için en kolay yol FramaRoot programını kullanmaktır. FramaRoot programının APK'sını indirerek telefonumuza kuruyoruz ve açıyoruz. Seçeneklerden InstallSuperSU'yu seçiyoruz ve Gandalf'a tıklıyoruz. İlk seferde FramaRoot kapanabilir, çabucak FramaRoot'u tekrar açıyoruz ve InstallSuperSU'yu seçerek tekrar Gandalf'a tıklıyoruz. Success başlıklı yazımız geldiyse ROOT işlemimiz tamam demektir.
Telefonumuzu yeniden başlattığımızdan itibaren ROOT'lu olarak kullanabiliriz telefonumuzu.
ROOT işlemimizi gerçekleştirdikten sonra telefonun fabrika ayarlarında kapalı olarak gelen BootLoader kilidini kaldıracağız.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Linkinden emmc_appsboot.bin dosyasını indirin ve telefonunuzun dahili hafızasına herhangi bir klasörün içinde olmayacak şekilde direk atın. Play Store'dan Terminal Emulator for Android programını indirin ve terminal geldiğinde sırasıyla şu kodları girin;
- su (yazdıktan sonra enter'a basacağız ki sonrasında yazdığımız komutlarda ROOT yetkisi alalım.)
- dd if=/sdcard/emmc_appsboot.bin of=/dev/block/mmcblk0p5 (Dosyayı açıyor ve kuruyor.)
- reboot (telefonumuz yeniden başlatılıyor.)
şimdi sırada Clock Work Mod (CWM) kurmak var.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Linkinden recovery.img doyasını indirin ve aynı şekilde telefonunuzun dahili hafızasına direk atın. Terminal Emulator'u tekrar açıyoruz ve aşağıdaki kodları sırasıyla giriyoruz;
- su (ROOT yetkisi alma)
- dd if=/dev/block/mmcblk0p17 of=/sdcard/recovery-backup.img (kodu CWM dosyasına yönlendiriyoruz.)
- dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p17 (Dosyayı açıyor ve kuruyor.)
- reboot recovery (CWM başarıyla kurulmuş ise telefonunuz kapanarak CWM'den başlatılacaktır.)
Su yazarak root yetkisini alın ve reboot recovery yazarak cwm'de başlatın.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--ROM yükleme aşamasına gelene kadarki yapmamız gereken işlemler bunlardır.
--Sonrası için desteklerinizi bekliyorum.İyi günler dilerim.