Aziz Yıldırım'dan istifa çağrısı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aziz Yıldırım'dan istifa çağrısı
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Fenerbahçe Dergisi'ne önemli açıklamalarda bulundu.









Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'ndeki yazısında Türkiye Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Turgay Atasü başta olmak üzere oyuncuları Taurasi'nin doping yaptığını onaylayan bütün ilgili kişileri istifaya davet etti.


Yıldırım, futbol takımından, basket takımına ve doping skandalına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Dergisi 97. sayısındaki başyazısı aşağıda yer almaktadır:
"Sevgili Fenerbahçeliler, profesyonel futbol takımımız ligin ikinci yarısına güçlü bir başlangıç yaparak rakipleri ile arasındaki puan farkını kapattı. Sezon başından bu yana bizler takımımıza ve kadromuza güvendiğimizi söylediğimizde bizleri eleştirenlerin bugün takımımıza nasıl övgüler yağdırdıklarını da görüyoruz.
Futbol bir takım oyunu ve hiç şüphe yok ki bireysel yetenekleri son derece üst düzey olan sporcuların da kendilerini gerçek anlamda gösterebilmeleri ait oldukları takım ile uyum sağlamaları ile mümkün olabiliyor. Sayın Aykut Kocaman'ın idaresindeki profesyonel futbol takımımız Antalya'da yaptığı devre arası kampı son derece iyi değerlendirdi ve bir takım olduğunu herkese şimdi ispatlıyor.
Bu inanç ve azimle taraftarımızın desteği birleştiğinde sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Futbol takımımız neler başarabileceğini nasıl bir kaliteye sahip olduğunu herkese bir kez daha kanıtlamıştır. Bu arada takım kaptanımız Alex de Souza ile sözleşme yenileyerek bu güçlü kadroyu korumak yolunda önemli bir adım da atmış olduk.
Alex de Souza hakkında çok fazla şey söylemeye gerek yok. Kendisi kulübümüze yaptığı hizmetler ile tarihimize geçen bir sporcu olmuştur. Tüm başarılı hizmetleri ve istatistiklerine rağmen Alex de Souza'yı hala daha eleştirmeye ve yıpratmaya çalışanlar hakkındaki takdiri de kamuoyuna bırakıyorum.
Değerli Fenerbahçeliler, konu Fenerbahçe olunca bazı insanların Fenerbahçe karşıtlığı adına akıl ve izan dışı yorumlar yaptıkları ve kendilerini komik duruma düşürme pahasına bazı fikirlerinde ısrarcı olduklarını görüyoruz. Hacettepe Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Doping Kontrol Merkezi son derece vahim bir yanlış yaparak bayan basketbol takımı oyuncumuz Diana Taurasi'den alınan numune üzerinde yapılan doping testinin pozitif olduğunu tespit etmiştir.
Bu süreçte yaşananlar ve Taurasi'nin ardından da bir başka oyuncumuz Penny Taylor'ın takımdan ayrılması tüm kamuoyu tarafından gayet net bir biçimde biliniyor. Ortada dünya spor tarihinin en büyük "spor skandalı " vardır.
Türkiye Doping Kontrol Merkezi ve Türkiye Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu'nun müşterek yetersizliği sonucunda sportif yarışmaya müdahale edilmiştir. Bu haksız ve benzeri görülmemiş müdahale sonucunda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün önü kesilmiş, Avrupa'da yenilgi yüzü görmeyen mükemmel takımımız adeta durdurulmuştur.
Euroleague'in en önemli döneminde bayan basketbol takımımız, en önemli oyuncularından birini doping testine bağlı olarak TBF tarafından verilen tedbir kararı ile diğeri önemli oyuncusunu ise arkadaşına karşı yapılan bu haksız uygulamadan kaynaklanan güvensizlik nedeniyle kaybetmiştir.
Gelinen noktada Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız taraflı tarafsız tüm otoriteler tarafından şampiyon adayı olarak gösterildiği Euroleague'den elenmiştir. Yaşanan bu travmaların Türkiye Ligi'nde takımımızı etkilememesi için tüm gayretimiz ile çalışıyoruz. Ancak belli bir plan doğrultusunda oluşturulmuş takımımızın sezonun sonuna yaklaşmışken bu denli radikal değişimine sebebiyet veren bu süreçten etkilenmemesini beklememek de saflık olacaktır.
Bu durum açık açık Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sportif yarışma içerisinde engellenmesi, hızının kesilerek durdurulması ve bunun sonucunda rakiplerine haksız avantaj sağlanmasıdır. Bunun yanı sıra benzeri görülmemiş bu skandalın ülkemizin imajını ayaklar altına serdiği, ülkemizi uluslararası alanda utandırdığı gerçeği de cabasıdır. Peki bunun hesabını kim verecektir?
Bugün bu hataları yapanlar hala koltuklarında oturmaya devam etmektedirler. Kendisinin skandal ortaya çıktıktan sonra; süreç içindeki fonksiyonunu postacılık olarak sınırlayan ancak sporcumuzun daha B numunesi bile açılmadan kendisinin doping kullandığı hakkında karar veren ve hatta "iki sene ceza alır" açıklamasını yapacak kadar ileri giden Türkiye Basketbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Turgay Atasü hangi yüzle bugün bulunduğu makamı işgal etmeye devam etmektedir?
Sayın Atasü istifa etmek bir yana halen yaptığı açıklamalar ile tabir caiz ise pişkinlik yapmaktadır. Türkiye Basketbol Federasyonu Dopingle Mücadele Yönergesi'nin 9.10. maddesine göre laboratuar analiz sonuç raporlarını inceleyerek aykırı analitik bulgu olup, olmadığına karar vermek TBF Dopingle Mücadele Kurulu'nun görevidir. Sporcumuzun konuya ilişkin uzmanlığına başvurduğu özel uzman söz konusu raporlarla WADA dokümanı arasındaki uyumsuzluğu gördüğü halde Sayın Atasü görememiştir. Halen de bu yetersizliğini örtbas etmek çabasındadır.

