Barça'da "enteresan" seçim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Barça'da "enteresan" seçim


İspanyollar'ın dev kulübü Barcelona, eskiyen ve sürekli bakıma ihtiyaç duyan Camp Nou hakkında son yıllarda sürekli projeleri vardı. Eski başkan Joan Laporta'nın yeni projeleri olmasına karşın, iktidarı bu projeleri hayata geçirecek kadar uzun sürmemişti.
Barcelona'nın yeni başkanı Sandro Rosell de gelir gelmez yeni projelere kaynak ayırmak yerine, harcamaları kısmak üzerine yoğunlaşmış ve Barça'yı olası bir iflastan kurtarmıştı. Mali açıdan tekrar parlak günlerine geri dönme emareleri gösteren Katalan kulübü, stadyum planları üzerine de harekete geçti. Yönetim kurulu kendi başına karar vermek yerine, referandum yapma kararı aldı.
Daha önce 10.000 kişilik kapasite artırımı ve locaların yapılabileceğiyle ilgili açıklama yapan Barcelona yönetim kurulu, Camp Nou'nun geleceğini 22 Eylül'de üst düzey delegeler karar verecek. Camp Nou'nun yenilenmesi veya yeni stat yapımı gibi opsiyonları tartışacak olan delegeler, demokratik bir seçim yapacak. Eğer yeni stadyum yapılırsa tahmini maliyet 600 milyon euro olacak, yenileme çalışmaları ise yarısına mal olacak.
Camp Nou, 1992 Barcelona Olimpiyatları'nda da kullanılmıştı. Toplam kapasitesi 96.354 kişi olan dev stadyumu UEFA, üst düzey müsabakaların oynanabileceği stadyumlar arasında göstermemişti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt