Bana Göre Wave'nin En Büyük Hatası....

Sponsorlu Bağlantılar

lagionaire

Üye
    Konu Sahibi
Bana Göre Wave'nin En Büyük Hatası....
Arkadaşlar edindiğim tecrübe üzerine sizinle birşey paylaşmak istiyorum belki farkında olanlar vardır ama farkında olmayanlar için dile getirmek istedim..

Biliyorsunuz telefonda No tuşuna basılı tuttuğumuzda telefon kendini resetliyor... Farkında olan varmıdır bilmem ama bunu tuş kilidi kapalı iken de yapıyor isterseniz deneyebilirsiniz 10 sn kadar basılı tutun tuş kilidi kapalı iken kendini resetliyecektir.... Buna karşılık Samsung Wave'daki No tuşuna Gayet rahat basılabilir bir tuş olduğunu varsayarak ... Şimdi bununla ilgili edindiğim tecrübelere gelelim..

Ben telefonumu sürekli cebimde kullanan biryim telefon oturduğumda cebimdeki sıkışma yüzünden yaada biryere yaslandığımda kısacası no tuşunun basılı kalabileceği durumlarda kaldım... telefonu çoğu elime aldığımda pin kodu ister halde gördüm ... Bende herkes gibi telefonumun sürekli reset attığını düşündüm ilk olarak kendi kendime biraz araştıırdım çoğu arkadaşta reset sorunu oluyormuş sorduğumdada ml der sürüm yükle geçer gibi cvplar aldım ...

Daha Sonraki Tecrübem ise biraz daha tehlikeli oldu açıkcası telefonu gece uyurken yastığımın altına koydum sabah karşı uyandığımda telefonum ateş gibi olmuştu ve yine reset ekranıyle karşı karşıyaydım bataryayı çıkarıp soğumasını bekledim sanırım telefon kendine sürekli reset atmış açılmış kapanmış defalarca yani bu ısınmanında bundan kaynaklanacağını düşündümmm..

Forumda bi arkadaşında başına gelmiş sanırım aynı olay bataryası boşalmış aşırı ısınma olmuş...

Arkadaşlar buna çözüm olarak telefonu artık pantolon cebinde kullanmıorum yaztık altına koymuorum kısacası baskı görebilecek biyerde bekletmiorum ... Umarım bilmeyenlere faydam dokunmuştur..

Tuş kilidi kapalıyken bu tuşu devreden çıkarmak mümkünse üstadlarımdan rica ediorum inş bi çözümü vardır...

&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
ısınma mevcut kapalı bir yere koymanı tavsiye etmem

nedeni ise aliminyum kasası direk işleci ile temas ettiğinden sabaha kadar reset atınca tabikide ısınır sakın koymayınız şarjda iken fayans mermer bir yere koyun batarya patlama riski var ısınınca

lagionaire

Üye
    Konu Sahibi
ısınma mevcut kapalı bir yere koymanı tavsiye etmem

nedeni ise aliminyum kasası direk işleci ile temas ettiğinden sabaha kadar reset atınca tabikide ısınır sakın koymayınız şarjda iken fayans mermer bir yere koyun batarya patlama riski var ısınınca

bilgilendirme içn tşkler fakat bnm bahsettiğim konu tuş kilidi ve reset alakasıydı yinede tşkler

aydink_1903

aydink_1903

Üye
15 Sn basılı tutup Reboot olayı artık hemen hemen tüm Smartphone larda ortak özellik olarak bulunmakta sebebi, telefonda sistem donmalarına karşı pili çıkartma zorunluluğunun önüne geçilmesi. Donmuş bir sistemde pili çıkartmanın fiziksel zorluğu yanında teknik sakıncaları da var.

Son 3 telefonumda da (2 si symbian) bu özellik vardı. Daha bir kere bile o Reboot u istem dışı yaptırmadım. O özelliği bilerek kullanmak lazım, arka cepte tutmamak lazım, hatta yastık altı falan gerçekten komik.

Kolay Gelsin

• Beğen
Tepkiler: hayatperest
schnellmajestic

schnellmajestic

Üye
bunların hepsi kusur değil ki

lagionaire

Üye
    Konu Sahibi
15 Sn basılı tutup Reboot olayı artık hemen hemen tüm Smartphone larda ortak özellik olarak bulunmakta sebebi, telefonda sistem donmalarına karşı pili çıkartma zorunluluğunun önüne geçilmesi. Donmuş bir sistemde pili çıkartmanın fiziksel zorluğu yanında teknik sakıncaları da var.

Son 3 telefonumda da (2 si symbian) bu özellik vardı. Daha bir kere bile o Reboot u istem dışı yaptırmadım. O özelliği bilerek kullanmak lazım, arka cepte tutmamak lazım, hatta yastık altı falan gerçekten komik.

Kolay Gelsin

1 incisi bnm daha önceki telefonum iphonedu.. tuş kilitliyken kapama tuşuna basarsanız ekranda bi uyarı çıkıyor cubuğa soldan sağa çekiorsunuz ve kapanıyor bunun gibi birşey yapılamazmı demek istedim

2 incisi ise yastık altının neresi komik ??? ayrıca cepten bahsederken arka değil ön cepte de bu tür bi sıkıntı olabiliyor

ben ne sormuşum sen ne cvp vermişsin????

mtech_360

Üye
1. cisi dostum telefon yastık altına beyne yakın bölgeye konulmaz...
2.cisi çok dar pantolon giymemek :) (bukadar ince bi telefon olmasına karsın...)

makrovba

Üye
Merhabalar

Bende ilk aldığımda cebimde koyuyordum. Telefon ihtiyaçım olduğunda bir bakıyordum telefon pin koduna geçmiş çok şarşırdım acaba kendi kendine resetmi attı diye düşünmüştüm. daha sonra farkkettimki sağ yuşa belli bir saniye basıldığında resat atıyor. Dalgınlıkta telefonun sağ tuşuna baskı yapıldığında kendini resetliyecek ve bakmadığın zaman öyle kalacak. Bunun yerine reset için iki tuşa (Sağ tuş ve Fotoğraf çekme tuşu olabilirdi) birden basmak daha mantıklı olabilir diye düşünüyor.(Ctrl+Alt+Del :))) windows bile 3 tuş basılınca reset atıyor.) Zaten reset biz istersek atmamız gerekecek.

Ama şöyle yorumlara baktım arkadaşın pantolon cebine koyması ve yastık altına koymasına yarumlar yapılmış. Bu hatanın ilgili kişilere bildirilmesi daha mantıklı olabilir düşüncesindeyim.

lagionaire

Üye
    Konu Sahibi
Merhabalar

Bende ilk aldığımda cebimde koyuyordum. Telefon ihtiyaçım olduğunda bir bakıyordum telefon pin koduna geçmiş çok şarşırdım acaba kendi kendine resetmi attı diye düşünmüştüm. daha sonra farkkettimki sağ yuşa belli bir saniye basıldığında resat atıyor. Dalgınlıkta telefonun sağ tuşuna baskı yapıldığında kendini resetliyecek ve bakmadığın zaman öyle kalacak. Bunun yerine reset için iki tuşa (Sağ tuş ve Fotoğraf çekme tuşu olabilirdi) birden basmak daha mantıklı olabilir diye düşünüyor.(Ctrl+Alt+Del :))) windows bile 3 tuş basılınca reset atıyor.) Zaten reset biz istersek atmamız gerekecek.

Ama şöyle yorumlara baktım arkadaşın pantolon cebine koyması ve yastık altına koymasına yarumlar yapılmış. Bu hatanın ilgili kişilere bildirilmesi daha mantıklı olabilir düşüncesindeyim.

aynı fikirdeim kardeşim boş konuşmakta üstlerine yok konuyla ilgilenen çok az

woflrain

Üye
arkadaşım sen daha boş konuşmalar yapıyosun asıl radyasyon diye birşey var ve direkt olarak beyin hücrelerine ve testislerine yakın yerlerde tutarak hatanın babasını sen yapıyosun yapma.ya cebindeyken bir yere dayanıp kırsan teli dimi

akdenizx

akdenizx

Üye
Samsung Wave 2 ve Bada 1.2 sürümünü kullanıyorum. ne tuş kilidi aktif iken ne de tuş kilidi açıkken telefon kendi kendine reset atmayı geçtim kapanmıyor bile.

Bende ;

- Tuş kilidi kapalı konumda ; NO tuşuna basılı tutunca sadece ekran ışıkları yanıyor. (ne kadar basarsan bas aynı)
- Tuş kilidi açık konumda ; NO tuşuna basılı tutunca telefon kesinlikle kapanmıyor. Ekrana " TELEFONU KAPAT" EVET - HAYIR uyarı ekranı geliyor.

Bu koşullarda söylediğiniz durum ya samsung wave 2 ler için geçerli değil yada yeni sürüm olan BADA 1.2 için geçerli değil..

carfeng

carfeng

Üye
Katılıyorum yastığın altına konulması çok tehlikeli normalde bile kulaklı kullanılması gerek radyasyon yüzünden tabi bu yapılmaz ama yastığın altına da konulmaz bence.Pantalon sorunu olanlarda daha sık eşofman giysin çözüm bulamadılarsa

lagionaire

Üye
    Konu Sahibi
bende 1.2 kullanıorum ama bendereset atıoyor cepte 2.0 da umarım çözüm bulurlar ..

yastık altına koyumak hata olabilir ama telefon içinde eşofman giymem..

herneyse arkadaşlar bunun çözümü yok 2.0 a kadar böyle dewam

hakan-1

Üye
Arkadaşlar;
Bende 5 aydır felan wawe 2 kullanıyorum.İlk başta sadece kendi telefonumda bir sorun var diye düşündüm.Sorun şu ki telefon arka cebimde iken kapanıyor.
Bana ilk başta acaba batarya mı oynuyor gibi sorular geldi aklıma aldım elime telefonu baskı uyguladım alakası yok. daha sonra keşfettimki telefonun tuş kilidi aktif iken kapatma tuşuna bir süre basınca kendisini resetlemesi.
Bu bence basit bir sorun şayet küçük bir yazılımla bu sorun çözülebilir sadece ilgili kişilerin bu yazılıma mudahele etmesi gerekir. acaba bu sorun garanti kapsamına gişriyormu bence girmesi gerekiyor sonuçta bu bir CEP telefonu. cebe koyunca kendisini resetlemesi mantıksız değilmi?????

mustafa1800

Üye
sakin :D :D olması greken bir özellk bu ^^ dkkat etmek lazm sadece

clonexcell

clonexcell

Üye
calisirken pc nin elektrigini birden kes sistem coker uc dort kez dene, bada os ta ayni sistem cokmesin diye kapatiyor

fireman87

fireman87

Üye
Bak bu sorunu okumustum ama bu kadar ayrıntılı okumamıştım, gerçekten berbat bi sorun bu.

mustafa1800

Üye
sorun değil sistemin faydası için bu :)

fullwar

fullwar

Üye
Wave II de bu sorunu hiç yaşamadım. Ama cepteyken telefonun tuş kilidinin açılması olayını yaşadım. Bunuda ekranın çok hassas olması yada belli bir noktayı hareket ettirmek yerine ekranın tamamının çekilerek açılabilmesine bağlıyorum. Iphone daki gibi bir noktayı çekerek açsak daha mantıklı olurdu.

TayLorSwift

TayLorSwift

Üye
Acikcasi Benımde Basima Hiç GeLmedi TeLefonun Kendısını ResetLeme OLayi.
YaziLimLa feLan aLakası oLacagını sanmıyorum .
Cok dar kot giyinmeyın derim
yada cebi cok dar oLan herhangi bir pantaLon
Neyse..
TeLefonumda muzık acık unuttugum oLmustu ve haLiyLe yastık aLtında kaLdı.
Sabah Uyandıqımda teLefonum aciktı ama ateş gibiydi.
Ve HaLa CaLiyordu xD
Yanı bendeki tek ısınma yastık aLtinda musıc acık bırakınca oLuyor
Obur turLu devamLi yastıgımın aLtındadir teLefon
Herhangi bir ateşLenmesi yok yavrucugumun xD
Bir arkadasımız teLefonun radyasyonu spermLere etki eder demiş.
Gayet dogru soyLemiş fakat kimse teLefon kuLLanırken spermLerini dusunmez en azından benım şahsi görüşüm :P
Hepimizinde BiLdigi gibi gunumuzdeki teknoLoji gecmiş yiLLara nazaran daha üst duzeyLerde ve geLişmiş
Ve gecmısde kuLLandıgımız teLefonLarın SAR degerLeri suan kı mevcut akıLLı teLefonLarın SAR degerLerınden kat kat yuksek.
Kısır oLsaydi miLLet CoktaaaaaaaaN oLmustu
:aha: :aha: :aha:

Yanı Acikcasi Ben Hiç gormedim Tv'de , Gazetede , Net ortamında su sekiLde bi haber

Şok .. şok .. şok !!!!

'' TeLefondan yayiLan Radyasyondan DoLayi 5 Adam Artik Kuru Sıkı Mode '' diye

:sarıl: :sarıl: MiLLeti Korkutmanın Bir AnLami Yok :sarıl: :sarıl: :sarıl:

Üst Alt