Haberin devamı diğer sayfada..




Aynı şekilde WADA Türkiye Temsilcisi Sayın Prof. Dr. Rüştü Güner de bizzat nezaret ettiği analizde uyumsuzluğu görememiştir. Ön yargı ile hareket etmiş ve analizin yapılması sırasında hazır bulunan kulübümüz avukatına ve dolayısıyla kulübümüze saygısızlık yapmıştır. Keza Türkiye Doping Kontrol Merkezi müdürü Sayın Prof. Nur Sabah Başçı ve sporcumuzun doping kullandığı şeklinde rapor veren bu raporu onaylayanlar istifa etmek için daha ne olmasını beklemektedirler? Fenerbahçe Spor Kulübü amatör şubelere milyonlarca dolar yatırım yapmaktadır. Bu yatırımların kulübümüze ve ulusumuza uluslararası başarılar olarak dönmesi adına başta yönetimimiz olmak üzere tüm camiamız üzerine düşen herşeyi yaparken tüm yatırımlarımızı tüm emeklerimizi çöpe atıp ondan sonra pardon demek yapılan hataların üzerini örtmek adına yeterli midir? Kaybedilen sadece maddi yatırımlar değil ülkemizin imajıdır. Bugün itibari ile bu skandala imza atanlardan hiçbirinin hala daha istifa etmemesini anlayabilmek mümkün değildir.
Öte yandan Taurasi olayının ardından bir diğer sporcumuzun doping testinin Köln'de yapılmasını talep ettiğimizde bizleri vatan haini ilan edenler bugün neden bir özür dilemeyi dahi kendilerine yedirememektedirler? Türk sporu Fenerbahçe karşıtlığı ile hareketi şiar edinmiş, buldukları her fırsatı Fenerbahçe Spor Kulübüne zarar vermek adına kullanan bu tip insanlardan arınmak zorundadır.
Bir yanda görevlerini yapmayan ya da yapamayacak kapasiteye sahip olduğu halde koltukları işgal edenler ile diğer yanda sırf fanatizm uğruna onlara şakşakçılık yapanların bu ülkeye verdikleri zarara artık dur deme zamanı gelmiştir. Kamuoyunun bu konuda değerlendirme yaparken konuyu kulüpler ya da renkler bazında değil ulusal değerler noktasında dikkate alması gerekmektedir. Yaşadığımız skandal sadece kulübümüze değil Türk sporuna ve ülkemizin uluslararası alandaki imajına büyük bir zarar vermektedir.
Kulübümüz bu uluslararası boyuttaki skandala sebebiyet veren kişi ve kurumlar ile hukuk önünde mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir.
Sevgili Fenerbahçeliler, Euroleague'de bayan basketbol takımımızın Türkiye Doping Merkezi ve TBF Sağlık Kurulu eliyle durdurulması ve ardından elenmesi bizleri üzmüştür. Buna karşın Fenerbahçe Ülker erkek basketbol takımımızın yoluna devam ediyor olması bizleri mutlu etmektedir. Ardarda aldığı iki mağlubiyete rağmen erkek basketbol takımımız Valencia'yı yenerek TOP 8'e kalabilecek güçtedir.
Bu yıl Sinan Erdem Spor Salonu'nda seyircimizin muhteşem desteği ile bulunduğu noktaya gelen Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol takımımızın hedefi Final Four'dur ve bu hedefine ulaşacağına inanıyoruz. Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol takımımızı bu ay içerisinde sona eren mücadelelerde Türkiye Kupasını kazanmalarından dolayı da tebrik ediyor ve kendilerine bize yaşattıkları bu zafer için teşekkür etmek istiyorum. Bu noktada Ülker grubu ve Sayın Murat Ülker'e de bir kez daha kulübümüze verdikleri destekten ötürü teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Bu ay bizleri bekleyen bir dörtlü final mücadelesi var. 19-20 Mart tarihleri arasında Burhan Felek Spor Salonu'nda Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol takımımız geçen yıl ikinci olduğu şampiyonanın finallerine ev sahipliği yapacak. Kızlarımızın seyircimizin desteği ile iki gün sürecek finallerden zafer ile ayrılacaklarına ve müzemize bu yıl Avrupa Şampiyonluğu kupasını getireceklerine inanıyoruz. Erkek voleybol takımımızda da görevine yeni başlayan Arjantinli Daniel Jorge Castellan'a başarılar diliyorum. Erkeklerimizin de geçen yıl olduğu gibi bu yılı da şampiyonluk ile tamamlamasını bekliyoruz.
Amatör şubelerimizde diğer dallarda da sporcularımız geride bıraktığımız Şubat ayı içerisinde bizlere sayısız mutluluklar yaşattılar.
Atletizmde, Fenerbahçe Genç Erkek Kros Takımımız, Milano'da düzenlenen yarışlarda 3. kez üst üste Avrupa Gençler Kros Şampiyonu oldu. İzmir'de yapılan Türkiye Yıldızlar Salon Şampiyonası'nda da atletlerimiz 7 birincilik ve 3 ikincilik kazandı. Türkiye Büyükler ve Gençler Salon Şampiyonası'nda ise atletlerimiz madalyalar kazanmanın yanı sıra Türkiye rekorları da kırdılar, kendilerini tek tek tebrik ediyorum.
Kulübümüz, eski şampiyon milli yüzücülerinden Leyla Asım Turgut anısına '1. Leyla Asım Turgut Yüzme Şampiyonası'nı geçtiğimiz ay içerisinde düzenledi. Fenerbahçe Burnu'ndaki Fenerbahçe Spor Kulübü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen şampiyonaya 10 kulüpten 340 minik yüzücü katıldı. Hedefimiz eski sporcumuza vefa borcumuz olan bu şampiyonayı her yıl yeniden tekrarlamaktır.
Boksta, yıldızlar ve gençler ferdi Türkiye şampiyonalarında sporcularımız yıldızlarda 3 altın ve 4 gümüş madalya; gençlerde ise 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanmayı başarılar kendilerini tebrik ediyorum. Bu ay bizleri uluslararası alanda gururlandıran bir başka başarı haberi de masatenisi şubemizden geldi. Sporcularımız Melek Hu ve Elizabeta Samarra, Avrupa'nın en önemli ferdi organizasyonu olan 'Avrupa En İyi 12' karşılaşmalarına davet edildi. Belçika'da düzenlenen bu turnuvada sporcularımızdan Melek Hu, 3. oldu. Kendisini tebrik ediyorum.
Geride bıraktığımız ay içerisinde camiamızın önemli isimlerinden Sayın Rıdvan Dilmen bir kalp rahatsızlığı geçirerek ameliyat oldu. Fenerbahçe Ülker erkek basketbol takımımız oyuncularından Mirsad Türkcan da Beşiktaş Cola turka ile oynadığımız karşılaşmada sakatlanarak ameliyat oldu. Sayın Dilmen ve sevgili Türkcan'a şahsım ve camiamız adına geçmiş olsun demek istiyorum.
Mart ayının her alanda şampiyonluklar yaşadığımız ve hedeflerimize daha da yaklaştığımız ve camiamız ile her zamankinden daha çok kenetlendiğimiz bir ay olmasını diliyorum.
Saygılarımla,
Aziz Yıldırım"
 


arslansem

arslansem

Üye
Ben de sandım Yıldırım istifa edecek :ehe eskiden iyi istifa taktiği yapardı :zuhaha:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt