Azerbaycan Kanalları Türksattan Ayrıldılar

Sponsorlu Bağlantılar

greenmile

greenmile

Üye
yok yok anten bahçe de abi

şimdi bu çanak normal türksata yani bizim kanallara bakıyor.

Resimde gördüğün ince sarı lnb AzerSpace uydusunun lnbsi ben direk Türksat lnbsine bantladım.Bu uyduyu ayarlamak bu kadar kolay.

Buda dayzek dediğimiz birden fazla uyduyu uydu alıcısına tek kablo ile bağlamamızı sağlayan parça fiyatı 2-10 tl arası birşey.lnbden gelen kabloyu buna takıyorsun çıkışını uydu alıcısına veriyorsun.Yalnız uydu alıcısından dayzek pozisyonlarını seçmen gerekiyor şöyleki bu dayzeklere genelde 4 tane uydu bağlayabilirsin çoğunda lnb1-lnb2-lnb3-lnb4 şeklinde yazar işte sen hangi uyduyu hangisine takmışsan uydu alıcından da o uydunun dayzek girişini seçmelisin yani Azerspace uydusunu lnb1 girişine taktıysan uydu alıcısından da Azerspacei dayzek 1 girişine vermelisin.Bunları deneme yanılma yöntemiyle yapabilirsin zaten 4 tane olasılık var.

- - - Eklendi - - -

çanak yönü bulmakta bilmeyen için zor abi bu uydu işlerine az çok merakım var küçüklükten beri.Kendi evimde 4 ayrı uydu var:D Babamda maç hastası gelmişken ona ayarladım :D

• Beğen
Tepkiler: AHMED...

AHMED...

AHMED...

Üye
tamamdir kardeşim o ikinci resimdeki alettenden bendede var daha önceden hordbird de bağlatmistim çift çanakti sevmedim hordbirdi en son yön ayarlattigim da söktürdum sabah olsunda ben bi senin yaptığın gibi uğraşıyim :) ya bozacağız beşinciyi ayarlatacagiz yada yapacağız :D zahmet oldu teşekkürler :)

greenmile

greenmile

Üye
mevcut sisteme dokunmayacaksın abi sadece dediğim yöntemle AzerSpace uydusunu ekleyeceksin zor değil yani yaparsın, kolay gelsin. Rica ederim.

• Beğen
Tepkiler: AHMED...
kanarya55

kanarya55

Üye
mantıklı geldi bana da bende bu yola baş vuracam galiba avrupa maçları için :d :p:d Resimde gördüğün ince sarı lnb AzerSpace uydusunun lnbsi ben direk Türksat lnbsine bantladım.Bu uyduyu ayarlamak bu kadar kolay. [[ greenmile ]] kardeşim birinci resmi yakından çekermisin sana zahmet şimdiden çok tsk

greenmile

greenmile

Üye
mantıklı geldi bana da bende bu yola baş vuracam galiba avrupa maçları için :d :p:d Resimde gördüğün ince sarı lnb AzerSpace uydusunun lnbsi ben direk Türksat lnbsine bantladım.Bu uyduyu ayarlamak bu kadar kolay. [[ greenmile ]] kardeşim birinci resmi yakından çekermisin sana zahmet şimdiden çok tsk

şuan orada değilim ya :) akşam eklerim :)

kanarya55

kanarya55

Üye
ok bizde akşam bekleriz :d

greenmile

greenmile

Üye
geldim geldim :)

işte tam olarak bu şekilde

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Gece kondu işi olmuş. Ama pratik bir yontem. Şahsen ilave bir çanak + Disecq ile yayını almak daha sağlıklı. :)
Buna benzer bir yontemde Lnb kolu çoklayıcıları var. oda bir çözüm ama uydular çok yakın olduğu için oda ayrı bir ızdırap olur :)

greenmile

greenmile

Üye
idmandan pek izlemiyorum aslında beinden fazlan izlerim muhtemelen azerspace uydusu çoklayıcıya gerek olmayan bir uydu kanal sayısı bir elin parmaklarını geçmez hotbird-astra yada digiturk uydusu için olsa eyvallah :)

kanarya55

kanarya55

Üye
lnb iyi bulmusun kardeşim illa bunu olacak yani başka lnb kullansak azerspace izleme imkanımix var yani doğrumu aynı çanak'da :)

greenmile

greenmile

Üye
illa bu olması şart değil ancak slim yani ince lnb birbirine çok yakın 2 uydu olduğu için daha verimli olur.Bu şekilde bağlarsan azerspace izleyebilirsin sen daha önce türksattayken izliyor muydun azeri kanallarını?

kanarya55

kanarya55

Üye
hemde nasıl her maçı izliyordum azeri kanalları elimde lnb var bakalım deneye cem bakalım olacakmi :)

greenmile

greenmile

Üye
o zaman biss k.e.yleride zaten biliyorsundur turksattakiyle aynı yaparsın ya zor değil

kanarya55

kanarya55

Üye
evet biliyorum kardeşim yeterki şu uyudu buluyum ve tv çıksın gerisi kolay :) ha bir sorun daha var uydu alıcısına azeri uydusunu eklemem gerekiyor aradım şuan yok :)

cyborg78

cyborg78

Üye
AzerSpace 1 / Africasat-1A @ 46° East

11169 H
DVB-S/MPEG-2 20400 5/6

Az TV
İctimai TV
CBC
Medeniyyet TV
İdman Azerbaijan
Xazar TV
Azad Azerbaycan TV

kanarya55

kanarya55

Üye
AzerSpace 1 / Africasat-1A @ 46° East

11169 H
DVB-S/MPEG-2 20400 5/6

Az TV
İctimai TV
CBC
Medeniyyet TV
İdman Azerbaijan
Xazar TV
Azad Azerbaycan TV

Tsk kardeş :) müsait oldummu ekliyorum uyduyu

kanarya55

kanarya55

Üye
11169 H
DVB-S/MPEG-2 20400 5/6 bu uydu bilgisi istanbul için geçerli galiba yoksa tüm türkiye içinmi :)

cyborg78

cyborg78

Üye
Tüm Türkiye için geçerli :oke:

(uydu linki yasak değilse paylaşayım)

kanarya55

kanarya55

Üye
yok yasak deYIL faydalı bilgi neden yasak olsun :)

Üst Alt